دیابت نوع ۲ بیماری است که به دلیل اختلال در نحوه استفاده بدن از گلوکز (قند) فرد با آن مواجه می‌شود و باعث ایجاد مشکلات دیگری در نحوه ذخیره و پردازش دیگر اشکال انرژی از جمله چربی در بدن می‌شود. بنابراین کنترل قندخون امری بسیار ضروری است.

دکتر محمد رضا مهاجر تهرانی، فوق تخصص غدد و متابولیسم

همشهری آنلاین -یکتا فراهانی: تمام سلول‌های بدن برای عملکرد طبیعی به گلوکز نیاز دارند. گلوکز با کمک هورمونی به نام انسولین وارد سلول‌ها می‌شود. در دیابت نوع ۲، پاسخ بدن به سطوح طبیعی یا حتی بالا انسولین متوقف می‌شود و به مرور زمان، پانکراس، انسولین کافی برای هماهنگی با نیاز بدن نمی‌سازد. اضافه وزن بدن، به ویژه با چربی اضافی ذخیره شده در کبد و شکم، نیاز بدن به انسولین را افزایش می‌دهد. این امر باعث تجمع گلوکز در خون می‌شود که در صورت عدم درمان می‌تواند منجر به مشکلاتی شود.

ضرورت کنترل قند خون

افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ به نظارت منظم و درمان مداوم برای حفظ سطح هدف قند خون و به همان اندازه مهم برای مدیریت دیگر شرایط همراه با دیابت نیاز دارند.

 درمان دیابت هم شامل تنظیم سبک زندگی، اقدامات مراقبت از بیمار و مصرف منظم و به موقع داروهاست. این رویکردها می‌توانند به کاهش خطر عوارض کمک کنند. یادگیری مدیریت دیابت فرایندی است که در طول زندگی ادامه می‌یابد.

در قرن بیست و یکم شاهد ورود چندین محصول آنالوگ انسولین و اصلاح رژیم‌های انسولین، و درمان با انسولین مکمل (عمدتاً با استفاده از انسولین‌های پایه) در دیابت نوع ۲ بوده است. با وجود این، بسیاری از بیماران مبتلا به دیابت تحت درمان با انسولین در کنترل ضعیف قند خون باقی می‌مانند. این ممکن است نشان دهنده درمان ناصحیح و بی توجهی به مصرف دارو و کنترل قند خون باشد، اما این مسائل در بعضی موارد می‌تواند ناشی از نگرانی در مورد هیپوگلیسمی (افت قند خون ) باشد.

ورود انسولین‌های نسل جدید به ایران | با مصرف  انسولین‌های جدید ،افت قند خون به‌خصوص هنگام شب کمتر می‌شود

چرا به انسولین پایه بهتری نیاز داریم؟

انسولین‌های پایه در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۱ در درمان پایه بولوس (روش درمانی رایج شامل استفاده ترکیبی انسولین پایه و انسولین بولوس  که هر دو در کنار هم بهترین نتیجه را برای کنترل میزان قند خون بدن و در نهایت کنترل بیماری دیابت ارائه می‌دهد) استفاده می‌شود و در حال حاضر به طور گسترده در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ به عنوان رژیم‌های پایه-بولوس یا پایه به علاوه خوراکی داروهای ضد دیابت (OAD) استفاده می‌شود.

متأسفانه با وجود در دسترس بودن آنالوگ‌های انسولین و آموزش بهبود یافته برای بیماران و ارائه دهندگان مراقبت‌های بهداشتی آنها، احتمال دستیابی به کنترل خوب قند خون طبق دستورالعمل‌های اخیر پایین است.

 بیمارانی که به اهداف تعیین‌شده برای کنترل قند خون دست نمی‌یابند، بیشتر در معرض خطر قرار دارند. از آنجایی که چنین کنترل ضعیفی در نهایت منجر به بروز زودرس عوارض عروقی می‌شود، هزینه مراقبت از دیابت در سراسر جهان به سرعت در حال افزایش است.

ورود انسولین‌های جدید

دکتر محمد رضا مهاجر تهرانی، فوق تخصص غدد و متابولیسم درباره مزایای انسولین‌های نسل جدید می‌گوید: «از حدود صد سال پیش که از تولید اولین انسولین می‌گذرد، کیفیت این دارو پیشرفت‌های زیادی کرده‌است. ابتدا منبع انسولین، حیوانی بود و سپس انسولین‌های نوترکیب به بازار عرضه شد و پس از آن نیز با پیشرفت علم، انسولین‌های قلمی به بازار آمدند.»

ورود انسولین‌های نسل جدید به ایران | با مصرف  انسولین‌های جدید ،افت قند خون به‌خصوص هنگام شب کمتر می‌شود

مزایای انسولین‌های جدید

به گفته این فوق تخصص غدد، انسولین‌های نسل جدید نسبت به انسولین‌های قدیم مزایای زیادی دارند. در انسولین‌های نوع جدید به دلیل طولانی‌اثر بودن، فرد دچار افت قند خون کمتری به‌خصوص هنگام شب می‌شود و تعداد انسولینی که باید در طول روز مصرف شود نیز کمتر است. بنابراین فرد مبتلا به دیابت در طول روز نیاز به یک و درنهایت دو مرتبه مصرف انسولین دارد.

 کنترل قند خون بعد از مصرف غذا

به گفته این استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران، یکی دیگر از مزایای انسولین‌های نسل جدید آن است که قند خون فرد بعد از مصرف غذا کاهش می‌یابد و تحت کنترل است.

 به طور کلی انسولین‌های نسل جدیدی وجود دارند که از هر دو مزیت کوتاه اثر و طولانی‌اثر بودن به‌طور همزمان برخوردار هستند و فرد می‌تواند حتی در طول شبانه‌روز، ساعت مصرف آن را تغییر دهد.

 به طور مثال اگر فرد در وعده ناهار غذای سنگینی میل کند می‌تواند انسولین نوع جدید را ظهر تزریق کند و اگر ناهار او سبک باشد و شب غذای پرکالری بخورد نیز می‌تواند تزریق انسولین نوع جدید را به شب موکول کند.

دکتر مهاجر تهرانی می‌گوید خوشبختانه این انسولین نوع جدید به‌زودی در داخل کشور تولید می‌شود و هموطنان مبتلا به دیابت نیز می‌توانند از این محصول داخلی بهره ببرند.

بیشتر بخوانید:

نکته بهداشتی روز: انواع انسولین‌ موجود در بازار چه تفاوت‌هایی با هم دارند؟

کد خبر 773786

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 12
  • نظرات در صف انتشار: 1
  • نظرات غیرقابل انتشار: 6
  • ابراهیم رجبی۳۷۵ IR ۲۱:۵۰ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۴
    9 0
    سلام باتشکرمن هرمان هفت تا انسولین مدادی میگیرم ومصرف میکنم خودانسولین ها ارزان هستند ولی هرمان پزشک باید آنرا وارد سیستم کند درصورتی نیاز نیست ولی هزینه ویزیت دکتر وتاکسی گران است خود هفت تاانسیواین سی هزارتومان است ولی هزینه دکتروتاکسی دویست هزارتومان آخه چرا
  • IR ۲۲:۳۶ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۴
    6 1
    یه چیزی کشف کنید کسایی که بدنشون انسولین نمی سازه بسازه
    • هموطن IR ۰۰:۱۵ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۵
      2 0
      عزیز شما احیانا انسولین شیشه ای قدیمی می زنی که می گی دانه ای ۳۰ هزار تومان‌هست . بالای ۹۰ درصد دیابتی های وابسته به انسولین دیگه انسولین قلمی تزریق می کنند که قیمت امروزش دانه ای ۱۴۰ الی ۱۵۰ هزار تومان شده ، البته همین قلمی ها حدود دوسال پیش دانه ای ۴۰ هزار تومان بود که متاسفانه توی این دوسال قیمت شان حدود ۴ برابر شده ، هر یک قلم هم حدودا یک هفته ای تمام می شه . حساب کنید کسانی که بیمه نیستند و باید آزاد بخرن انسولین قلمی رو چه هزینه ای باید بکنند ماهانه ؟! وزارت بهداشت سرتان سلامت !!!
    • FR ۰۸:۲۹ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۵
      0 1
      درود ‌. با ارتباط گرفتن با انجمن دیابت شهرتون به رایگان براتون نسخه انسولین مینویسن حتی بعضی مواقع تلفنی
  • رضا IR ۲۳:۱۳ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۴
    9 0
    امیدوارم روزی ورمان قطعی دیابت پیدا بسخ واقعا سخته زندگی دیابتی
  • هموطن IR ۰۰:۰۹ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۵
    7 0
    آبکش شدیم اینقدر سوزن به خودمون زدیم برای تزریق انسولین ، یه دارویی جایگزین انسولین می شد که تزریقی نباشه خیلی به ما دیابتی های وابسته به انسولین کمک بزرگی می شه . زندگی دیابتی واقعا سخته ، قدر سلامت خودتان رو بدونید . به امید شفای تمام بیماران
  • خسروی US ۰۱:۳۳ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۵
    5 0
    انشاالله داروی درست کنندبرای دیابت قطعی باشه
  • بنده خدا IR ۰۶:۳۷ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۵
    4 10
    سلام ، زمانی که نمی توانستیم خودمان انسولین تولید کنیم ، کشورهای اروپایی و امریکا هم ما را تحریم کرده و اجازه واردات نمی دادند . اما حالا که در کشورمان خودمان تولید میکنیم انها دلشان سوخته و اجازه واردات انسولین میدهند. هر انسان عاقل میفهمد چی میگذرد
  • IR ۰۹:۱۱ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۵
    2 0
    سلام میو ه ای جایگزین انسولین باشد وجود داردیانه
    • علی IR ۱۱:۳۱ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۵
      4 4
      خب کاملا معلومه این دوست عزیزمون تو عمرش نه انسولین ایرانی زده نه از نزدیک خودشو یا مصرف کنندشو دیده ...هرکی ایرانی مصرف میکنه تهش یا کوره یا دیالیزی این چیزیه ک هر انسان عاقلی میفهمه نه ادمی مثل تو
  • محسن IR ۱۳:۰۵ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۵
    0 0
    انشالله هرچه زودتر داروش بیاد تا از من گرفته تا بقیه دیابتیهای عزیز نجات پیدا کنند خدا هیچ کسی مبتلا نشه
  • حجت اله IR ۱۳:۲۹ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۵
    4 0
    خدا آقای فردریک بنتیک مخترع انسولین را بیامرزه. بهترین دوست یک بیمار دیابتی همین انسولین است. من ۳۳ ساله مصرف می کنم و شکر خدا تا حالا عوارضی نداشتم. با رژیم غذایی، آرامش روحی، ورزش و مصرف دارو زندگی طبیعی و عادی خواهید داشت.