به گزارش همشهری آنلاین، گلبن سهراب اظهار کرد: برنج خام میتواند حاوی اسپورهای باکتری به اسم Bacillus Cereus باشد، وقتی برنج پخته میشود، این اسپورها زنده مانده و در دمای اتاق تبدیل با باکتری میشوند.
وی با اشاره به اینکه این باکتریها در دمای ۳۰ درجه سانتیگراد در عرض ۲۰ دقیقه دو برابر میشوند، ادامه داد: در نهایت سمی تولید میشود که پس از مصرف برنج مانده فرد دچار اسهال و استفراغ شدید میشود.
متخصص تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه معمولاً علامتهای مسمومیت بین ۳۰ دقیقه تا ۶ ساعت بعد از خوردن برنج آلوده دیده میشود، گفت: این مسمومیت غذایی را fried rice syndrome هم میگویند که معمولاً پس از ۲۴ ساعت برطرف میشود.
وی ادامه داد: برای پیشگیری از مسمومیت با برنج، باید برنج پخته شده در کمتر از دو ساعت به یخچال با دمای کمتر از پنج درجه سانتیگراد منتقل شود.
سهراب به نقل از پژوهشهایی که در فدراسیون برنج آمریکا (rice federation usa) انجام شده است، تاکید کرد: برنج پخته شده را میتوان برای سه تا چهار روز در یخچال نگهداری کرد.
نظر شما