نشستن درازمدت با بیماری‌های مزمن گوناگون از دیابت و بیماری قلبی گرفته تا زوال عقل یا دمانس، چندین نوع سرطان و مرگ زودرس مرتبط شده است، اکنون یک بررسی جدید راهی نسبتا ساده را برای مقابله با این اثر ات زیانبار پیدا کرده است.

SITTING

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از یاهو نیوز پیشرفت فناوری باعث شده است که میزان زمانی که بزرگسالانی در کشورهای صنعتی در حال نشسته می‌گذرانند، در طول دهه‌ها به طور مداوم افزایش یابد. بسیاری از بزرگسالان اکنون اکثریت روز خود را در حال نشسته می‌گذرانند. از طرف دیگر افزایش موارد کار از راه دور باعث شده است، افراد حتی نیازی به خروج از خانه نداشته باشند. بنابرانی روشن است که نیاز به راهبردهایی برای مقابله با این مشکل بهداشت عمومی در قرن بیست و یکم وجود دارد.

دستورالعمل‌های کنونی توصیه می‌کنند که بزرگسالان باید کمتر بنشیند و بیشتردر حال حرکت باشند. اما در این راهنماها توصیه‌های یا راهبردهای اختصاصی برای اینکه برای چه مدتی باید در حال حرکت بود، به چشم نمی‌خورد.

اکنون یک بررسی جدید بوسیله پژوهشگران آمریکایی که نتایج آن در  Medicine & Science in Sports & Exerciseمنتشر شده است، نشان می‌دهد که می‌توان این اثرات زیانبار نشستن را با پنج دقیقه پیاده‌روی سبک در هر ساعت کاهش داد.

در این بررسی از ۱۱ بزرگسال سالم میانسال و سالمند خواسته شده در آزمایشگاه گروه تحقیقاتی برای هشت ساعت که معادل یک روز کاری استاندارد است برای پنج روز جداگانه بنشینند. در یکی از این روزها، از شرکت‌کنندگان خواسته شد که هشت ساعت در حال نشسته باشند و فقط وقفه‌های کوتاه مدت برای رفتن به دستشویی به آنها داده شد. اما در روزهای دیگر، رشته‌ای از راهبردهای متفاوت برای جلوگیری از نشستن مداوم افراد با پیاده‌روی سبک به کار گرفته شد. برای مثال، در یک روز، شرکت‌کنندگان هر نیم ساعت یک دقیقه پیاده‌روی می‌کردند و در روز دیگر شرکت‌کنندگان هر یک ساعت پنج دقیقه پیاده‌روی می‌کردند.

هدف این بود که کمترین مقدار پیاده‌روی که می‌تواند اثرات زیانبار نشستن بر سلامتی را برطرف کند، پیدا شود. این پژوهشگران به طور خاص تغییرات در میزان قند و فشار خون دو عامل خطرساز برای بیماری قلبی را در این افراد اندازه گرفتند.

نتایج نشان داد که پنج دقیقه پیاده‌روی سبک در هر نیم ساعت تنها  راهبردی است در مقایسه با وضعیت نشستن در همه طول روز می‌تواند قند خون را کاهش دهد.  پنج دقیقه پیاده‌روی در هر نیم ساعت به خصوص باعث کاهش اوج‌گیری میزان قند خون پس از غذا خوردن تا حد تقریبا ۶۰ درصد شد.

این راهبرد در مقایسه نشستن در طول روز باعث کاهش فشار خون در حد چهار تا پنج نمره شد. اما پیاده‌روی‌های کوتاه‌مدت‌تر و با فواصل زمانی کمتر نیز فشار خون را بهبود بخشیدند. حتی یک دقیقه پیاده‌روی سبک در هر ساعت فشار خون را تا پنج نمره کاهش داد.

این پیاده‌روی‌های کوتاه‌مدت برای گسیختن روند نشستن طولانی روزانه علاوه بر سودمندی‌ها برای سلامت جسمی برای سلامت روانی هم سودمند بود. این پژوهشگران از افراد شرکت‌کننده خواستند که وضعیت روانی‌شان را با استفاده از یک پرسشنامه ارزیابی کنند. نتایج نشان داد که در افرادی که هر نیم ساعت پنج دقیقه پیاده‌روی سبک انجام می‌دهند، در مقایسه با افرادی که در تمام طول روز می‌نشینند، احساس خستگی کاهش می‌یابد، خلق و خوی افراد بهتر می‌شود و آنها احساس انرژی بیشتری می‌کنند. همچنین معلوم شد که حتی راه رفتن هر یک ساعت یک بار هم برای بهتر کردن خلق و خو و کاهش احساس خستگی کافی است.

این یافته‌ها راهنمای روشنی را برای ایجاد محیط کار سالمتر در اختیار کارفرمایان می‌گذارید و با اینکه شاید خلاف شم به نظر برسد، اما وقفه‌های منظم در روند نشستن ایجاد کردن برای راه رفتن د رمقایسه به کار کردن بدون توقف به کارکنان کمک می‌کند که بهره‌روی بالاتری داشته باشند.

البته برخی از راهبردهای راه رفتن برای مثال یک دقیقه پیاده‌روی سبک در هر ساعت در این بررسی تاثیری بر میزان فشار خون نگذاشتند و شاید پیاده‌روی شدیدتری در این موارد لازم باشد.

همچنین راهبرد پیاده‌روی متناوب برای برخی از مشاغل مانند رانندگی کامیون یا تاکسی قابل‌اجرا نیست و باید راهبردهای جایگزینی برای افراد در چنین مشاغلی پیدا شود.

کد خبر 734591

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 1
  • علی صادقی IR ۱۹:۱۲ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۳
    0 0
    این راهکار مفید است