همشهری آنلاین – آرش نهاوندی: دونالد ترامپ اولین سیاستمدار آمریکایی است که برای بار دوم به صورت غیر متوالی به عنوان رئیس جمهور آمریکا انتخاب شده، رسانهها و تحلیل گران و روانشناسان زیادی در یک سال اخیر سخنان و حرکات و سکنات ترامپ را در کارزار انتخاباتیاش زیر نظر داشتهاند. به باور بسیاری از این ناظران یک تغییر نگران کننده و غیرقابل انکار از چندی قبل در ترامپ پدید آمده که بسیاری از کارشناسان، ناظران و حتی برخی از حامیانش را به این نتیجه رسانده که هوش و تیزبینی وی رو به افول است. نتایج ارزیابی پزشکان همچنین نشان میدهد که سلامت جسمی و استقامت ترامپ نیز رو به کاهش است و در مقابل ناامیدی عصبانیت او در حال جوشش است.
افول شناخت، هوش و تیزبینی
به گزارش لاس وگاس سان، آمریکاییها از هر دو طیف سیاسی(دمکرات و جمهوریخواه) باید از سخنان و رفتار ترامپ نگران شوند. مردم باید با این واقعیت روبرو شود که فراتر از شخصیت منفوری که ترامپ دارد، او، از نظر شناختی فلج شده و علائم واضحی از بیماری روانی در وی پدید آمده است.
برای تحلیل و تفسیر آنچه آشکار است ، نیازی به متوسل شدن به روانشناس نیست. ترامپ در دور دوم ریاست جمهوری خود، لقب مسن ترین رئیس جمهور تاریخ آمریکا را به خود اختصاص خواهد داد. به دلیل همین مشکلاتی که به نظر میرسد از نظر توانایی جسمانی برای او ایجاد شده باشد ترامپ تعداد فزایندهای از حضورهای عمومی خود را در جریان کارزار انتخاباتیاش لغو کرده بود. وضعیت جسمانی ترامپ در این دوره از انتخابات طوری تحلیل رفته بود که کمپین انتخاباتی خود وی هم به خستگیاش در طول کارزار انتخاباتی اشاره کرده وقتی ترامپ در انظار ظاهر میشود، برای تکمیل جملات یا حفظ انسجام افکارش تلاش میکند، و به وضوح مشخص است که در تمرکز کردن مشکل دارد و تمایل به تکرار جملات خود در حین سخنرانی دارد.
سخنان گیج کننده غیر مرتبط
برای مثال، ترامپ در گردهمایی انتخاباتی که در نیوهمپشایر داشت، در سخنان خود شروع به بحث در مورد زیرساختها کرد و به یکباره و به صورت نامرتبط به سخن گفتن درباره وفاداری و بیعدالتیهای محسوس علیه خودش پرداخت و سخنانش را با اظهارنظری گیجکننده در مورد آسیابهای بادی که باعث سرطان میشوند، به پایان رساند.
تحلیل اخیر نیویورک تایمز نشان میدهد که این یک حادثه مجزا نبوده. سخنرانیهای ترامپ در ۸ سال گذشته دارای مضامینی تیرهتر، طولانیتر، توهین آمیز تر و به طور فزایندهای بدون تمرکز بر موضوعی خاص شده که هیجانی را در مخاطبیش ایجاد نمیکرد. نشانهای نگرانکننده از این که او دیگر قادر به بیان ایدهها یا استدلال به روشهایی نیست که از رهبران سیاسی انتظار میرود. این باعث خواهد شد او که توسط کارکنان خود به بازیچه گرفته شود و آنها افکارش را جهت دهی کنند.از این بدتر او ممکن است آلت دست دشمنان نیز بشود.
حرفهای بیهوده در کلافی از دروغ
ترامپ بی هدف و تحقیر آمیز سخن میگوید و گاهی اوقات حرفهای بیهوده می زند. اکنون که سخنرانیهایش چیزی بیش از یک سری دروغهای درهم پیچیده و ساخته و پرداخته ذهنش نیست، به نظر می رسد که دیگر حتی متوجه نمیشود که در حال دروغ گفتن است. از نشانههایی که شاید وی به درستی نمیفهمد در برخی مواقع چه میگوید یکی اینکه او خواستار زندانی شدن روزنامهنگاران شده است و متعهد شده که دولت را از عوامل بیوفا پاکسازی کند. ترامپ همچنان با چنان جملات و کلماتی لفاظیهای ظالمانهاش را تقویت میکند. او همچنین ستایش عمومی خود را از دیکتاتورها افزایش داده و در عین حال به طور فزایندهای از زبان فاشیستی برای توصیف کسانی استفاده می کند که آنها را دشمنان سیاسی میداند. رئیسجمهور سابق حتی استفاده از ارتش را علیه منتقدان داخلی خود پیشنهاد کرده است .رویکردی که یادآور رژیمهای سرکوبگر در تاریخ است که اغلب مقدمه آغاز استبداد بوده است.
خود شیفته بزرگ
در رسانههای آمریکایی از جمله گلوبال پولیتتیکز و یو اس ای تودی دونالد ترامپ فرد خود شیفتهای توصیف شده که قدرت انجام هر کاری که بخواهد را داد. رسانههای آمریکایی در ادامه ضمن اشاره به اینکه ترامپ یک فرد خودشیفته است ویژگیهای یک فرد خود شیفته از نظر روانشناسی بر شمردهاند و ترامپ را واجد این خصوصیات خطرناک یک فرد خود شیفته دانستهاند.
بیشتر بخوانید:
در سال ۲۰۱۸ نیز مری لی ترامپ، برادز زاده که خودش دکتر روانشناس است در کتاب خاطراتش که چندی قبل از آن تاریخ انتشار یاف بود ادعا کرد دونالد ترامپ یک خودشیفته است.
دکتر جان زینر، رئیس سابق واحد مطالعات درمان خانوادگی در انستیتوی ملی سلامت روان آمریکادرباره اختلال خودشیفتگی تحقیق کرده عنوان کرد که با این تشخیص درباره دونالد ترامپ موافق است. وی افزود: اختلال روانی که ترامپ بیشتر از هر چیز به آن مبتلا است رسما به عنوان یک مورد حاد اختلال شخصیت خودشیفته شناخته میشود.
این روانکاو در ادامه صحبتهایش گفت: این اختلال ناتوانی در کسب احساس عزت نفس و ارزشمندی درونی در دوران بچگی و بعد از آن است. این اختلال سبب میشود که یک نفر ارزشمند بودن خود را کاملا وابسته به تحسین شدن از طرف دیگران بداند.
دکتر زینر در پایان سخنانش این ادعا را هم مطرح کرده بود که وضعیت سلامت روان دونالد ترامپ یک تهدید موجودیتی برای جهان است چرا که او قادر به فشار دادن دکمههای پرتاب سلاحهای هستهای در هر زمانی است.
نظر شما