به گزارش همشهری آنلاین به نقل از فارس، ذات بعضی غذاها طوری است که انگار برای دورهمیها ساخته شدهاند و خوردنشان اصلا در خلوت نمیچسبد؛ مثلا همه لطف یک آبگوشت، آش یا سوپ فرداعلا به این است که در یک جمع صمیمانه سرو شود و همگی دور یک سفره از خوردن آن حظ ببرند. اینکه چه سری پشت این قضیه است را نمیدانیم، اما هرچه که باشد بهانه خوبی است برای بیرون آمدن از لاک تنهایی و خلق اوقاتی خوش.
سوپ شیر یکی از همین دست غذاهاست که اتفاقا به عنوان یک سوپ مدرن، طرفداران زیادی هم دارد. گرچه خیلیها در پخت این سوپ سفید جادویی متبحرند، اما خیلیها هم فوتهای آن را نمیدانند و قید این سوپ خوش خوراک را میزنند، بنابراین امروز آمدهایم تا با یک دستور پخت ساده، به تمام گیر و گورها پایان دهیم. هرچند که باور داریم برای هر غذایی به اندازه تک تک آشپزهای دنیا دستورپخت وجود دارد و اصلا به همین دلیل است که هیچ غذای مشابهی، هیچ وقت یک طعم واحد و مشخص ندارد! لب کلام اینکه، اگر دیدید این دستور پخت با آنچه شما به آن پایبندید، کمی تفاوت دارد، خونسردیتان را حفظ کنید و نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
همه آنچه برای این سوپ نیاز دارید.
اما مواد لازم برای ۸ نفر:
جو پرک: ۴ لیوان
مرغ با استخوان: نیم کیلو
هویج: دو عدد بزرگ
ذرت: یک لیوان
نخودفرنگی: یک لیوان
قارچ خردشده: یک لیوان
شیر: یک لیتر
خامه: یک بسته ۲۰۰ گرمی
گشنیز و جعفری خردشده: یک لیوان
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، آویشن و پودر سیر: به مقدار لازم
پیاز: یک عدد بزرگ
طرز تهیه سوپ شیر
برخلاف آدمهایی که فکر میکنند پختن سوپ و آش کلی دردسر دارد، اما ما به شما قول میدهیم که این غذا، یکی دوساعته آماده میشود؛ قبل از هر کاری باید مرغ را با مقداری آب، پیاز خرد شده، زردچوبه، نمک، فلفل و مقدار پودر سیر به صورت جداگانه بپزید. البته اگر قبل از این مرحله، مرغ را برای چنددقیقه جوشانده و آب اولیه آن را خالی کنید که دیگر گل را زده اید.
از آنجا که نمیخواهیم وقت زیادی را پای گاز سپری کنیم، در حین پخت مرغ میتوانید، سوپ را هم در قابلمهای جداگانه بار بگذارید تا سرعت کار بالا رود. اول باید جو پرک را چندباری شسته، در یک قابلمه بزرگ ریخته و با مقداری آب اجازه دهید بپزد. آب سوپ را خیلی زیاد نمیگیریم، چون قرار است در پایان مرحله پخت، شیر را به آن اضافه کنیم که خود شیر باعث رقیق شدن سوپ میشود. راستی حواستان باشد که جو از آن دسته موادیست که خیلی زود سر میرود، پس درب قابلمه را تا آخر کار حتما نیمه باز بگذارید و بعد از جوش آمدن قابلمه، شعله را کم کنید.
سعی کنید به هر بهانهای شده در کل فرایند آشپزی، بچهها را کنار خود نگه دارید تا حسابی آبدیده شوند؛ مثلا همین که رنده کردن هویجها یا خرد کردن قارچها را به آنها بسپارید و مرحله به مرحله شاهد پخت سوپ باشند، نصف راه را رفته اید.
وقتی جو پرک به جوش آمد میتوانید هویج، نخود فرنگی و ذرت را به آن اضافه کرده و اجازه دهید به مدت یک ساعت کاملا بپزد و جا بیفتد. بعد از این مدت، مرغها هم پخته شده و میتوانید آن را به مواد سوپتان اضافه کنید. اگر میخواهید یک سوپ رستورانی و راحت الحلقوم داشته باشید، هیچ وقت مرغ را با استخوانهای آن داخل سوپ شیر نریزید، یعنی باید مرغ را ریش ریش کرده و سپس با آب مرغ به سوپتان اضافه کنید.
مراقب دقایق طلایی باشید
برگردیم به غذایمان؛ در این مرحله میتوانید قارچها را هم به سوپ اضافه کنید، اما حواستان باشد که قارچها را بلافاصله قبل از اضافه کردن به سوپ، خرد کنید تا سیاه نشوند. حدود یک ربع تا نیم ساعت کافیست برای اینکه این مواد حسابی جا بیفتند.
حالا میماند بخش اصلی کار یعنی اضافه کردن شیر و خامه. در این مرحله باید غلظت سوپ شما به قدری زیاد باشد که اصلاً حالتی شبیه به سوپ نداشته باشد و سپس شیر و خامه را به سوپ اضافه کرده و نیم ساعت اجازه دهید تا سوپ به غلظت برسد. بعد از اضافه کردن شیر و خامه، چند دقیقه حساس و البته طلایی پیش رو دارید و باید به طور مداوم آن را هم بزنید، چون احتمال ته گرفتن زیاد است. در مرحله آخر و چند دقیقه مانده به سرو این سوپ لذیذ، وقت اضافه کردن نمک، فلفل، مقدار کمی آویشن و نصف لیوان گشنیز و جعفری است. نصف دیگر سبزی را باید نگه دارید برای روی سوپ، چون گشنیز و جعفری تازه طراوت خاصی به سوپتان میدهد.
پیشنهاد اول ما، خوردن این غذا در یک دورهمی هرچند کوچک است، اما اگر هم برنامههایتان جور نشد، حداقل اموات را به جمعتان مهمان کنید. با همین مقدار مواد، آنقدری سوپ پختهاید که بتوانید چند کاسه از آن را به نیت اموات برای همسایهها کنار بگذارید. همین که کاسه سوپ را به دست بچهها بدهید و آنها را راهی خانه همسایه کنید، یکی از بزرگترین سرمایهگذاریهای زندگیتان را کردهاید و میتوانید به تکرار این صحنهها در آینده امیدوار باشید!
نظر شما