تومورهای مغزی کشنده را می‌توان به زودی با استفاده از آزمایشاتی به سبک تست‌های کووید در خانه شناسایی کرد. این تست‌ها نیاز به اسکن ۶ ماهه را تا حد زیادی مرتفع می‌کند.

تست کووید

همشهری آنلاین - آرش نهاوندی: کار برای توسعه این کیت‌های تست کرونا آغاز شده است. این کیت‌ها تومورهای تهاجمی و عود کننده را شناسایی خواهند کرد که سالانه منجر به مرگ ۲۰۰ هزار نفر در در جهان می‌شوند. دانشمندان امیدوارند این کیت‌ها تعداد مرگ و میر ناشی از تشخیص زودهنگام را کاهش دهد. کیت‌های جدیدتری نیز به احتمال زیاد برای تشخیص سایر انواع سرطان نیز در آینده ساخته خواهد شد.

به نوشته روزنامه سان، در حال حاضر وضعیت بیمارانی که قبلا برای تومورهای مغزی تحت درمان قرار گرفته‌اند، هر سه تا شش ماه یک بار با اسکن پیگیری می شود. اما برخی از انواع تومور تقریبا همیشه عود می‌کنند و تاخیر در آزمایش به آن‌ها زمان می‌دهد تا رشد کنند و میزان بقای انسان را کاهش دهند.

دستاوردی کم نظیر؛ شناسایی تومورهای کشنده مغزی با تست کووید | شایع‌ترین علائم تومور مغزی را بشناسید

در آزمایش‌های جدید از خون انگشت خراشیده به جای بزاق استفاده شده توسط کیت‌های آشنای کووید استفاده می‌شود. این تست‌ها امکان آزمایش هفتگی را فراهم می‌کند. این کیت‌ها همچنین نیاز به اسکن MRI را به طور قابل توجهی کاهش می‌دهند و هزینه‌های نظام‌های درمانی را کاهش می‌دهند.

فیلیپ ویلسون، استاد دانشگاه ترنت در این باره، گفت: عود مشکل بزرگی است و برخی از تومورهای مغزی خیلی سریع و تهاجمی عود می‌کنند. اگر شش ماه پس از درمان MRI انجام دهید، تا آن زمان یک تومور ممکن است برای مدت زمان قابل توجهی بازگشته باشد.

برای توسعه این کیت‌ها تیمی در دانشگاه « ترنت» ناتینگهام به طور مشترک با محققان دانشگاه شفیلد در حال کار است. هزینه مطالعات و کارهای این تیم توسط شورای تحقیقات پزشکی تامین می‌شود.

به تجمع غیرعادی سلول در مغز تومور مغزی گفته می‌شود. جمجمه، که مغز را احاطه کرده، بسیار محکم است و فضای محدودی دارد. هرگونه رشد در چنین فضای محدودی منجر به بروز مشکل می‌شود. ممکن است تومور سرطانی (بدخیم) یا غیر سرطانی (خوش خیم) باشد. با رشد تومور خوش خیم یا بدخیم، فشار داخل جمجمه افزایش می یابد. در این صورت، به مغز آسیب وارد می‌شود که می‌تواند مرگبار باشد.

دستاوردی کم نظیر؛ شناسایی تومورهای کشنده مغزی با تست کووید | شایع‌ترین علائم تومور مغزی را بشناسید

تومور مغزی به دو دسته ی اولیه و ثانویه تقسیم می شود. منشا تومور اولیه در مغز است. بسیاری از تومورهای اولیه مغز خوش خیم هستند. تومور ثانویه مغزی، که با نام تومور مغزی متاستاز هم شناخته می شود، زمانی اتفاق می افتد که سلول های سرطانی یک اندام دیگر، مانند ریه یا پستان، به مغز سرایت کند.

قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی خاص، مثل موادی که در محیط کار با آن سروکار دارید، خطر ابتلا به سرطان مغز را بالا می‌برد. خطر ابتلا به تومور مغزی در بین افرادی که در معرض تابش یونیزکننده قرار گرفته‌اند بیشتر است. ممکن است از طریق پرتودرمانی برای سرطان در معرض این تشعشعات قرار بگیرید.

شایع‌ترین علائم تومور مغزی

  • سردرد
  • استفراغ
  • تار شدن دید یا دوبینی
  • گیجی
  • رعشه (به خصوص در بزرگسالان)
  • ضعیف شدن عضو یا بخشی از صورت
  • تغییر در عملکرد ذهنی

بیشتر بخوانید:

کد خبر 805010
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار بهداشت و درمان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha