چهره قدیمی پل‌ سید خندان و خیابان‌های اطراف‌ آن، هیچ شباهتی با وضعیت امروزی ندارد. در آن سال‌ها اگر به‌ سمت شمال‌ می‌ایستادید به راحتی می‌توانستید کوه‌های شمیران را ببینید، اما حالا ساختمان‌های بلند مرتبه جلوی دید همه را گرفته است.

نیکنام

همشهری‌آنلاین _ رضا نیکنام : نامگذاری این محله برای خودش داستان جالبی دارد که شخصیت اصلی آن «سیدجعفر شاه ‌صاحب» مشهور به «سید جعفر گل‌مولا» است. او درآن ایام طلبه جوانی بوده که برای‌ کسب روزی حلال‌ کشاورزی و دامداری را شروع می‌کند و به واسطه حضور او در این محدوده برکت و آبادانی به این زمین‌ها هدیه می‌شود. علاوه بر اینکه به واسطه خیرخواهی و مردمداری‌اش در دل همه جا داشت ساکنان و رهگذران آن زمان، او را امین خود می‌دانستند.

نام سیدی که می‌خندید بر پیشانی یک محله | پذیرایی از مسافران تشنه و گرسنه

قصه‌های خواندنی تهران را اینجا ببینید

وقتی کاروان‌های زیارتی اینجا می‌رسیدند

وجه تسمیه نامگذاری این محله به «سید خندان» سبک‌زندگی و خوش‌رویی سید بود. مثلا وقتی کاروان‌های مسافرتی و زیارتی از اینجا عبور می‌کردند، سید از این فرصت بهترین استفاده را می‌کرد. او کوزه‌اش را پر می‌کرد، شال سبزرنگ را دور کمر می‌بست و کلاه روی سر می‌گذاشت و با کوزه‌ای پر از آب و مقداری نان و پنیر و خرمای ساده به استقبال مسافران خسته از راه می‌رفت. طوری این کار را انجام می‌داد که انگار وظیفه است و اگر انجام ندهد، مورد بازخواست قرار می‌گیرد. برای کودکان، خوردن هدایای خوشمزه کشکول او لذت بی‌اندازه‌ای داشت.

سید خندان وقتی به تهران آمد دیگر به جاسب محل تولدش برنگشت تا اینکه در ۵۶ سالگی راهی زادگاه مادری‌اش شد. چند روز بعد از اینکه به شهر جاسب رسید، به رحمت خدا رفت و مزارش در آنجا قرار دارد.  

کد خبر 736506

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار دروازه طهرون

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 1
  • IR ۱۹:۵۰ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۴
    2 1
    به جای سید خندان کل تهران شده سید محرومان!!!!