همشهری: کیمیا کلهری، مدرس آشپزی دستور پخت چند نوع ساندویچ و پیتزا با استفاده از حبوبات را برایمان آماده کرده که در ادامه میخوانید.
همبرگر لوبیا سفید
تعداد نفرات: ۲ نفر
مدت زمان آمادهسازی: ۱ ساعت
مدت زمان پخت: نیم ساعت
مواد لازم:
لوبیا سفید: ۵۰۰ گرم
تخممرغ: ۱ عدد بزرگ
پودر سوخاری: یکدوم پیمانه
قارچ: ۲۰۰ گرم
پیاز: ۲ عدد متوسط
پنیر چدار: ۱ بسته
نان همبرگر: ۴ عدد
سیر: ۱ بوته
برگ ریحان: ۴.۱ پیمانه
زیتون سیاه: ۸ عدد
گوجهفرنگی: به مقدار دلخواه
سرکه بالزامیک: ۱ قاشق غذاخوری
روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری
فلفل سیاه، نمک، آویشن و زردچوبه: به مقدار لازم
روغن: به مقدار لازم
روش تهیه:
۱. لوبیا سفید را برای ۲۴ ساعت در آب خیس کرده و بعد آن را بپزید. سپس آن را درون آبکش بریزید تا آب اضافیاش گرفته شود.
۲. لوبیا سفید را همراه نمک، ادویه و نصف پودر سوخاری آماده شده در غذاساز بریزید و با پیاز و سیر رندهشده، مخلوط کرده و در یخچال قرار دهید.
۳. پودر سوخاری باقیمانده را در یک بشقاب بریزید و تخممرغها را نیز در کاسه دیگری بریزید. از ترکیب لوبیا سفید به اندازه یک مشت کوچک بردارید و آن را قلقلی کنید. هر توپک قلقلی را ابتدا در کاسه تخممرغ فرو کنید و سپس در پودر سوخاری بغلتانید سپس گلوله آغشتهشده را در کف دستتان پهن کنید و در روغن سرخ کنید.
۴. قارچها را به شکل ورقهای ببرید و در تابهای با روغن داغ شده، سرخ کنید. پس از تفت دادن قارچها، پنیر چدار یا پنیر پیتزا را به قارچها اضافه کنید. برای خوشطعم شدن قارچها، از روغن زیتون و سرکه بالزامیک استفاده کنید.
همبرگر عدس
تعداد نفرات: ۲ نفر
مدت زمان آمادهسازی: نیم ساعت
مدت زمان پخت: نیم ساعت
مواد لازم:
عدس: ۱ لیوان
پیاز: ۱ عدد
سیب زمینی: ۱ عدد
تخم مرغ: ۱ عدد
آرد سفید: ۱ قاشق غذاخوری
پودر سوخاری: ۲ قاشق غذاخوری
جعفری: ۳ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به مقدار کافی
پودر سیر و پودر گوجه: به مقدار کافی
روش تهیه:
۱ - عدس را ۲ ساعت در آب خیس کنید و بعد آن را بپزید و آبکش کنید و بگذارید تا کاملا خنک شود. بعد از خنک شدن، عدس را درون غذاساز پوره کنید.
۲ - سیب زمینی و پیاز را رنده کرده و همراه تخم مرغ به غذاساز اضافه کرده تا مواد ترکیب شوند. در ادامه جعفری را خرد کنید و به همراه مقداری نمک، فلفل سیاه، پودر سیر، زردچوبه و پودر گوجه داخل غذاساز بریزید و به خوبی میکس کنید.
۳ - آرد را به همراه پودر سوخاری به کاسه اضافه کرده و با قاشق به خوبی مخلوط کنید، سپس روی کاسه را با سلفون پوشانده و آنرا بهمدت ۲ تا ۳ ساعت درون یخچال قرار دهید تا مایه همبرگر استراحت کند.
۴ - از مایه همبرگر به اندازه یک پرتقال جدا کرده و روی کف دست بهصورت دایره پهن کنید و برگرها را درون تابه گذاشته و دو طرفشان را کاملا سرخ کنید.
پیتزا لوبیا قرمز
تعداد نفرات: ۴ نفر
مدت زمان آمادهسازی: ۱ ساعت
مدت زمان پخت: ۱ ساعت
مواد لازم:
نان پیتزا: ۲ عدد
لوبیا قرمز یا سیاه پخته: یک لیوان
فلفل دلمهای قرمز: نصف لیوان
سیر خردشده: یک حبه متوسط
پودر فلفل: یک قاشق غذاخوری
نمک: یکچهارم قاشق چایخوری
آرد ذرت: به مقدار کم
پنیر موزارلا: یک لیوان
گوجهفرنگی: بدون پوست خردشده ۲ عدد متوسط
برگ پیازچه: خردشده ۴ عدد
زیتون سیاه خردشده: یکچهارم لیوان
قارچ بخارپز، خردشده: ۴ قاشق غذاخوری
روش تهیه:
۱ - فر را با حرارت بسیار کم روشن کنید تا کمی گرم شود. در یک کاسه لوبیاها، فلفلها، سیر و نمک را با همدیگر ترکیب کنید.
۲ - آرد ذرت را روی خمیرهای پیتزا بریزید و ابتدا یک لایه از مایع لوبیا روی پیتزاها بریزید و سپس گوجه، پیازجه، زیتون و قارچها را روی سایر مواد بریزید.
۳ - پنیر موزارلا را روی مواد بریزید.
۴ - بعد از آماده شدن پیتزاها کافی است که آنها را حدود ۸ دقیقه داخل فر، طبقه وسط بگذارید تا علاوه بر ذوب و طلایی شدن پنیر، نان پیتزا هم کمی قهوهای و پخته شود.
نکته: میتوانید پنیر را روی نان پیتزا قرار دهید و سپس سایر مواد را اضافه کنید یا اینکه بعد از چیدن تمام مواد روی خمیر پیتزا، پنیر موزارلا را روی سطح تمام مواد بپاشید.
پیتزا لوبیا و ذرت
تعداد نفرات: ۲ نفر
مدت زمان آمادهسازی: ۱ ساعت
مدت زمان پخت: ۱ ساعت
مواد لازم:
خمیر پیتزا: ۱ عدد
پنیر پیتزا پروسس: ۱۰۰ گرم
لوبیا قرمز پخته: یک پیمانه
کنسرو ذرت: یک پیمانه
گوجه فرنگی خردشده: ۱ عدد
سس گوجهفرنگی: به میزان لازم
روغن: به میزان کافی
نمک: به میزان لازم
فلفل: به میزان لازم
روش تهیه:
۱ - خمیر پیتزا را در ظرفی که از قبل چرب کردهاید پهن کنید و سطح خمیر را به سس گوجه آغشته کنید.
۲ - لوبیا را که ۲۴ ساعت قبل در آب خیساندهاید، بپزید و بعد آبکش کنید تا آب اضافی آن گرفته شود.
۳ - لوبیای پختهشده، ذرت، گوجه فرنگی خردشده و پنیر پیتزا و سس گوجه فرنگی را روی سطح پیتزا بریزید.
۴ - پیتزا را داخل فر که از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار داده تا کاملا بپزد. نان پیتزاهای نیمهآماده به حرارت زیاد احتیاجی ندارند بنابراین شعله فر را از بالا تنظیم کنید تا سطح پنیر پیتزا کمی طلاییرنگ شود. در نهایت میتوانید بهمدت ۵ دقیقه حرارت فر را از زیر هم روشن کنید تا نان پیتزا کاملا آماده شود.
نظر شما