پخش سریال «عشق کوفی» از نیمه گذشته، سریالی که با تصمیم مدیران سیما؛ روزهای آخر هفته روی آنتن می رود. مدل پخش سریال هایی که به نظر مدیران شاید بتواند بینندگان را پای تلویزیون بنشاند.سریال «عشق کوفی» به کارگردانی حسن آخوندپور است که نسخه سینمایی آن (نائله) قرار بود سال گذشته به جشنواره فیلم فجر برسد ا

عشق كوفي 1

همشهری آنلاین: سازندگان این سریال تاریخی- مذهبی از حضور در این سریال می گویند؛ سازندگان این سریال معتقدند؛ «عشق کوفی» نسبت به دیگر آثار مشابه متفاوت است. سریالی که توانسته نگاه متفاوتی داشته باشد.


یک ویژگی خاص از نگاه کارگردان 
حسن آخوندپور، کارگردان این سریال تاریخی که اولین تجربه سریال سازی اش در زمینه تاریخی – مذهبی است، می گوید:« تجربه در ژانرهای مختلف، همیشه مورد توجه فیلمسازان و کارگردانان بوده. علاقه شدیدی به ژانر تاریخی داشتم و از طرفی همیشه منتظر ساخت اثری درباره سید الشهدا (ع) بودم. چه اتفاقی بهتر از آنکه امکان ساخت سریال تاریخی با موضوع قیام امام حسین(ع) برایم فراهم شود. قطعا با جان و دل پذیرفتم.» وی در ادامه توضیح می دهد:« سریال «عشق کوفی» با آثار مشابه خود خیلی متفاوت است. از بودجه سریال گرفته تا فیلمنامه و ادبیات کارکترها، تا شخصیت پردازی، صحنه آرایی، دکوپاژ و .... قطعا این تفاوت‌های بنیادی به خودی خود تفاوت‌های بصری و درکی دارد که باعث خواهد شد مخاطب مواجهه متفاوتی داشته باشد. حالا اینکه چقدر کارکرده است و مخاطب می‌تواند ارتباط برقرار کند یا خیر موضوع دیگری است که باید از بیننده‌ها ارزیابی کرد.»

بازگشت به کوفه 13 سال بعد از « مختارنامه» / سریالی که با آثار مشابه خود متفاوت است


سختی های بازی در نقش های تاریخی
نادر فلاح که این روزها تئاتر «کابوس های آنکه نمی میرد» را روی صحنه دارد، یکی از بازیگران این سریال است. فلاح درباره انتخاب نقش توضیح می دهد:« در این سریال نقش مردی به نام فاضل را بازی می کنم که یک علوی است؛ شخصیتی متعصب که در بیشتر مواقع از مواضع خودش کوتاه نمی آید و سفت و سخت پای عقایدش ایستاده است.«
بازیگر سریال «حیثیت گمشده» در ادامه عنوان می کند:«من را آقای سعید سعدی (تهیه کننده) به کار دعوت کردند و وقتی فیلمنامه را خواندم همکاری را پذیرفتم .اصولا سعی می کنم هرسال دست کم یک کار را برای امام حسین (ع) انجام دهم و این به باورهای من مرتبط است و بر این اساس پذیرفتم که در «عشق کوفی» حضور داشته باشم.کار تاریخی در مقایسه با کاری که داستان آن در زمان حاضر می گذرد سخت تر است. بخشی از این سختی به دلیل گریم و لباس است و بخشی هم به دلیل لوکیشن ها. در این جنس از کارها عموما لباس ها زیاد و گریم سنگین است و تحمل آن ها دشوار؛ به خصوص اگر در تابستان باشد. لوکیشن ها هم جاهایی است که شن و خاک زیاد است و با شرایط متعارف یک کار آپارتمانی تفاوت دارد؛ ضمن این که دیالوگ ها هم در کار تاریخی مانند حرف زدن عادی نیست و حفظ کردن و آهنگ کلام را رعایت و درست بیان کردن از جمله دشواری های آن است.»

