مجله نکته بهداشتی روز
-
نیم قرن پس از کشف پروزاک: درباره داروهای ضد افسردگی از نوع مهارکنندههای بازجذب سروتونین
داروی ضد افسردگی فلوکستین، که با نام تجاری پروزاک هم شناخته میشود، در سال ۱۹۷۲ توسط سه محقق شرکت الای لیلی ری فولر، دیوید وانگ و برایان مولوی کشف شد.
-
اختلال نعوظ در مردان فقط یک مشکل جریان خون نیست
هنگامی که مسئله اختلال نعوظ در مردان مطرح میشود، اغلب مشکلات جریان خون مقصر دانسته میشود، اما یک بازبینی جدید بررسیها در این مورد نشان میدهد که در درمان این اختلال نباید مسائل روانی را نادیده گرفت.
-
میخواهید اشتهایتان را کم کنید؟
اگر میخواهید اشتهایتان را کم کنید تا وزنی متعادل داشته باشید، باید دو هورمون گرلین و لپتین را بشناسید.
-
علت واقعی سفید شدن موها چیست؟ آیا میتوان رنگ موهای سفید شده را به طور دائم بازگرداند؟
شمار کمی مردان تلاش میکنند سفید شدن موهایشان را پنهان کنند و برخی حتی به آن افتخار میکنند، اما موی سفید برای اغلب زنان داستان متفاوتی دارد.
-
آشنایی با مکملهای ورزشی: از کراتین تا کافئین
مکملهای ورزشی یک دسته از مکملهای غذایی هستند که افراد معمولاً قبل از انجام تمرین ورزشی یا گاهی بعد از تمرین ورزشی به شکلهای گوناگون از قرص تا پودر و شیکهای آمادهٔ مصرف میشوند.
-
آیا دویدن میتواند افسردگی را به همان اندازه دارو تسکین دهد؟
شاید شما هم اصطلاح «نشئه دوندگان» را شنیده باشید، اما آیا این سرخوشی ناشی از ورزش کردن میتواند به اندازه داروهای ضد افسردگی موثر باشد؟
-
کدامیک سالمتر است: سحرخیز بودن یا شبزی بودن؛ آیا باید برنامه خواب و بیداریتان را تغییر دهید؟
افراد را از لحاظ برنامه خواب و بیداری به دو دسته سحرخیزها یا چکاوکهای بامداد و شبزندهدارها یا جغدهای شب تقسیم میکنند و هرکدام از این دو گروه شهرت خاص خود را دارند.
-
نکته بهداشتی روز:
آیا ممکن است داروها عامل خشکی چشم باشند؟
خشکی چشم عارضه دردناکی است در بالای ۵۰ سال، در کسانی که لنز تماسی دارند و در افرادی که به مدت طولانی به صفحه نمایش الکترونیکی خیره میشوند، شایعتر است.
-
نکته بهداشتی روز:
چطور خرخر کردن سلامتی شما را به خطر میاندازد؟
شاید فکر کنید که تنها مشکل خرخر کردن شما آزار دادن گوش اطرافیان است ، اما صداهای ناخوشایندی که شما در خواب ایجاد میکنید میتواند نشانهای از یک بیماری زمینهای باشد.
-
جایزه نوبل پزشکی ۲۰۲۳ به پژوهشگران واکسن mRNA کرونا رسید
کمیته نوبل جایزه نوبل پزشکی یا فیزیولوژی ۲۰۲۳ را به کاتلین کاریکو و درو وایسمن به خاطر پژوهش پیشگامشان درباره فناوری mRNA که امکان ساخت به موقع واکسن در برابر کروناویروس جدید عامل پاندمی کووید را فراهم آورد, اهدا کرد.
-
آیا مکملهای غذایی واقعاً سلامت مغز را تقویت میکنند؟
بیش از ۵۰ میلیون سال در سراسر جهان دچار زوال عقل یعنی بیماری که تواناییهای شناختی را مختل میکند، هستند.تواناییهای شناختی شامل حافظه، فکر کردن و توانایی برای انجام کارکردهای روزانه است. با وجود این آمار، بسیاری از افراد به امید پیشگیری از زوال عقل و تقویت سلامت کلی مغز به مکملها روی میآورند.
