دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۱۵:۴۱
۰ نفر

محدوده اطراف میدان آزادی که امروز در قرق خودروهای شخصی قرار دارد در سال‌های دور که تهران هنوز گسترش پیدا نکرده بود، بخشی از قریه سرسبز و خوش آب و هوای طرشت بود.

طرشت

همشهری آنلاین- حمیدرضا رسولی: این بخش قریه طرشت به حدی سرسبز و آباد بود که برخی شاهزاده های قاجار قصرهای باشکوهی در آن ساخته بودند و بعد از تخریب قصرها و باغ های شاهزاده ها تحت عنوان محدوده زمین های قصر شناخته می‌شد.

قصه‌های خواندنی تهران را اینجا دنبال کنید

زمین های قصر با گذشت زمان از گزند ساخت‌وسازها در امان نماند و ساختمان های سازمان آب دقیقا روی بقایای قصر شاهزاده‌های قاجاری ساخته شد. محمدصادق لطفعلی‌خانی که به طایفه لطفعلی‌خان‌های طرشت تعلق دارد، زمین های قصر را هویت از دست رفته طرشت می داند.

او می گوید: «قصرهای طرشت به قشر مرفه و افراد نزدیک به دربار قاجار تعلق داشت. هر فردی که در این قصرها به دنیا می آمد پسوند قصری هم به نامش سنجاق می شد و معلوم بود که در کدام بخش روستای طرشت به دنیا آمده است. قصرها که معروف ترین آنها قصر احمدشاه بود، به مرور زمان تخریب شد و محله ای به نام سازمان آب شکل گرفت که هنوز هم وجود دارد و خانه های سازمانی کارکنان اداره آب و فاضلاب تهران را همین جا ساختند.»

قدیمی ها طرشت معتقدند فرزندان لطفعلی‌خان زند که بعد از شکست پدرشان در برابر آقامحمدخان قاجار سرگردان شده بودند با توصیه اطرافیان از شیراز به تهران می آیند و در همین بخش از قریه طرشت ساکن می شوند. محمدصادق لطفعلی‌خانی هم معتقد است که نام طایفه لطفعلی‌خانی‌ها این گونه با هویت طرشت گره خورده است.

لطفعلی‌خانی می‌گوید: «وقتی لطفعلی‌خان زند شکست می خورد، علی، فرزند بزرگش، به تهران می آید و در قصر احمدشاه ساکن می شود. علی تا آخر عمر در طرشت زندگی کرد و تشکیل خانواده داد و لطفعلی‌خانی‌ها که یکی از طایفه‌های مهم و قدیمی طرشت به حساب می آیند به نسل او تعلق دارند. در منابع مکتوب هم آمده که نوادگان لطفعلی‌خان زند چگونه در طرشت به دنیا آمدند و هنوز در این محله زندگی می‌کنند.»

کد خبر 846578

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار دروازه طهرون

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha