مجموع نظرات: ۵
دوشنبه ۲ مهر ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۷
۰ نفر

اجاره املاک مسکونی، تجاری و ... معمولا با قرارداد کتبی انجام می‌شود. اما گاهی پیش می‌آید که مستاجران بدون قراردادکتبی و به ‌صورت شفاهی در ملک اجاره‌ای سکونت خود را ادامه می‌دهند که این اقدام تبعات و آثار سوئی به همراه دارد.

وکیل

همشهری آنلاین - فتانه احدی: عاطفه نصرآبادی، وکیل پایه یک دادگستری دراین باره می‌گوید: برای تخلیه ملک بسته به نوع قرارداد (اجاره‌نامه‌ کتبی یا شفاهی) تشریفات خاصی پیش بینی شده است.

چطور حکم تخلیه بگیریم؟

البته لزومی ندارد قرارداد اجاره حتما کتبی باشد، بلکه قرارداد شفاهی اجاره هم طبق قانون و عرف نیز اعتبار دارد، ولی مزیت کتبی بودن اجاره‌نامه، هنگام بروز اختلاف خود را نشان می‌دهد.

کتبی بودن قرارداد باعث می‌شود، اثبات قرارداد راحت‌تر باشد و مالک پروسه دشواری را برای تخلیه ملک خود طی نکند و بتواند به‌جای حکم تخلیه از مزیت دستور تخلیه استفاده کند.

وی می‌گوید: به طور کلی تخلیه ملک اجاره‌ای به دو طریق حکم تخلیه و دستور تخلیه صورت می‌گیرد.

حکم تخلیه در صورت شفاهی بودن قرار داد اجاره صادر می‌شود و شامل موارد زیر است.

۱. ابتدا مالک باید وجود و تحقق قرارداد شفاهی اجاره را اثبات کند. به‌طورمثال با وجود شاهدی که از قرارداد اجاره بین آنها با خبر است یا با ارائه فیش‌های واریزی اجاره و یا باتوجه به این‌که مستأجر ساکن ملک است،عقد اجاره شفاهی ثابت شود.

۲. در مرحله بعد با استناد به مدارک ارایه شده دادگاه حکم به تأیید وقوع عقد اجاره می‌دهد.

۳. در آخرمالک باید دادخواست تخلیه ملک اجاره‌ای را به دادگاه ارائه دهد.

این وکیل می‌گوید: دستور تخلیه در مراجع شبه قضایی یعنی شورای حل اختلاف صورت می‌گیرد و برای صدور دستور تخلیه باید:

۱. قرارداد اجاره کتبی وجود داشته باشد.

۲. در قرار داد اجاره مدت اجاره ذکر شده باشد.

۳. در قرارداد اجاره مبلغ درج شده باشد.

۴.امضای حداقل دوشاهد در قرارداد اجاره وجود داشته باشد

۵. مدت قرارداد پایان یافته باشد تا بتوان دستور تخلیه ملک اجاره‌ای را گرفت. دستور تخلیه با اجاره‌نامه‌های عادی تنها مختص موردی است که محل به ‌منظور سکونت اجاره داده‌ شده باشد و شورای حل اختلاف صلاحیت رسیدگی به تقاضای دستور تخلیه یا حکم تخلیه اماکن تجاری را ندارند.

کد خبر 883662
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار حوادث

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 1
  • مازیار IR ۱۸:۳۰ - ۱۴۰۳/۰۷/۰۳
    0 0
    سلام فقط حکم تخلیه واجب نیست بعضی وقتهامستجرهاهم میخانه از خونه اجاره ای بلند شن این صاحب خانه هست که مسنجر رااذیت می‌کنه وپول پیش رونمیدهد پس باید دراین جورمسایل بایدقانون تبصره بزارن که صاحب خانه پس از اتمام قرارداد مکلف است پول مستجررابدهد درغیراین صورت مستجربتوندتقاضای ضررزیان کند
  • رظاخ عبدامانی IR ۱۸:۳۴ - ۱۴۰۳/۰۷/۰۳
    0 0
    اون وقتهایه قانونی بود که پس از اتمام قرارداد صاحب خانه را موظف می‌کردند که پول مستجررابدهد نه این که پایین تامیتجردیگه ای بیاد آخه بعضی جاها هم هستند که خونه خوب نیست کسی نماید تو اون خونه بماند مستجربدبخت تاکی پلیسه بلاتکلیف اگه ریاست قوه قضاییه دوباره این قانون روسرپاکنه خیلی مامستجرهاازش ممنون میشیم
  • مهرداد IR ۲۰:۲۵ - ۱۴۰۳/۰۷/۰۳
    0 0
    چرانذرات مارونمایش نمی دهید
  • IR ۲۲:۴۳ - ۱۴۰۳/۰۷/۰۷
    0 0
    برای تجاری چه کار باید کرد؟