همشهری آنلاین - محمد ملاحسینی: بازار تاریخی ری از جمله آثار دوره صفویه است و در شمال بقعه حضرت عبدالعظیم(ع) قرار دارد
این بازار متشکل از دو راسته بازار است که در محل تلاقی خود تشکیل یک چهار سوق را میدهد. بازار ری دارای ساختاری متشکل از آجر، خشت و گل است.
بازار تاریخی شهرری در امتداد شمالی جنوبی صحن حضرت سیدالعظیم(ع) قرار گرفته است. میانه بازار چهار سوقی با پوشش گنبدی تشکیل میدهد که از غرب به راسته کاروانسرا دو قلو و از شرق به میدان کوچک متصل میشود.
این بازار به به دستور امیرکبیر بازسازی شد. بعدها بنای بازار توسط سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و با مشارکت بازاریان مورد مرمت قرار گرفت.
این مرکز تجاری در انتهای خیابان حضرت عبدالعظیم(ع) واقع شده است و اجناس مختلف و سوغاتیهای رنگارنگش حال و هوای مسافران و زائران را به طور حتم دگرگون خواهد کرد.
این محل از قدیم الایام یکی از مراکز فروش ادویه، داروهای سنتی و کالاهای تجاری بوده که توسط بازرگانان از طریق جاده ابریشم وارد ری میگردید. ادویه و داروهای گیاهی هنوز از مهمترین محصولات این بازار است.
بیشتر اجناسی که در این بازار به فروش میرسد نقره جات، سجادهها و لوازم مورد نیاز حجاج و داروهای گیاهی است. تعدادی از مغازهها نیز به فروش پوشاک و لوازم خوراکی از جمله انواع سوهان، گز و آب نباتهای رنگی اختصاص دارد.