وقتی بچه بودید مادرتان به شما میگفت اسفناج بخور، اکنون متوجه میشوید که وی درست میگفت.
اسفناج دو برابر دیگر سبزیجات دارای فیبر است. اگر میخواهید با خوردن سالاد خود را سیر کنید سراغ انواع مختلف سالاد بروید.
اسفناج از نظر علم تغذیه سرشار از آهن و ویتامین ها و مواد معدنی است که به ندرت در غذاهای دیگر پیدا می شود.
اسفناج مانند دیگر برگهای سبز تیره منبع خوبی از بتاکاروتن و آنتی اکسیدان قوی ضد بیماری است و خطر پیشرفت آب مروارید را کاهش می دهد.
با مصرف این سبزی میتوان از ابتلا به بیماریهای قلبی و سرطان پیشگیری کرد.
این سبزی به خاطر برگهای تیره اش دارای چندین فایتوکمیکال مهم از جمله لیپوئیک است که به بازسازی آنتی اکسیدان ویتامین E و C می پردازد و به خاطر نقش مهمش در تولید انرژی میتواند عاملی موثر برای تنظیم قند خون باشد.
اگرچه اسفناج منبع غنی از کلسیم است ولی اکثر آن قابل استفاده نیست چرا که اسید اگزالیک موجود در اسفناج مانع از جذب کلسیم می شود در عوض پتاسیم فراوان در اسفناج برای سلامتی قلب مفید است.
اسفناج ها دو نوعند:
1- با برگهای فر
2- با برگهای صاف
نوع صاف آن طرفدار بیشتری دارد چرا که شستن گل و کثیفی از روی برگهای فر سخت تر است و به وقت بیشتری نیاز دارد.
اسفناجی را انتخاب کنید که دارای برگهای ترد و تیره رنگ باشد و برگهای زرد و پژمرده را انتخاب نکنید.
برای انجماد اسفناج هم باید آنها را به صورت نشسته درون پلاستیک به صورت شل بستهبندی کنید چرا که اگر آنها را بشویید خیلی سریع خراب می شوند.