به گزارش همشهری آنلاین، سیام اردیبهشت امسال، درست ۱۶ روز پیش بود که یک انبار بزرگ موتورسیکلت در میدان رازی تهران آتش گرفت؛ آتشسوزی که اطفای آن ساعتها طول کشید؛ چندین آتشنشان را مجروح کرد و به گفته مالک آن بیش از ۱۰۰ میلیارد خسارت مالی برجا گذاشت؛ انباری که به گفته مدیرعامل آتشنشانی بیش از این ۵ بار اخطارهای لازم را دریافت کرده بود اما مالک آن بیتفاوت از کنارش میگذشت.
امروز صبح، در اولین دقایقی که بازار تهران بعد از چند روز تعطیلی باز شد، درست در زمانی که کسبه یکی یکی در حال باز کردن مغازه های خود بودند، سرای سید ولی که مخصوص فروش چسب در بازار بزرگ تهران است، آتش گرفت به حدی که دود سیاه و حجیم این آتشسوزی از هر نقطه شهر قابل مشاهده بود.
حریق گسترده در بازار تهران | امکان سرایت آتش به پاساژهای اطراف
وسعت این آتشسوزی در حدی است که تاکنون آتشنشانان ۱۱ ایستگاه آتشنشانی به محل حادثه اعزام شدند و هنوز با گذشت سه ساعت از حادثه عملیات اطفای آن به پایان نرسیده است و در این میان یک آتشنشان به شدت مصدوم شد. جالب است که دوم خرداد، یعنی حدود دو هفته پیش، در لیستی که معاون حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم دادستانی کل کشور از ساختمانهای ناایمن در تهران منتشر کرد، نام سرای سید ولی به همراه چند سرای دیگر قرار داشت و اعلام شد که اقدامات قضایی برای برخورد به آنها آغاز شده است. این سرا به گفته معاون خدمات شهری بیش از این ۶ بار از سوی آتشنشانی اخطار گرفته بوده اما چون برخورد قانونی با آن نشده بود، امروز این فاجعه را آفرید.
اسامی ساختمانهای ناایمن شهر تهران منتشر شد
قطعا سرای سید ولی آخرین بنای ناایمنی نیست که دچار آتشسوزی وسیع میشود، همانطور که اولین ساختمان نبود؛ پرونده این بناهای ناایمن که بخش بزرگی از آنها در نقاط استراتژیک و مهم پایتخت هستند، همچنان باز است در حالی که دیگر هم مردم و هم مسئولان میدانند که این بناها مانند یک بمب فعال در سطح تهران به حیات خود ادامه میدهند و هر کدام قابلیت این را دارند که فاجعه پلاسکو را تکرار کنند.
در لیستی که منتشر شده از مجتمع تجاری و مسکونی تا بازار بزرگ و بازار گل تا ساختمانهای اداری و حتی درمانگاه و بیمارستان را می توان مشاهده کرد؛ یعنی دقیقا اماکنی که بیشترین تردد در سطح شهر را دارد و همین موضوع را ترسناکتر میکند. باید دید که بعد از آتش سوزی امروز بخشی از بازار تهران آیا برخورد جدیتری از سوی دستگاه قضا با این بناها صورت میگیرد یا همچنان رویه گذشته ادامه مییابد؟
نظر شما