همشهری انلاین: این غذا در شب یلدا و شب اول سال نو در بیشتر خانواده ها طبخ می شود و به دلیل استفاده از مواد غذایی مفیدی که دارد از ارزش غذایی بالایی برخوردار است.
مرصع پلو
آماده سازی : یک ساعت
پخت: یک ساعت
تعداد: ۶ نفر
مواد لازم:
برنج:یک کیلو
سینه مرغ:۴۰۰گــرم
کشــمش پلویی و زرشــک:هر کــدام ۱۵۰گــرم
پیــاز:۳ عدد بــزرگ
خـلـال بادام، پســته و پوست پرتقال:هرکدام ۱۵۰گرم
زعفران دم کرده: ۲قاشــق غذاخــوری
دارچیــن: نصف قاشــق چایخوری
آب لیموترش:۲ قاشــق غذاخوری
نمک، فلفل ســیاه و زردچوبه: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم
روش تهیه:
۱ .خلال های پوست پرتقال را ۳تا ۴مرتبه بجوشانید و آب آنها را خالــی کنید تا تلخیشــان گرفته شود. سپس در روغن تفت دهید. در ادامه یک قاشق غذاخوری شکر به خلال ها اضافه کنید و تفت دهید تا شکر حل شده و پوست پرتقال ها شیشه ای شوند.
۲ .مرغ ها را مکعبی خرد کنید. یک عدد پیاز را حلقه حلقه کرده و با کمی نمک و آبلیمو مخلوط
کنید و روی مرغ ها بریزیــد تا کاملا به مواد آغشته شــوند. ظرف مرغ را داخل یخچال قرار دهید تا کاملا مزه دار شود.
۳ .پیازهای باقیمانده را خلالی خرد و سرخ کنید. سپس مرغ های خرد شده را با پیازها تفت دهید و کمی زردچوبه و فلفل روی مواد بریزیــد و اجازه دهید تا مرغ هــا با آب پیاز بپزند. در نهایت مقدار کمی زعفران دم کرده، نمک و یک قاشق غذاخوری آبلیمو و کمی دارچین روی مواد بریزید و مخلوط کنید.
۴ .برنج را آبکش کنید و داخل قابلمه بریزید تا دم بکشد. در ادامه خلال بادام را که چند ساعت خیس کرده اید آبکش کنید و به مدت ۲تا ۳دقیقه تفت دهید. زرشک را هم با کمی شکر تفت دهید. کشــمش ها را هم با شعله ملایم تفت دهید.
۵ .برنج دم کشیده را داخل دیس بکشید و روی آن کمی از مرغ ها را بریزید، دوباره روی مرغ ها برنج اضافه کنیــد و در نهایت کمی برنج زعفرانی را روی دیس بریزید.
۶ .زرشک، کشــمش، خلال بادام و پوست پرتقال های تفت داده را روی برنج بریزید و در نهایت روی مواد را با خلال پسته تزئین کنید.
نکته: برای تهیه ایــن غــذا می توانید از گوشــت تکــه ای یــا گوشــت چرخ کرده استفاده کنید.
نظر شما