سازمان بهداشت جهانی، چهاردهم ژوئن، بیست و چهارم خرداد را به مناسبت قدردانی از اهدا کنندگان خون و آگاهی بخشی به مردم در خصوص تاثیرات مفید این کار به عنوان روز جهانی اهدای خون نامیده است. این روز به مناسبت سالروز تولد کارل لنداشتاینر، کاشف گروه‌های خونی و برنده جایزه نوبل در سال ۱۹۳۰ انتخاب شد.

اهدای خون، اهدای سلامت و زندگی

همشهری آنلاین -یکتا فراهانی: روز جهانی اهدای خون هر سال در همه کشورها برگزار می‌شود. نخستین بار این روز در سال ۲۰۰۵ توسط سازمان بهداشت جهانی با همراهی صلیب سرخ و هلال احمر جهانی برگزار شد. روز جهانی اهدای خون برای آگاهی در مورد نیاز به خون سالم و فرآورده‌های آن و همچنین تقدیر از اهدا کنندگان خون بدون دریافت پول انجام می‌شود.

اهدای ارزشمند زندگی

اهدای خون یک هدیه ارزشمند است و اهدای مجدد زندگی کلید ایجاد یک منبع خون ایمن و پایدار است. در بسیاری از کشورها، خدمات خون رسانی به بیماران با چالش‌های زیادی مواجه است. چون گاهی با چگونگی در دسترس قرار دادن خون کافی به بیماران نیازمند و همچنین تضمین کیفیت و ایمنی آن روبه رو هستند.

دسترسی نداشتن به خون و فرآورده‌های خونی ایمن؛ به ویژه در کشورهایی با درآمد پایین و متوسط برای همه بیماران به خصوص بیمارانی که نیاز به تزریق خون منظم دارند، موضوع بسیار مهمی در انتقال خون است.

به همین دلیل یکی از راهبردهای سازمان بهداشت جهانی کمک به کشورهای با درآمد کم و متوسط در دسترس قرار دادن پلاسمای انسانی با کیفیت مطلوب و همچنین بهینه‌سازی استفاده از پلاسمای بازیابی شده از اهدای خون کامل و افزایش دسترسی بیماران به درمان‌های نیازمند پروتئین پلاسماست که گاهی می‌تواند نجات دهنده جان بیماران باشد.

اهدای خون، اهدای سلامت و زندگی | خون بدهید، پلاسما بدهید و این گونه زندگی را به اشتراک بگذارید

شعار کمپین اهدا کنندگان  خون ۲۰۲۳

شعار کمپین روز جهانی اهداکنندگان خون در سال ۲۰۲۳ این است:  «خون بدهید، پلاسما بدهید، زندگی را به اشتراک بگذارید و سعی کنید به طور منظم این کار را انجام دهید».

البته تمرکز بر بیمارانی است که به حمایت مادام‌العمر برای انتقال خون نیاز دارند. به این ترتیب، نقشی که هر فرد می‌تواند با اهدای ارزشمند خون یا پلاسما داشته باشد بسیار مهم است.

دادن خون به طور منظم برای ایجاد منبع ایمن و پایداری از بانک خون و فرآورده‌های خونی که می‌تواند همیشه در سراسر جهان در دسترس باشد باعث می‌شود همه بیماران نیازمند بتوانند به موقع درمان شوند.

اهداف کمپین اهدای خون

کمپین اهدای خون هر سال، روز چهاردهم ژوئن را جشن می‌گیرد و به این ترتیب از افرادی که خون اهدا می‌کنند و دیگران را هم به انجام این کار تشویق می‌کنند تقدیر و تشکر می‌کند.

تشویق افراد سالم به اهدای منظم خون، هر چند وقت یک بار به خصوص برای افرادی که توانایی انجام آن را دارند کیفیت زندگی بیماران وابسته به انتقال خون را تغییر می‌دهد و همچنین به ایجاد یک منبع خون مطمئن در همه کشورهای جهان کمک کند.

کمپین اهدای خون سعی دارد نقش مهم اهدای منظم خون و پلاسما داوطلبانه و بدون دستمزد را در دستیابی به دسترسی جهانی به فرآورده‌های خونی ایمن برای همه جمعیت‌ها برجسته و پررنگ کند تا هر سال افراد بیشتری به این کار تشویق شوند.

اهدای خون، اهدای سلامت و زندگی | خون بدهید، پلاسما بدهید و این گونه زندگی را به اشتراک بگذارید

فعالیت‌های کمپین اهدای خون

فعالیت‌هایی که به ترویج شعار روز جهانی اهدای خون امسال کمک می‌کند شامل مراسم قدردانی از اهداکنندگان، کمپین‌های شبکه‌های اجتماعی، پخش رسانه‌های ویژه، پست‌های رسانه‌های اجتماعی با حضور اهداکنندگان خون، جلسات و کارگاه‌های آموزشی، رویدادهای موسیقی و هنری برای تشکر از اهدا کنندگان خون و رنگ آمیزی بناهای یادبود نمادین به رنگ قرمز یا زرد است.

تشویق افراد به اهدای خون

مهم‌ترین برنامه اکمپین اهدای خون، تشویق افراد در همه جای دنیا به اهدای خون و پی بردن به اهمیت آن است. کشور میزبان روز جهانی اهدای خون در سال ۲۰۲۳ نیز الجزایر است که از طریق سرویس ملی انتقال خون خود سعی در برگزاری هر چه بهتر مراسم روز جهانی اهدای خون را دارد.

در این روز، کشورها تشویق می‌شوند تا داستان افراد؛ به‌ویژه بیماران وابسته به انتقال خون را که جانشان از طریق اهدای خون یا پلاسما نجات یافته بیان و همچنین در رسانه‌های مختلف منتشر شود.

در واقع آن‌ها به این ترتیب سعی در ایجاد انگیزه در اهدای خون و پلاسمای افرادی خواهند کرد که با شنیدن روایت زندگی دیگران، خودشان هم می‌توانند به نوعی نجات دهنده زندگی دیگران باشند.

منبع:

https: //www. who. int/news-room/events/detail/۲۰۲۳/۰۶/۱۴/default-calendar/world-blood-donor-day-۲۰۲۳

کد خبر 767207

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha