بهطوری که از همان ابتدا خبرگزاری ایلنا با پخش خبری نسبت به طولانیشدن این زمان، عدمپیگیری نمایندگان مجلس در این زمینه و عدمارائه گزارش وزیران ارتباطات، اطلاعات و بهداشت با وجود وعده قبلی، هشدار داد.
این در حالی بود که در همان موقع دکتر سیدشهاب الدین صدر، رئیس کمیسیون بهداشت مجلس در گفتوگوی اختصاصی با این خبرگزاری و در پاسخ به این سؤال که آیا تاکنون وزیر ارتباطات یا وزیر بهداشت در این مورد گزارشی به نمایندگان ارائه دادهاند یا خیر؟ گفت: این موضوع در دستور کار مجلس قرار گرفته و تحقیقات در این زمینه آغاز شده است.
او تاکید کرد: مسئله پارازیتها موضوعی است که نیاز به مطالعه عمیق و دقیق دارد که به این زودیها به نتیجه نمیرسد اما به محض مشخص شدن نتایج این تحقیقات، آخرین گزارشها به اطلاع مردم خواهدرسید.
عوارض طولانی مدت
با وجود این، اگرچه از آن زمان تاکنون هنوز گزارش مستندی از سوی مسئولان 3 وزارتخانه ارتباطات، اطلاعات و بهداشت اعلام نشده اما متخصصان حوزههای مختلف نسبت به آثار سوء این امواج موجود در فضا هشدار میدهند.
فرکانس پارازیتهای ماهوارهای دارای طول موجی بیش از یک گیگاهرتز هستند. گیجی و خستگی، ناشنوایی مزمن، التهابات و سرطانهای پوستی، خونی، نخاع و اختلالات هورمونی و مشکلات باروری از جمله مواردی هستند که کارشناسان از احتمال بروز آنها در انسان بر اثر این پارازیتها خبر میدهند.
دکتر ایرج خسرونیا، رئیس انجمن پزشکان داخلی ایران در این خصوص به خبرنگار همشهری میگوید: امواج موجود در فضا روی سیستم مغز و اعصاب و تعادل انسان اثر دارد. گاهی اوقات نیز روی غدد داخلی و رحم بهخصوص در زنان باردار تاثیر منفی دارد؛ بهطوری که این امواج در زنان باردار باعث سقط جنین و عوارض مادرزادی و ژنتیک درنوزادآنهاخواهد شد.
به عقیده وی، در طولانی مدت نیز این امواج روی پرده گوش و سیستم شنوایی تاثیرات منفی خود را نشان میدهد. همچنین تعداد زیادی از افراد در معرض امواج بهطور غیرعادی عصبی هستند و اضطراب و هیجان دارند. گاهی اوقات هم این پارازیتها منجر به اختلالات قلبی وعروقی روی افراد در معرض خواهد شد.
دکتر خسرونیا معتقد است حتی امکان دارد که امواج رادیویی روی مغز و استخوان هم تاثیر بگذارد و روی ساختار سلولهای آن تغییراتی ایجاد کند؛ این امر خود ابتلا به انواع سرطانها و بیماریهای خونی را بهدنبال خواهد داشت.
افزایش تعداد مراجعات
در این میان نکته مهم این است که به تازگی افرادی به مراکز درمانی مراجعه میکنند که بنا به گفته برخی متخصصان علت بیماری آنها ناشی از اثرات تشعشعات پارازیتهای ماهوارهای است.
البته متخصصانی که اعلام کردند نامی از آنها نباید در هیچ رسانهای منتشر شود و آن هم بهدلیل اینکه ظاهرا تعهد دادهاند در مورد افزایش مراجعات ناشی از عوارض پارازیتها هیچ نظری ندهند.
با وجود این، دکتر ابوالفضل نجاران، متخصص مغز و اعصاب در گفتوگو با همشهری اینطور توضیح میدهد: از زمانی که بحث پارازیتهای ماهوارهای مطرح شد، افراد مبتلا به سردردهای شدید و عصبانیت و دارای علائم افسردگی بیشتر به مطبها مراجعه میکنند.
همچنین تعداد کسانی که دچار حملات شدید اماس میشوند هم افزایشیافته است. به گفته این متخصص مغز و اعصاب این امواج در کل روی تمام سلولهای مغز نفوذ و روند فرسایشی مزمن ایجاد میکنند. همچنین چه امواج موبایل چه ماهواره و چه تلویزیون طول عمر را کوتاه میکنند و حتی روی حیوانات هم تاثیر منفی خواهند داشت.
شواهد علمی کافی نداریم
اما دکتر نجاران به نکتهای هم اشاره میکند که دبیر انجمن سرطان ایران نیز با آن موافق است: هنوز بهطور علمی و دقیق نمیتوان گفت که این عوارض بهعلت پارازیتها و امواج موجود در فضاست. دکتر پیام آزاده، دبیر انجمن سرطان ایران نیز با تایید این امر به همشهری میگوید: ما در مورد اینکه پارازیتها میتواند چه آثار سوئی داشته باشد فقط در حد فرضیه میتوانیم نظر دهیم چون تا به حال از نظر علمی کار خاصی روی این مسئله صورت نگرفته است.
وی در این میان به قطعی بودن تاثیرات منفی امواج بهخصوص امواج تلفنی اشاره میکند و معتقد است: این امواج باعث بروز انواع سرطانها بهخصوص سرطان مغز میشود.
به گفته وی، البته در این مورد نیز قبلا تردید وجود داشت ولی الان یک مقاله در حال چاپ شدن است که محققان در آن معتقدند مصرف طولانی مدت موبایل با بروز سرطان و تومور مغزی بهخصوص در کودکان و همچنین عقیم شدن مردان رابطه دارد.