به گزارش همشهری آنلاین، نشست هماندیشی نقش گروههای مردمی در مدیریت بحران با حضور رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، معاون وزیر ورزش و جوانان، مدیران و کارشناسان و نمایندگان تشکلهای مردمی برگزار شد.
علی نصیری، رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در این نشست با اعلام خبر ۵۰ هزار نفری شدن شبکه دوام گفت: این یک اتفاق بزرگ است و این اعداد واقعی و قابل راستی آزمایی هستند.
او افزود: جدا از این آمارهای کمی، در بحث کیفی هم در شبکه دوام اتفاقات مثبتی رخ داده که از جمله میتوان به افزایش نقش بانوان در فعالیتهای شبکه اشاره کرد.
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران بیان کرد: ۱۱ رسته تخصصی برای شبکه دوام تعریف شده که از آن جمله دوام عملیاتی، دوام امدادی، دوام حامی، دوام میرآب، دوام پدافند، دوام HSE، دوام نوجوان، دوام مساجد و ... هستند. بر اساس این رستههای تخصصی داوطلبان میتوانند بسته به مهارت خود در هر زمینه مشارکت داشته باشند.
نصیری در بخش دیگری از سخنان خود درباره ارائه خدمات در زمینه مدیریت بحران به سایر استانها و شهرهای کشور گفت: ما متولی سایر استانها نیستیم اما در مجمع کلانشهرها که ۱۰ کمیسیون زیر مجموعه دارد، ما موفق شدیم کمیسیون پیشگیری و مدیریت بحران را ایجاد کنیم که دبیرخانه آن در سازمان قرار دارد و کاملاً فعال است. فعالیتهای ما در شهرهایی مانند کنارک یا همدان و خوی نیز در همین راستا صورت گرفت.
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران خاطرنشان کرد: اگر مجوزها یاری کند، تمام بضاعت و ظرفیتی را که در سازمان وجود دارد، در اختیار تشکلها قرار میدهیم و در این زمینه از هیچ کمکی دریغ نخواهیم کرد.
نمونه عینی کار کارشناسی یعنی سازمان پیشگیری و مدیریت بحران
همچنین علیرضا رحیمی، معاون وزیر ورزش و جوانان هم در این نشست گفت: برای من حضور در این جمع بسیار مغتنم است. از ظرفیتی که در سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران وجود دارد و از کارهای ارزشمندی که صورت گرفته، واقعا ذوق زده شدم. وظیفه خود میدانم از مجموعه شهرداری تهران و به خصوص رئیس سازمان نهایت تشکر را داشته باشم.
او افزود: وقتی میگوییم کار علمی و کارشناسی و دقیق در بحث بحران، نمونه عینی آن را میتوان اینجا دید. در سازمان پیشگیری و مدیریت بحران کار نمایشی نمیبینیم، بلکه همه چیز واقعی است. اینجا از افراد تحصیلکرده و مرتبط استفاده میشود و همه اینها مواردی است که خستگی را از تن بیرون میکند.
معاون وزیر ورزش و جوانان اضافه کرد: امیدواریم هرگز گرفتار بحران نشویم، ولی اگر هم چنین شود، چنین مجموعه ای وجود دارد که باعث قوت قلب است.
رحیمی عنوان کرد: اینکه در قالب شبکه دوام ۵۰ هزار عضو داریم یعنی یک دغدغه اجتماعی شکل گرفته است. ما هر جا سمت مردم رفتیم موفق شدیم. در انقلاب اسلامی و دفاع مقدس هم که مردم وارد شدند، موفق شدیم.
او ادامه داد: کار ما در دولت تسهیلگری و شبکهسازی در میان مردم است که این دو موضوع به خوبی در زمینه مدیریت بحران شهر تهران شکل گرفته است.
معاون وزیر ورزش و جوانان با بیان اینکه در حال حاضر ۴ هزار سمن فعال عمدتاً در بحثهای محیطزیستی متمرکز هستند، خاطرنشان کرد: این ظرفیت مناسبی است که سمنها در بحثهای مرتبط با مدیریت بحران هم ورود کنند.
در نشست هم اندیشی نقش گروههای مردمی در مدیریت بحران، نمایندگان تشکلهای مردمیضمن معرفی خود، نظرات، پیشنهادات، انتقادات و دغدغههای خود را مطرح کردند.
پیش از آغاز این نشست علیرضا رحیمی، معاون وزیر ورزش و جوانان در کنار علی نصیری رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران از مرکز هماهنگی عملیات اضطراری شهر تهران و ظرفتهای این مرکز بازدید کرد.
همچنین در ابتدای این نشست شاهین مظفری، معاون آموزش، بازتوانی و مشارکتهای اجتماعی سازمان ضمن خیر مقدم به حاضران خواستار افزایش نقش سمنها و مشارکت تشکلهای مردم نهاد در موضوعات مرتبط با مدیریت بحران شد.
نظر شما