به گزارش خبرگزاری رویترز کارکرد مغز، حافظه و سرعتی که با آن مغز اطلاعات را پردازش میکند، با بالا رفتن سن افراد افت میکند، اما پژوهشگران در هلند و سوئیس دریافتهاند که خوردن اسیدفولیک ممکن است از این روند جلوگیری کند.
دکتر جین دورگا از مرکز پژوهشی نستله در لوزان، یکی از این محققان، در این باره گفت: "ما نشان دادهایم که مصرف سهساله مکملهای اسید فولیک قدرت اجرایی در آزمونهایی که سرعت پردازش اطللاعات و حافظه را اندازه میگیرند، افزایش میدهد، یعنی همان حوزههایی که میدانیم با افزایش سن دچار نقصان میشوند."
اسید فولیک یک ترکیب مصنوعی از فولات، یکی از ویتامینهای B، است که در سبزیهای دارای برگهای سبز، مخمر، جگر، لوبیا و در برخی از میوهها یافت میشود.
به زنان توصیه میشود که پیش از بارداری و در ماههای اول بارداری برای پیشگیری از نقائص رشد دستگاه عصبی جنین مانند بیماری اسپاینا بیفیدا، اسید فولیک مصرف کنند.
همچنین پژوهشگران انگلیسی نشان دادهاند که مکملهای اسید فولیک خطر بیماری قلبی-عروقی را با پایین آوردن میزان یکی از اسیدهای آمینه به نام هوموسیستئین - که تصور میرود به پوشش درونی شریانها آسیب برساند- کاهش میدهند.
دورگا و همکارانش در دانشگاه واگنیگن در هلند که گزارش یافتههایشان را در نشریه پزشکی لانست منتشر کردهاند، اثر مصرف مکملهای اسید فولیک را در برابر دارونما در تحقیقی که شامل 818 مرد و زن 50 تا 70 ساله میشد، مقایسه کردند.
در پایان دوره سهساله تحقیق مشخص شد، افرادی که روزانه 800 میکروگرم اسید فولیک دریافت میکردند، در آزمونهای شناختی و حافظه به طور قابلتوجهی بهتر عمل میکنند.
دکتر کلر موریس و دکتر کریستین تانجنی از موسسه پیری سالم راش در شیکاگو در ایلینویز در تفسیر نتایج این تحقیق میگویند افراد مورد بررسی در این تحقیق نسبت به میانگین مردم برخی کشورهای دیگر دارای سطح پایینتر فولات در خون بودهاند و بنابراین روشن نیست که آیا افراد با میزان بالاتر فولات در بدن نیز از مصرف مکملهای ان سود ببرند.
میزان فولات بر حسب رژیم غذایی چمعیتهای مختلف تفاوت میکند. این میزان در کشورهایی مانند یونان، ایتالیا، فرانسه و اسپانیا که رژیم غذایی مدیترانهای مملو از میوه و سبزی مصرف میشود، و در کشورهایی مانند کانادا و امریکا که غلات با اسید فولیک غنی میشود، بالاتر است.