شنبه ۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۶:۴۲
۰ نفر

ترس از نه شنیدن، عامل مهمی در عدم پیشرفت اجتماعی و شغلی افراد به شمار می‌رود. اختلالی که می‌تواند به نوعی زندگی فرد مبتلا را با مشکلات متعددی مواجه کند. بخشی از این افراد حالا خودشان دست به کار شده‌اند و برای حل ترس از طردشدگی‌ در چالش درخواست‌های عجیب از غریبه‌ها شرکت می‌کنند.

ریجکشن تراپی

همشهری آنلاین - مریم سرخوش: در شبکه‌های اجتماعی یک ترند (گرایه) جدید مد شده به اسم ریجکشن تراپی (Rejection therapy). این چالش برای کسانی است که ترس از «نه» شنیدن دارند و برای این که ترس‌شان از ریجکت شدن (پاسخ منفی شنیدن) بریزد، درخواست‌های کوچکی از غریبه‌ها انجام می‌دهند که از همان ابتدا هم می‌دانند پاسخ‌اش منفی است.

به عنوان مثال از یک غریبه تقاضای پول می‌کنند یا در یک مغازه فروش لوازم خواب، تقاضای دراز کشیدن روی یکی از تشت‌ها را دارند. تجربه‌شان هم از چنین رفتاری، عادت به شنیدن نه است و عادت کردن به آن است تا ترس از شکست را در خود از بین ببرند.

یک نفر از کسانی که این تجربه را طی 100 روز تمرین کرده، در این باره نوشته «من نمی دانم رویاهای شما در زندگی چیست اما می‌خواهم به شما بگویم که لازم نیست با بیشترین استعدادها متولد شوید. شما مجبور نیستید همه این دارایی‌ها را داشته باشید. تنها چیزی که نیاز دارید این است که شجاعت روبرو شدن با ترس خود را داشته باشید، حتی در مواجهه با طرد شدن. اگر تسلیم نشوید، آن را به دست خواهید آورد!»‌

Rejection therapy مفهوم جالبی است و شامل جستجوی عمدی طرد شدن برای ایجاد انعطاف‌پذیری و کاهش ترس مرتبط با شنیدن پاسخ منفی است. این مساله می‌تواند به ویژه در محیط‌های شخصی و حرفه‌ای مفید باشد و افراد را در شرایطی قرار دهد که به دلیل ترس از طرد شدن، فرصت‌های پیشرفت را از دست ندهند.

۷ اختلال مهم

مطالعات نشان می‌دهد، به طور کلی افرادی که توانایی نه شنیدن را ندارند، با چند اختلال مهم دست و پنجه نرم می‌کنند.

ترس از شکست: افرادی که با طرد شدن دست و پنجه نرم می کنند، اغلب دچار ترس شدید از شکست هستند. این مساله می‌تواند منجر به رفتارهای اجتنابی شود، جایی که آنها در ریسک کردن یا دنبال کردن فرصت‌ها تردید دارند و تجربه و مسیر رشد خود را از دست می‌دهند.

عزت نفس پایین: ترس مداوم از طرد شدن می‌تواند عزت نفس فرد را از بین ببرد. آنها ممکن است پاسخ‌های منفی را به عنوان بازتابی از ارزش خود درونی تصور کنند که منجر به احساس بی‌کفایتی و شک به خود می‌شود.

اضطراب اجتماعی: ترس از طردشدن ارتباط بسیار نزدیکی با اضطراب اجتماعی دارد. کسانی که نمی‌توانند شنیدن پاسخ منفی را تحمل کنند، ممکن است از تعاملات اجتماعی هم کناره‌گیری کنند یا ممکن است از موقعیت‌هایی که نسبت به آنها تصور طردشدگی دارند، دوری کنند که نتیجه آن منزوی شدن است.

مشکل در تصمیم گیری: ترس از طرد شدن همچنین می‌تواند تصمیم گیری را فلج کند. افراد ممکن است بیش از حد به انتخاب‌ها فکر کنند و نگرانی از احتمال طرد شدن می تواند منجر به از دست رفتن فرصت‌ها و ناامیدی در آنها شود.

تاثیر بر روابط: در روابط شخصی، ترس از طرد شدن می‌تواند مانع ارتباط آزادانه شود. افراد ممکن است از بحث درباره احساسات یا نیازها اجتناب کنند چون تصور می‌کنند که منجر به سوء تفاهم و درگیری می‌شود.

محدودیت‌های شغلی: از نظر حرفه‌ای، کسانی که از طرد شدن می‌ترسند ممکن است از درخواست ترفیع یا دنبال کردن فرصت‌های شغلی جدید اجتناب کنند. این مساله می‌تواند می‌تواند رشد و رضایت شغلی در آنها را تحدید کند.

مسائل مربوط به سلامت روان: ترس مزمن از طرد شدن می‌تواند به اختلالات اضطرابی و افسردگی کمک کند. استرس ناشی از نگرانی دائم در مورد طرد شدن بر سلامت روان تأثیرگذار است.

چالش بامزه ترسوها در فضای مجازی

غلبه بر ترس از نه شنیدن

روانپزشکان و روانشناسان برای غلبه با چنین چالشی، چندین راهکار را توصیه می‌کنند که افراد می‌توانند زندگی روزمره خود تمرین کنند. هر چند که حالا بخشی از این افراد ترجیح داده‌اند که با چالش Rejection therapy به مقابله با این مشکل‌شان بروند اما توصیه‌های زیر هم می‌تواند کاربردی باشد.

۱. حساسیت زدایی، یعنی در در موقعیت‌های کوچک و کم‌خطر که امکان طرد شدن وجود دارد شرکت کنند و به تدریج به آرامش برسند.

۲. تکنیک‌های رفتاری شناختی هم باعث می‌شود که افراد افکار منفی مرتبط با طرد شدن را به چالش بکشند و آنها را به شکلی مثبت اصلاح کنند.

۳. صحبت با دوستان، خانواده یا درمانگران می‌تواند دیدگاه و راهبردهای مقابله‌ای را به فرد بدهد.

۴. می‌توان تمرکز را از ترس از طرد شدن به پتانسیل رشد و یادگیری از تجربیات جدید تغییر داد.

۵. درمان ترس از طرد شدگی و شیوه‌های مشابه می‌تواند به افراد کمک کند تا رابطه خود را با طرد شدن دوباره چارچوب‌بندی و به خودشان اجازه دهند که انعطاف‌پذیری و اعتماد بیشتری در جنبه‌های مختلف زندگی را تجربه کنند.

کد خبر 894298
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار مهارت‌های زندگی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha