رژیم غذایی عاملی شناخته شده و قابل تغییر است که در شروع دیابت نوع ۲ نقش دارد بنابراین درک طیف وسیعی از عوامل غذایی که ممکن است بر شیوع رو به رشد این بیماری تاثیر بگذارد نیز مهم است.

راهنمای میزان قند خون - دیابت - میزان قند خون در افراد سالم - میزان قند خون در افراد دیابتی - نتایج آزمایش قند خون

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از هلث، تخم‌ مرغ سرشار از مواد مغذی ازجمله پروتئین، ویتامین B، سلنیوم، روی، لوتئین، زآگزانتین و کولین است با این حال، خوردن هر روز تخم‌مرغ موردی بحث برانگیز است، مهم نیست که به صورت آب پز، همزده یا هر نوع پخته شده دیگری باشد. نتایج تحقیقی نشان می‌دهد که خوردن یک یا چند تخم‌مرغ در روز احتمال ابتلا به دیابت را تا ۶۰ درصد افزایش می‌دهد.

محققان ارتباط بین افزایش مصرف تخم‌مرغ و دیابت را در ۸۵۴۵ بزرگسال چینی با استفاده از داده‌های بررسی سلامت و تغذیه چین از سال ۱۹۹۱ تا ۲۰۰۹ بررسی کردند.

بروز دیابت نوع دو در سراسر جهان به سرعت در حال افزایش است و چین نیز از این قاعده مستثنی نیست. شیوع جهانی دیابت به‌طور متوسط ۸.۵ درصد و برای چین بالای ۱۱ درصد است که یک مسئله سلامت عمومی نگران کننده محسوب می‌شود. هزینه پرداختی برای این بیماری نیز سنگین است و ۱۰۹ میلیارد دلار آمریکا را شامل می‌شود.

دکتر مینگ لی، محقق این تحقیق گفت: رژیم غذایی عاملی شناخته شده و قابل تغییر است که در شروع دیابت نوع ۲ نقش دارد بنابراین درک طیف وسیعی از عوامل غذایی که ممکن است بر شیوع رو به رشد این بیماری تاثیر بگذارد نیز مهم است.

در طول چند دهه گذشته، چین دستخوش تغییر تغذیه‌ای قابل‌توجه بوده است که دیده می‌شود بسیاری از مردم چین از رژیم غذایی سنتی شامل غلات و سبزیجات دور شده و به سمت رژیم غذایی فرآوری‌شده‌تر که شامل مقادیر بیشتری گوشت، تنقلات و مواد غذایی پرانرژی است، سوق داده شدند.

از همان زمان، مصرف تخم‌مرغ نیز به‌طور پیوسته در حال افزایش است؛ از سال ۱۹۹۱ تا ۲۰۰۹، تعداد افرادی که تخم‌مرغ مصرف می‌کنند در چین تقریبا دو برابر شده است.

در حالی که ارتباط بین مصرف کردن تخم‌مرغ و دیابت اغلب مورد بحث است، این مطالعه با هدف ارزیابی مصرف طولانی‌مدت تخم‌مرغ در افراد و خطر ابتلا به دیابت در آنان، همانطور که توسط گلوکز خون ناشتا تعیین می‌شود، انجام شده است.

آنچه ما کشف کردیم این بود که مصرف طولانی‌مدت تخم‌مرغ (بیش از ۳۸ گرم در روز) خطر ابتلا به دیابت را در میان بزرگسالان چینی به میزان تقریبا ۲۵ درصد افزایش می‌دهد.

علاوه بر این، بزرگسالانی که به‌طور منظم تخم‌مرغ زیادی (بیش از ۵۰ گرم یا معادل یک تخم‌مرغ در روز) مصرف می‌کنند، تا ۶۰ درصد خطر ابتلا به دیابت را افزایش می‌دهند.

این مطالعه روشن نمی‌کند که این شرکت‌کنندگان از کدام الگوهای غذایی و روش‌های آشپزی استفاده کردند. به عنوان مثال، تخم‌مرغ در رژیم‌های غذایی مدرن اغلب در غذاهای پر کالری، سرخ شده، فرآوری شده، میان وعده‌ها، کیک‌ها و دسرها یا همراه با غلات تصفیه شده مانند نان سفید و برنج سفید مصرف می‌شود.

نتایج تحقیقات پیشین نشان دادند که این نوع غذاها باعث افزایش قند خون و کاهش حساسیت به انسولین و منجر به دیابت خواهند شد.

کد خبر 740877
منبع: ایسنا

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تغذیه و آشپزی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 9
  • نظرات غیرقابل انتشار: 2
  • مرجانوووووو FI ۰۸:۲۰ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۱
    12 0
    مررررررگ بر دیابت، با این همه پیشرفت تکنولوژی وعلم، هنوز عاجزن برای درمانش.
  • محمد IR ۱۲:۳۶ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۱
    17 4
    تخم مرغ نخوریم چی بخوریم
  • سوسن بیگلری IR ۱۵:۰۹ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۱
    14 1
    همسرم دیابت داره هفته ای دو تخم مرغ میدم اصلا قندش بالاها نرفته اینقدر تبلیغات غلط نکنید
  • موسی صفدری لرد IR ۱۸:۵۹ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۱
    12 0
    جل الخالق اولین باره میبینم نوشتن تخم مرغ دیابت میاره پس چرا هیچ پزشکی توصیه نکرده ؟?؟
  • وحید شهریور IR ۲۰:۴۷ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۱
    12 7
    به خدا قسم مردم انقدر فقیر شدن که صبحانه و نهار و شام شده تخم مرغ
  • جباری IR ۲۱:۵۶ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۱
    12 2
    به نظرم برای جلوگیری از مبتلا شدن دیگران به دیابت نوع دو باید همین بیماری با جمعی از صاحب نظران این بیماری مورد بررسی علمی قرار بگیرد و منشاء و ریشه اصلی مبتلا شدن به این بیماری روشن و سپس معالجه دقیق صورت بگیرد و از اینکه چه چیزهایی ضرر و چه چیزهائی برای جلوگیری از آن مفید است ، در واقع به صورت منطقی آن بیماری معالجه نخواهد بود .