محققین در یک بررسی بر روی 200 هزار شرکت کننده، غذای مصرفی افراد را برای 2 تا 4 سال ارزیابی کردند.
در آغاز مطالعه، هیچ یک از شرکت کنندگان دیابت یا بیماری قلبی نداشتند، اما در طی سالهای پیگیری تقریبا 10 هزارمورد جدید دیابت نوع 2 شناسایی شد.[نکته بهداشتی روز: عوامل خطرساز برای بیماری قلبی ]
نتایج بررسی غذایی افراد نشان داد، در کسانی که 5 واحد یا بیشتر برنج سفید در هفته مصرف میکنند 17 درصد احتمال ابتلا به دیابت نوع 2 بیشتر است. همچنین دیده شد در افرادی که 2 واحد یا بیشتر برنج قهوهای در هفته مصرف میکنند، نسبت به کسانی که کمتر از یک واحد در ماه از آن مصرف میکنند، 11 درصد احتمال ابتلا به دیابت در آنان کمتر است.
با توجه به نتایج این مطالعه، محققین تخمین میزنند که مصرف و جایگزینی 50 گرم برنج قهوهای در روز به جای برنج سفید، با 16 درصد کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 مرتبط است. حال اگر جایگزینی را با غلات کامل به عنوان یک گروه انجام دهیم (دریافت غذایی از گروه غلات، به صورت غلات کامل و سبوسدار)، احتمال ابتلا به دیابت نوع 2 به میزان 36 درصد کاهش مییابد.[کربوهیدراتهای تصفیهشده و ابتلا به دیابت نوع 2]
مجله دنیای تغذیه - شماره 98