به گزارش همشهری آنلاین به نقل از آسوشیتدپرس این اعلام در روز شنبه نخستین آمار رسمی مرگهای مربوط به کووید در چین از هنگامی بود که دولت این کشور با وجود افزایش شیوع بیماری، به ناگهان سیاستهای سختگیرانه ضد کرونا را کنار گذاشت. این وضعیت باعث شد سازمان جهانی بهداشت و سایر کشورها از چین بخواهند اطلاعات بیشتری درباره شیوع کرونا در این کشور منتشر کند و چند کشور از جمله آمریکا و کره جنوبی کنترلهایی را بر مسافران ورودی از چین اعمال کردند.
دولت چین اعلام کرد در فاصله ۸ دسامبر تا ۱۲ ژانویه ۵۵۰۳ نفر به علت نارسایی تنفسی ناشی از کووید-۱۹ درگذشتهاند و ۵۴۴۳۵ نفر که دچار سرطان، بیماری قلبی و سایر بیماریها همراه با کووید-۱۹ بودهاند، نیز فوت کردهاند.
سازمان جهانی بهداشت در بیانیهای گفت این اعلام «به ما امکان دست یافتن به درک بهتری از وضعیت اپیدمیولوژیکی میدهد.» بر اساس این بیانیه، مدیرکل سازمان جهانی بهداشت، تدروس آدهانوم قبریسوس تلفنی با ما شیائووئی، وزیر بهداشت چین صحبت کرده است.
بر اساس این بیانیه، سازمان جهانی بهداشت تقاضا کرده است که این نوع اطلاعات مشروح همچنان با این سازمان و عموم مردم به اشتراک گذاشته شود. چین فقط مرگهای ناشی از ذاتالریه یا نارسایی تنفسی به دنبال عفونت کرونا جزء آمار رسمی تلفات شیوع این ویروس به حساب آورده است و به این ترتیب بسیاری از موارد مرگ ناشی از کرونا ممکن است به علل دیگر نسبت داده شوند.
کمیسیون ملی بهداشت چین اعلام کرده است که فقط مرگهای رخ داده در بیمارستانها شمارش میشود و به این ترتیب افرادی که در خانه میمیرند در ارقام فعلی به حساب نیامدهاند. این کمیسیون هیچ ذکری از اینکه آیا این ارقام روزآمد میشوند یا نه یا چه هنگامی این کار انجام میشود، نکرده است.
یک مقام بهداشتی چین با توجه کاهش ۸۳ سه دردی در شماره روزانه افرادی که به کلینیکهای تب مراجعه میکنند پس از نقطه اوج در ۲۳ دسامبر، گفت «وضعیت اضطراری ملی از قله خود عبور کرده است.»
این گزارش با بیش از دو برابر کردن شمار رسمی تلفات کووید-۱۹ در چین مجموع شمار مرگهای ناشی از پاندمی کرونا در این کشور را از سه سال پیش هنگام ظهور کروناویروس در شهر مرکزی ووهان به ۱۰۷۵۵ مورد میرساند.
نظر شما