همشهری آنلاین - نصیبه سجادی: بعد از پیــروزی انقلاب، قریب به اتفاق ساختمانهایی که ملک شــخصی بازرگانان منتسب به دربار بود هویت خود را از دست دادند و این روزها به مخروبههای بیفایدهای تبدیل شدهاند که منظر شهری را زشت و نازیبا کردهاند. بهعنوان نمونه، میتوان به مغازه معروفترین کلکسیونر طلا و جواهرات آن دوران یعنی نعمت مظفریان اشاره کرد که بعد از فروپاشی رژیم شاهنشاهی هرگز جلال و شــکوه گذشــته را پیدا نکرد و چند سالی است که متروکه مانده است. اغلب مشــتریان مظفریان از رجال سیاسی رژیم شاه از جمله شریف امامی بودند و بهواســطه واقع شدن روبهروی در اصلی سفارت سابق آمریکا مورد توجه تجار آمریکایی هم قرار داشتند.
قصههای خواندنی تهران را اینجا ببینید
نمایی از خیابان طالقانی دهه ۳۰
«گیتی»؛ نخستین بنای خیابان طالقانی
در مــیـان سـاخـتـمانهای غولآسای خیابان طالقانی، مغازهای نسبتًا جمع و جور هم روبهروی سفارت سابق آمریکا بنا شد که پاتوق خارجیهای عشق عکس بــود. اغلب گردشگران بهخصوص بازرگانــان خارجی و سیاستمداران آمریکایی در حین سفر به ایران حتمًا سری به مغازه گیتی میزدند و بعد از گرفتن عکس یادگاری با پیشرفتهترین دوربینهای آن زمان، ایران را تــرک میکردند. هم اکنون ۴ پلاک روی دیوار این مغازه قدیمی مشــاهده میشود که نتیجه ۴ نســل پلاککوبی در خیابان طالقانی است. عکاسی گیتی که جزء نخستین بناهای خیابان طالقانی اســت، بعد از پیروزی انقلاب تعطیل و مخروبه شد. گفته میشود عکس هنرپیشههای معروف آن دوران از عکاسی گیتی روی جلد مجلههای ورزشی و خانوادگی میرفت.
خیابان طالقانی به دلیل تمرکز تعداد زیادی از ادارات و سازمانهای دولتی و غیردولتی، ساختمان بزرگ وزارت نفت، سفارت آمریکا و ... هنوز هم از تاثیرگذارترین و اقتصادیترین خیابانهای تهران است.
نظر شما