همشهریآنلاین - سیدسروش طباطباییپور: اینگونه بود که روستای پونه در نزدیکی تهران قدیم سبز شد و در آن، مردمانش به کشاورزی و دامداری مشغول بودند و نام روستایشان را هم گذاشتند روستای «پونک»!
بیشتر بخوانید:
باغ اناری؛ یلداییترین محله تهران
تاریخ
این روستای ۸۰۰ ساله، تا اواسط دوره پهلوی دوم، بافت روستایی خود را حفظ کرد. , بر اساس سرشماری سال ۱۳۳۵، ساکنان این روستا به ۱۸۱ نفر میرسید که تمام اهالی، با هم، قوم و خویش بودند. دو دوره ناصری، میرزا یوسف مستوفیالممالک، صدراعظم ناصرالدینشاه، مالک آن بود و بعد از مرگش، این آبادی، همینطور دست به دست شد تا به عبدالحسینمیرزا فرمانفرما رسید و او هم آنجا را میان فرزندانش تقسیم کرد. یکی از ویژگیهای این روستا، آن بود که تهرانیها را از کوچه پس کوچههای خود روانه امام زاده داوود میکرد. این محله نسبتا جدید، بیشتر ساکنانش را بعد از پیروی انقلاب اسلامی پیدا کرد، به همین دلیل، ساختو سازهای شهریاش، معمولا امروزی و مدرن است.
جاده خرغلتون
بخش زیادی از محصوالات کشاورزی این روستا در آن روزگار، با الاغ یا قاطر حمل میشد. محلیها میگویند روزی یک الاغ با بار گوجه، رنگی از جادهای نزدیک به دره پونک، محل تردددر حال عبور بود که پایش میلغزد و به دره میغلتد. صاحب این بار از این ماجرا غمگین میشود و چون نمی توانسته برای خرش کاری کند، کلی در آنجا گریه کرده. میگویند در همانجا، چند ماه بعد، بوتههای گوجه، رنگی سبز شده و نام آن گذر را خرغلتون گذاشتهاند که البته حالا اثری از آن باقی نمانده.
مکانها
این محله از شمال به بلوار سیمون بولیوار، از جنوب به برزگراه شهید همت، از غرب به بزرگراه ستاری و از شرق به رودخانه پونک و بوستان نهجالبلاغه محدود است. نمیتوان از پونک سخن گفت و سری به امامزاده عینعلی و زینعلی نزد. این دو بزرگوار از نوادگان حضرت سجاد (ع) بودند و بنای این مکان مقدس در حدود سال ۱۳۳۷ ساخته شد. در حیاط این مکان، درخت چناری قدیمی ایستاده که توجه بازدیدکنندگان را به خود جلب میکند.
یکی از مهمترین میدانها در این منطقه هم، میدان پونک است که در اواسط بزرگراه اشرفی اصفهانی قرار دارد که البته سالهاست از حال میدان خارج شده و بهصورت چهارراه درآمده.
فروشگاه شهروند، مراکز خرید، ورزشگاهها، بوستانها و مجتمعهای آموزشی، از دیکر مکانهای قابل توجه این محله در شمال غرب تهران است.
نظر شما