-
امکان انجام جراحیهای مغز با کمک هوش مصنوعی در دو سال آینده
یک متخصص جراحی مغز و اعصاب در انگلیس میگوید امکان انجام جراحی مغز با استفاده از هوش مصنوعی طی دو سال آینده وجود دارد و این کاربرد موجب افزایش ایمنی و اثربخشی جراحیها خواهد شد.
-
نکته بهداشتی روز:
بهترین زمان اندازهگیری فشار خون چه وقتی است؟
اندازهگیری مرتب فشار خون به خصوص برای افرادی که مبتلا به بیماری «پرفشاری خون» یا «فشار خون بالا» هستند، اهمیت دارد و این پرسش مطرح بوده است که بهترین وقت روز برایاندازهگیری فشار خون کدام است.
-
اگر ورزش کنید، اما تغذیه خوبی نداشته باشید، چه رخ میدهد؟
شاید شما جزء افرادی باشید که مقدار زیادی ورزش میکنند، اما در عین حال روزانه فست فود میخورید یا در طول هفته میزان غذایی را که میخورید، کنترل میکنید، اما در آخر هفته در غذا خوردن افراط میکنید. یا شاید قفسههای آشپزخانه شما پر از هلههوله است، چون فکر میکنید ورزش باعث میشود لاغر بمانید.
-
چطور پس از مدتی رها کردن ورزش به ورزش بازگردیم؟
تعجبآور است که چگونه اگر چند هفته یا ماه تمرین را چه به صورت داوطلبانه و چه به اجبار به دلیل بیماری یا آسیبدیدگی متوقف کنید، علاوه بر از دست دادن مزایای فوری ورزش مانند خواب بهتر و کاهش استرس، معایب توقف انجام تمرینها که اصطلاحا به آن conditioning میگویند، ظاهر میشود.
-
چطور مصرف داروهای ضدافسردگی را قطع کنید؟
اگر برای بیماری افسردگی داروهای ضدافسردگی دریافت میکنید، وقتی که وقتی حالتان بهتر میشود و میخواهید بیماریتان را پشت سر بگذارید و دوباره وارد زندگی شوید، یک موضوع مهم برایتان این است تا چه مدتی باید همچنان این داروها را مصرف کنید.
-
شرکت ایلان ماسک کارآزمایی بالینی ایمپلنت مغزی در بیماران فلجشده را آغاز میکند
استارتآپ «نورالینک» سازنده تراشههای مغزی که ایلان ماسک، میلیارد مشهور صاحب آن است این هفته اعلام که تأیید یک هیات مستقل بازبینی را برای شروع نخستین کارآزمایی انسانی وسیله کاشتنی برای بیماران فلج مغزی را دریافت کرده است.
-
ناکامی شغلی میتواند واقعاً میتواند برای مردان دلشکستگی ایجاد کند
یک بررسی بزرگ جدید نشان میدهد شغلی که پرزحمت باشد، اما به اندازه زحمتش پاداشی به دنبال نداشته باشد، ممکن است بیشترین آسیب را بر قلب مردان وارد کند.
-
آیا منیزیوم و ویتامین D3 میتوانند اضطراب شما را برطرف کنند؟
اخیرا ویدئوهایی در رسانههای اجتماعی فراگیر یا وایرال شدهاند که مدعی هستند که مصرف چند مکملهای منیزیوم و ویتامین D3 میتواند به تسکین اضطراب کمک کند.
-
هوش مصنوعی به تشخیص بیماری پنهان پسربچه کمک کرد | آیا واقعا چتجیبیتی میتواند بیماریها را تشخیص دهد
چت جیبیتی (Chat GPT)، چتبات هوش مصنوعی شرکت OpenAI پسازاینکه ۱۷ پزشک نتوانستند علت اصلی درد مزمن یک پسربچه را مشخص کنند، توانست بهدرستی تشخیص بیماری او را بدهد.
-
نکته بهداشتی روز:
آهسته و پیوسته: درباره داروهای طولانیاثر و انواع آنها
داروهای طولانیاثر داروهایی هستند که طوری طراحی میشوند که ماده فعالشان را به آهستگی به درون جریان خون آزاد کنند و از این لحاظ مزیتهایی نسبت به داروهای معمول دارند که اثرشان فوری است.
-
یک هیئت مشاور سازمان غذاوداروی آمریکا میگوید
داروی ضد گرفتگی بینی فنیلافرین بیاثر است
یک هیات کارشناسان مشاور سازمان غذا و داروی آمریکا رای داده است که یک ماده دارویی بسیار پرمصرف در فراوردههای ضد احتقان یا پرخونی بینی که برای رفع گرفتگی بینی استفاده میشوند، در واقع بیتاثیر است.
-
واکسنهای یادآور روزآمدشده کرونا به تأیید رسیدند | زیرسویههای جدیدتر هم با این واکسنها مهار میشوند
سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) این هفته اشکال روزآمدشده واکسنهای یادآور کرونای دو شرکت را که زیرسویه جدید XBB.1.5 را هدف قرار میدهند، به تأیید رساند.
-
نکته بهداشتی روز:
دستهایی که نادیده گرفته میشوند
دستهای سالم اغلب نادیده گرفته میشوند، کارهای کوچک فراوانی را برای شما انجام میدهند،اما کافی است که دچار التهاب مفاصل دست شوید تا حتی انجام این سادهترین کارها برایتان تقریبا ناممکن شود.
-
رازهای زندگی:
تضادها زوجها را به هم جذب میکنند یا شباهتها
دیدگاههای گوناگونی درباره اینکه تضادها باعث جذب شدن زوجها به هم میشوند یا شباهتها ابراز شده است و یک تصور رایج درباره روابط عاطفی این است که به اصطلاح «اضداد جذب هم میشوند».
-
بررسی میلیونها زوج نشان میدهد که متضادها یکدیگر را جذب نمیکنند
تصوری قدیمی وجود داشته است که در روابط عاطفی و ازدواجها به اصطلاح متضادها یکدیگر را جذب میکنند، اکنون یک بررسی جدید بزرگ ثابت میکند که این تصور درست نیست.
-
بهترین وقت زدن واکسن آنفلوانزا چه زمانی است؟ چه نوع واکسنی بزنیم؟
تابستان دارد به پایان خود میرسد و با آمدن پاییز و فصل سرد موقع واکسیناسیون سالانه آنفلوانزا است. با اینکه آنفلوانزا در اغلب موارد بیماری نسبتاً خفیفی است، این عفونت ویروسی میتواند گاهی پیامدهای خطرناکی برای برخی داشته باشد و حتی مرگبار شود.
-
وقتی مصرف زیاد ویتامین بر سلامت شما اثر منفی میگذارد| تشدید رشد سلولهای سرطانی ریه با مکملهای ویتامینهای C و E
افراد در طول عمرشان معمولا این پیام بهداشتی را دریافت میکنند که دریافت ویتامینها برایشان خوب است، بنابراین بسیاری از آنها به مصرف مکملهای ویتامینی روی میآورند، اما همیشه دریافت بیشتر ویتامین سودمند نیست.
-
چطور با پیادهروی به آمادگی بدنی برسیم؟ چند قدم پیادهروی در روز لازم است؟
پیادهروی روزانه میتواند بهتنهایی برای آمادگی قلبی-عروقی شما کافی باشد
-
چرا با افزایش سن ابروها کمپشت میشوند؟ آیا دارویی برای پرپشت کردن ابروها وجود دارد؟
علل گوناگونی ممکن است با افزایش سن شما باعث کمپشت شدن موهای ابروهایتان شوند، ازجمله کاهش هورمونهای جنسی گرفته تا استرس.