همشهری آنلاین: این غذا یکی از انواع غذاهای ساده و سبک کشور چین است که با ترکیبات متنوعی درست می شود،
مواد لازم برای ۲ نفر
۱۰۰ گرم فیله مرغ
یک ق س روغن کنجد
یک ق س روغن زیتون
۵۰ گرم ساقه تازه و جوان کرفس
۵۰ گرم کدو سبز
۵۰ گرم هویج
۵۰ گرم پیازچه
۵۰ گرم قارچ
یک پیمانه آب مرغ
یک ق م زنجبیل تازه رنده شده
۲ حبه سیر
یک ق س نشاسته ذرت
مقداری نمک و فلفل
یک عدد فلفل دلمهای
چند عدد ذرت
کوچک کنسروی
۱. کرفسها را شسته و با چاقو به شکل خلالهای نازک و به بلندی حدود پنج سانتیمتر برش بزنید. هویجها را هم شسته و نازک پوست بکنید و با چاقوی تیز به شکل خلالهای نازک و بلند ببرید.
نکته: البته چون هویج بافت سختتری نسبت به کرفس و دیگر سبزیجات دارد، بهتر است خلالی کردن آن را روی تخته آشپزخانه انجام دهید تا خطر بریدن دستتان پیش نیاید.
۲. پیازها را تمیز بشویید و ساقههای سبز و نازک آن را جدا کرده و کنار بگذارید تا در مرحله آخر برای تزئین غذا به کار ببرید. قسمتهای ساقه پیازچه را هم مثل دیگر سبزیجات به شکل خلالهای نازک و بلند برش بزنید. سپس قارچها را بعد از شستن ورقه ورقه کنید.
۳. کدوها را هم شسته و پوست بگیرید. سپس به شکل خلالهای بلند درآورید. فلفل دلمهای را بعد از شستن حلقه حلقه کنید.
۴. سیرها را پوست کنده و با رنده سیر، رنده کنید یا با پشت چنگال خوب له کنید. فیلههای مرغ را هم خلالی ببرید. در یک تابه که قبلا روی حرارت گذاشتهاید، روغنها (زیتون و کنجد) را بریزید و بعد از گرم شدن روغنها، سیر و زنجبیل را به آنها بیفزایید تا خوب تفت داده شوند و به اصطلاح بوی غذا بلند شود. مرغها را ریخته و با زنجبیل و سیر تفت دهید.
۵. حالا نوبت اضافه کردن سبزیجات خلال شده است. نکته مهم در اینجا اضافه کردن سبزیجات به ترتیب سختی بافت آنها است. یعنی ابتدا هویج، کرفس و پیازچه را ریخته، کمی تفت بدهید، وقتی سبک و بیآب شدند قارچ را اضافه کرده و کدو را که زود میپزد در انتها به سبزیجات دیگر بیفزایید. بعد حدود سه دقیقه مواد را تفت دهید.
۶. آب مرغ را اضافه کرده و نمک و فلفل را هم به غذا بیفزایید. حرارت را زیاد کنید. بعد از چند دقیقه جوشیدن، نشاسته ذرت را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا گلوله نشود و به خوبی در آب مرغ حل شود.
۷. بعد از اینکه سس غلیظ شد، غذا را از روی حرارت برداشته در ظرف مورد نظر بریزید. مقداری از سس غلیظ شده را روی مرغ و سبزیجات ریخته و با ساقههای سبز پیازچه و بچه ذرتها تزئین کنید.
یهجور دیگه
اگر آب مرغ در دسترس ندارید، میتوانید از قرص عصاره مرغ هم استفاده کنید، فقط دقت کنید در صورت استفاده از این قرصهای آماده، مقدار نمک غذا را کمتر بریزید، چون این قرصها معمولا نمک دارند.
میتوانید پوست کدوهای سبز را خیلی نازک با چاقوی تیز بتراشید اما توصیه ما به شما این است که کدو را خوب بشویید و با پوست برش بزنید، چون هم فیبر بیشتری وارد بدنتان میشود که برای سلامتتان مفید است و هم زیبایی غذایتان بیشتر میشود.
فوتوفن
بهتر است خلالهای کدو را نازک نبرید، چون کدو در موقع پخت زود نرم میشود و در هنگام هم زدن ممکن است له شود و ظاهر بدی به غذا بدهد. البته بهتر است کدوها را کمی کلفتتر از کرفس و هویج و پیازچه خلال کنید.
ورقه کردن قارچ و ضخامت آنها به سلیقه شما بستگی دارد اما اگر قارچها را کمی کلفتتر بردارید، در موقع پخت آبدار شده و مزه خوبی به غذایتان میدهند.
نظر شما