تحقیقات جدید نشان می‌دهد که نوشیدن نوشابه‌های انرژی‌زا می‌تواند خطر کوچک اما قابل توجهی را برای تجربه یک رویداد قلبی تهدید کننده زندگی (ایست قلبی) در میان افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی و ژنتیکی ایجاد کند.

نوشیدنی انرژی زا

همشهری آنلاین – آرش نهاوندی: در مطالعه‌ای که در ژورنال «ریتم قلب» (Heart Rhythm) منتشر شد، محققان کلینیک مایو در مینه‌سوتا، گروهی متشکل از ۱۴۴ بازمانده از ایست ناگهانی قلبی را که از قبل دارای شرایط قلبی و ژنتیکی مورد بررسی قرار دادند.

به گزارش مدیکال نیوز، محققان این مطالعه اعلام کردند که ۷ نفر، حدود ۵ درصد از شرکت کنندگان، قبل از ایست قلبی، نوشیدنی‌های انرژی زا مصرف کرده بودند، که نشان دهنده ارتباط احتمالی بین حمله قلبی و مصرف نوشیدنی انرژی زا است.

محققان هشدار می‌دهند که این صرفا یک ارتباط است و مطالعات قوی تری برای اثبات علیت مورد نیاز است، اما نتایج به اندازه کافی نگران کننده هستند تا منجر به انجام بررسی‌های بیشتری شوند.

دکتر مایکل جی. آکرمن، نویسنده اصلی مطالعه و متخصص قلب و عروق در کلینیک مایو در یک بیانیه مطبوعاتی گفت: اگرچه خطر نسبی مصرف نوشیدنی‌های انرژی زا کم است و خطر مطلق مرگ ناگهانی پس از مصرف نوشیدنی‌های انرژی‌زا حتی کمتر است، بیماران مستعد بیماری‌های ژنتیکی و قلبی باید خطرات و مزایای مصرف چنین نوشیدنی‌هایی را ارزیابی کنند.

خطر سکته قلبی برای علاقه مندان به این نوشیدنی‌های

دکتر مستعلی دوهادوالا، متخصص قلب و مدیر پزشکی «هارت سیف» (Heartsafe) نیز گفت: اگرچه این یک مطالعه گذشته نگر بسیار کوچک از یک جمعیت بسیار نادر و منتخب است، به نظر می رسد که این یافته‌های بالینی فراتر از شانس هستند و احتمالا ارتباط بالینی قابل توجهی دارند و حتی بر جمعیت بسیار بزرگتری تاثیر می‌گذارند. این یافته‌ها ممکن است در نهایت منجر به نگرانی بسیار گسترده‌تری برای سلامت عمومی شود.

این اولین مطالعه‌ای نیست که ایمنی نوشیدنی‌های انرژی زا، به ویژه در هنگام مصرف زیاد و برای کسانی که مستعد مشکلات قلبی هستند، را زیر سوال می‌برد. با کنار گذاشتن ترکیبات مختلفی که اغلب به نوشیدن‌های انرژی زا مانند تورین و گوارانا اضافه می شوند، مصرف سطوح بالای کافئین موجود در بیشتر نوشیدنی‌های انرژی زا می‌تواند سلامت عمومی را تهدید کند.

در مقاله این تحقیق جدید، نوشیدنی‌های انرژی‌زا را به‌عنوان «غذاهای آریتموژنیک» که ممکن است باعث آریتمی قلبی شوند، بررسی شده‌اند. غذاهای «آریتموژن» به سه بخش تقسیم می شوند، از جمله گیاهان سمی شناخته شده که وارد غذا می شوند (در اصل سم)، مکمل‌های غذایی که واکنش‌های نامطلوب قلبی ایجاد می‌کنند و نوشیدنی‌های انرژی زا شامل کافئین و سایر ترکیباتی که ممکن است در شرایط خاص باعث ایجاد آریتمی شوند.

بیشتر بخوانید:

کد خبر 858139
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تندرستی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha