گورستان حسن‌آباد یکی از قبرستان‌های طهران قدیم بود؛ محلی که تا قبل از دوره رضاشاه، تهرانی‌ها در آنجا دفن می‌شدند.

آتش نشانی حسن آباد

همشهری آنلاین - ثریا روزبهانی: گورستان حسن‌آباد یکی از قبرستان‌های طهران قدیم بود؛ محلی که تا قبل از دوره رضاشاه، تهرانی‌ها در آنجا دفن می‌شدند. بیشتر اجساد این قبرستان به فوت‌شدگان وبای تهران در سال ۱۲۷۱ تعلق داشت و همچنین برخی از شهدای مشروطه.

قصه‌های خواندنی تهران را اینجا دنبال کنید

قاتل ناصرالدین‌شاه در ایستگاه آتش‌نشانی حسن‌آباد

اکنون ساختمان و محوطه آتش‌نشانی روی این گورستان سیطره گسترانده؛ گورستانی که غسالخانه‌اش به «حمام جنی» معروف بود. حمام یادشده همراه با زمین متروکه و بقایای گورستان در سال ۱۳۱۱ تبدیل به «اداره اطفاییه تهران» شد. از جمله افراد مشهوری که در آرامستان حسن‌آباد به خاک سپرده شده‌اند «میرزا رضای کرمانی» قاتل ناصرالدین‌شاه و «میرزا محمدرضا کلهر» خطاط شهیر قاجار است که در اثر ابتلا به وبا فوت کرد. مادر رضاخان نیز در این گورستان دفن بود.

قاتل ناصرالدین‌شاه در ایستگاه آتش‌نشانی حسن‌آباد

معروف‌ترین چهره عهد قاجار که در این گورستان به خاک سپرده شد، پهلوان اکبر خراسانی بود که سنگ قبرش در سال‌ ۱۳۴۸، هنگام تعریض خیابان، هویدا شد. پرونده گورستان حسن‌آباد با یک رویداد دلخراش نیز پیوند خورده است؛ زمانی که میرزا کوچک‌خان جنگلی در کوه‌های تالش گرفتار طوفان و کولاک شد و از سرما درگذشت، سر بریده او را به تهران آوردند و در گورستان حسن‌آباد به خاک سپردند، اما بعد از مدتی آن را به رشت بازگرداندند.

قاتل ناصرالدین‌شاه در ایستگاه آتش‌نشانی حسن‌آباد

در نهایت، سال ۱۳۱۷ خورشیدی گورستان را ویران کردند و به جایش ساختمانی برای آتش‌نشانی ساختند. جالب است بدانید که بیش از ۲ دهه قبل‌ از محل گورستان سابق، ۲۰ کیلو استخوان و جمجمه بیرون آمد.

کد خبر 860700

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار دروازه طهرون

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha