یوسف نقیایی در گفتوگو با ایسنا، بیان کرد: جوانهها به طور کلی در گروه سبزیجات قرار میگیرند اما ترکیبات بسیار بهتر و بیشتری نسبت به این گروه دارند و معمولترین جوانههای موجود جوانه گندم، عدس و ماش هستند.
وی اضافه کرد: در فرایند جوانهزنی این محصولات، تغییرات بسیار و در عین حال مفید بر روی دانهها صورت میگیرد که موجب غنیتر شدن مواد مغذی موجود در آن میشود که حاوی ترکیباتی از قبیل ویتامینهای B6 و B12 ، ویتامین C ، ویتامین E و نیز مواد معدنی هستند.
این کارشناس تغذیه افزود: ویتامین B12 معمولا در گیاهان دیده نمیشود اما به دلیل تغییرات در جوانهزدن این ویتامین در جوانهها موجود است.
وی اذعان کرد: ویتامین E موجود در جوانهها نقش موثری در حفظ و سلامت پوست و پیشگیری یا کندی روند پیری سلولها دارد. همچنین ویتامین C بسته به نوع جوانه متفاوت بوده اما نسبت به میزان آن در دانه افزایش مییابد.
نقیایی ادامه داد: جوانهها همچنین حاوی مواد معدنی مانند سلنیوم هستند که به عنوان یک آنتی اکسیدان بسیار مهم و پیشگیری کننده از آسیبهای ناشی از رادیکالهای آزاد میتوانند در پیشگیری از سرطانها نقش داشته باشند. همچنین منیزیم موجود در جوانهها میتواند در کارکرد صحیح عضلات موثر باشد.
وی تصریح کرد: در جوانه زدن میزان آنزیمهای موجود افزایش مییابد که این امر موجب راحتتر شدن هضم جوانهها میشود.
وی درخصوص خواص جوانه عدس تاکید کرد: این جوانه حاوی تمامی اسیدهای آمینه ضروری بوده که این نوع اسیدهای آمینه موجب رشد بهتر به خصوص در کودکان میشود .در عین حال اسیدهای چرب ضروری رینولنیک و رینولئیک در جوانه عدس وجود دارد که موجب رشد سلولهای مغزی میشود.
وی خاطرنشان کرد: در جوانه عدس میزان فیبر محلول قابل توجهی وجود دارد که منجر به کاهش کلسترول، کاهش فشارخون و یا قندخون میشود.