بازگشت به کوفه 13 سال بعد از « مختارنامه» / سریالی که با آثار مشابه خود متفاوت است

یک ساختار شکنی زیبا
مهسا مهجور از دیگر بازیگران این سریال نیز درباره حضورش در «عشق کوفی» می گوید:« زمانی که به این تیم پیوستم نیمه کاره بودن فیلمنامه اتفاق خوبی برای من بود. چون نویسنده‌ها بعد از دیدن من شخصیت احیا را پیش بردند. فائزه یارمحمدی و یزدان محمدکاظمی هر دو نویسنده‌هایی جوان هستند و راه درازی در پیش خواهند داشت. مطالعات بسیار و به روزی نیز دارند. این سبک نویسندگی در آثار تاریخی کار جدیدی است که به نظر من به امتحان کردن آن می‌ارزید. گویش‌ها تعمدی هستند. حتی اگر دقت کرده باشید جایی که سامیه نامه می‌نویسد نامه به خط کوفی، اما فارسی است. روی همه اینها فکر شده است. این دو نویسنده، ایده‌های دوست داشتنی بسیاری داشتند. به طور کلی حتی در عالم تئاتر هم من به جوان‌ها بسیار باور دارم و از همکاری با آنها استقبال می‌کنم. برای آنکه پر از شور و ایده هستند و در کنار این ویژگی‌ها دارای جسارت نیز هستند. برای همین هم خودشان را در بند یک سری بایدها، نبایدها و اصول قرار نمی‌دهند. ساختار شکنی زیباست و من آن را دوست دارم و خوشحالم که با این دو نویسنده ساختارشکن توانستم تجربه همکاری داشته باشم.»

بازگشت به کوفه 13 سال بعد از « مختارنامه» / سریالی که با آثار مشابه خود متفاوت است


پاسخی به نیاز جامعه امروز
سعید سعدی، تهیه کننده سینما و تلویزیون که تهیه کنندگی این سریال را برعهده دارد، ساخت آثار متعدد و متنوع با موضوع قیام عاشورا را امری ضروی دانسته و با بیان این که این سریال پاسخی به نیاز جامعه امروز است، توضیح می دهد:« اساسا کار تاریخی سختی های خودش را دارد و جور کردن امکانات و تسهیلات برای آن سخت و زمان بر است و این موارد باعث می شود کار کندتر پیش برود. «عشق کوفی» کاری خاص و ویژه است چرا که سراغ موضوع عاشورا رفته و همین حساسیت های مختص خود را پیش می آورد؛ از سویی این اثر نیاز جامعه فعلی ما است و اساسا باید با ساخت سریال های متعدد و متنوع عاشورایی به شهبات پاسخ داده شود.»
وی در ادامه عنوان می کند:«در شرایط حاضر باید بیش از پیش سراغ این داستان ها و موضوعات برویم؛ مردم جامعه ما شیعه و مسلمان هستند که شناخت تاریخ بریشان جذاب و جالب است و همین موضوع دلیل دیگری است که تاکید دارد که باید به این موضوعات بپردازیم.»

کد خبر 781957
منبع: همشهری آنلاین

پر بیننده‌ترین اخبار رادیو و تلویزیون

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 2
  • حسنی IR ۰۲:۴۳ - ۱۴۰۲/۰۵/۳۰
    7 32
    بنام امام حسین ع خیلی خوبه ساخته شود . اما دیگه نه به این شوری شوری فیلم مختار با آن همه صحنه ها و داستان پر از خشونت خیلی ها را از اسلام زده کرد. خیلی ها دیگه اینجور فیلم های که ده ها سال شده بودجه خور تلویزیون دوست ندارند. هزاران فیلم اینجوری میسازید لااقل یک سریال هم از خود ایزانی بساطید. مانند داستان جذاب شاه اسماعیل بزرگ که سالها است فقط حرفش زده میشود
  • موسی دولت آبادی IR ۱۱:۰۴ - ۱۴۰۲/۰۶/۰۵
    6 8
    خیلی عالی خیلی خوب
  • علی نعیمی IR ۲۳:۱۶ - ۱۴۰۲/۰۶/۰۵
    5 2
    متاسفانه سریالی با مایه خیالپردازی، غیر واقعی و... با صدابرداری ضعیف و مبهم ، فضای تاریک و جسته گریخته بودن مطالب ، غیر جذاب و پخش ۲ قسمت در هفته و .... نه تنها وقت مخاطبان را گرفته است بلکه ندیدن آثار فاخری مثل مختارنامه را به نحوی نهادینه می کند . برای این همه منابع و سرمایه ای که برای ساخت اینگونه سریال ها تلف می‌شوند باید تاسف خورد ‌.