روز جهانی بیماری پرفشاری خون یا فشار خون بالا در ۱۷ مه یا ۲۷ اردیبهشت برگزار می‌شود و شعار امسال آن این است: «فشار خونتان را دقیق اندازه بگیرید، آن را کنترل کنید و بیشتر عمر کنید»

BP

به گزارش همشهری آنلاین این شعار برای روز جهانی پرفشاری خون برای تمرکز بر افزایش میزان آگاهی درباره این بیماری مزمن مرگبار و ترویج روش‌های دقیق اندازه‌گیری فشار خون تعیین شده است.

بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت تخمین زده می‌شود که ۱/۲۸ میلیارد نفر بزرگسال در فاصله ۳۰ تا ۷۹ سالگی در جهان به پرفشاری خون مبتلا باشند و اغلب این بیماران (دو سوم آنها) در کشورهای با درآمد پایین و متوسط زندگی می‌کنند. تخمین زده می‌شود که حدود ۴۶ درصد از بزرگسالان دچار پرفشاری خون از مبتلا بودنشان به این بیماری بی‌خبر باشد. بررسی‌ها نشان می‌دهند که در کمتر از نیمی از بزرگسالان (۴۲ درصد) دچار پرفشاری خون این بیماری تشخیص داده و درمان می‌شود.

تخمین زده می‌شود تا سال ۲۰۲۵ شمار افراد دچار پرفشاری خون تا ۱۵ تا ۲۰ درصد افزایش یابد.

گرچه اغلب ترکیبی از دارودرمانی و تغییرات سبک زندگی برای کنترل فشار خون توصیه می‌شود، اما برخی از تغییرات سبک زندگی مانند کاهش وزن و ورزش منظم می‌تواند تغییر قابل‌توجهی در میزان‌های فشار خون ایجاد کند.

چطور فشار خونتان را دقیق اندازه بگیرید

دستگاه‌های گوناگونی برای اندازه‌گیری فشار خون وجود دارد، اما توصیه انجمن قلب آمریکا برای افراد عادی استفاده از دستگاه خودکار یا دیجیتال دارای کاف بالای بازو  است. وضعیت قرارگیری شما در هنگام اندازه‌گیری فشار خون مهم است  به طور کلی، فشار خون باید در حالی که شما به راحتی نشسته‌اید، اندازه‌گیری شود. بازویی که فشار خون را در آن اندازه می‌گیرید، باید بدون پوشش و بی‌حرکت باشد و در سطح قلب قرار بگیرد

همچنین مهم است که از یک کاف یا بازوبند مناسب برای اندازه‌گیری فشار خون خود استفاده کنید.  استفاده از کاف‌های کوچک می‌تواند به طور مصنوعی خوانش فشار خون شما را افزایش دهند. در ۳۰ دقیقه قبل از اندازه‌گیری فشار خون خود، نباید سیگار بکشید، نوشیدنی‌های حاوی کافئین بنوشید یا ورزش کنید.

راه‌های طبیعی کاهش فشار خون 

از جمله تغییرات سبک زندگی یا به اصطلاح راه‌های طبیعی برای کاهش فشار خون می‌توان به این مورد اشاره کرد:

  • ورزش منظم: نشستن برای مدت طولان یخطر فشار خون بالا را افزایش می‌دهد. فعال بودن از لحاظ جسمی و انجام منظم ورزش می‌تواند قدرت قلب را افزایش دهد و باعث شود که کارآیی قلب در تلمبه کردن خون افزایش یابد. این تغییرات به پایین آوردن فشار خون در شریان‌ها کمک می‌کند.
  • کم کردن مصرف نمک: بررسی‌ها نشان داده‌اند که افزایش مصرف نمک با افزایش فشار خون و عوارض بهداشتی ناشی از آن ارتباط دارد. انجام اقدامات کوچکی مانند افزایش استفاده اجزای غذایی تازه در تهیه غذا، استفاده کمتر از غذاهای فراوری‌شده و چاشنی‌دار کردن غذا با گیاهان و ادویه معطر به جای نمک می‌تواند تفاوت قابل‌توجهی در فشار خون ایجاد کند.
  • کاهش استرس: هنگامی که بدن شما تحت استرس قرار می‌گیرد، هورمون‌هایی مانند کورتیزول و آدرنالین در آن آزاد می‌شود که که سرعت ضربان قلب و انقباض عروق خونی را افزایش می‌دهند. ریلکس کردن یا آرامش دادن به بدن با کار کردن کمتر یا گوش دادن به موسیقی روش‌های موثری برای کاهش فشار خون بالا هستند.
  • گنجاندن غذاهای غنی از پتاسیم در رژیم غذایی: بررسی‌ها نشان داده‌اند که مصرف ۲۰۰۰ تا ۴۰۰۰ میلی‌گرم پتاسیم در روز می‌تواند به پایین آوردن فشار خون کمک کند. برخیاز میوه‌ها مانند موز و طالبی و سبزی‌هایی مانند سیب‌زمینی، اسفناج× گوجه فرنگی و آووکادو منابع غنی پتاسیم هستند.
  • رژیم DASH: «رویکردهای غذایی برای توقف فشار خون بالا» یا DASH یک رژیم غذایی اختصاصی است که برای پایین آوردن فشار خون بدون دارو طراحی شده است. این رژیم غذایی غنی از سبزی‌ها، میوه‌ها و غلات کامل است، اما در مقابل میزان چربی‌های اشباع‌شده و سدیم آن پایین است. پژوهشگران دریافته‌اند که این رژیم غذایی فقط پس از ۴ هفته می‌تواند در کاهش فشار خون تاثیربخش باشد.
  • کاهش وزن: افرادی که دچار اضافه وزن یا چاقی هستند، هنگامی که وزنشان را کاهش می‌دهند، بهبودی قابل‌توجهی از لحاظ میزان‌های فشار خون و سلامت قلب پیدا می‌کنند. این تغییر وقتی قابل‌توجه‌تر است که کاهش وزن از طریق ورزش رخ داده باشد.
کد خبر 761031

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha