مریم زارعی درباره اثرات خوردن صبحانه در افزایش تمرکز و یادگیری دانش آموزان گفت:« تغذیه مناسب بخصوص خوردن صبحانه در قدرت یادگیری کودکان تاثیر بسزایی دارد. اگر مدت زمان ناشتا بودن دانش آموز طولانی شود نگهداری قند خون بدن وی در سطحی که مغز قادر به فعالیت طبیعی باشد دشوار میشود در نتیجه در یادگیری و تمرکز حواس اختلال ایجاد میکند.»
وی ادامه داد:« یکی از دلایل افزایش یادگیری بر اثر مصرف صبحانه بالا رفتن نسبی قندخون و ساخته شدن استیل کولین است که به عنوان یک ترانسمیتور عمل میکند و نقش آن در تقویت حافظه به اثبات رسیده است.»
زارعی گفت:« رشد جسمانی کودکان و نوجوانان ارتباط تنگاتنگی با تغذیه سالم و برنامه غذایی مناسب دارد. برای اینکه کودکان سنین مدرسه اشتهای کافی برای خوردن صبحانه داشته باشند باید در ساعات ابتدایی شب شام میل کنند چراکه هرچه زودتر شام را بخورند طبعا صبحها زودتر از خواب بیدار شده و مایلند که صبحانه بخورند و وقتی که صبح زودتر از خواب بلند شوند وقت کافی برای صبحانه خوردن دارند و استرس و عجلهای برای رفتن به مدرسه نخواهند داشت.»
وی ادامه داد:« والدین کودک باید صبحانه را به عنوان یک وعده غذایی خیلی مهم تلقی کنند همچنین باید در کنار کودک صبحانه بخورند نه اینکه فقط کودک را مجبور به خوردن صبحانه کنند بدون اینکه خودشان با کودک همراهی کنند. جمع شدن اعضای خانواده بر سرسفره و میل کردن صبحانه در کنار کودک خود عاملی برای تشویق کودک برای مصرف صبحانه خواهد شد.»
این کارشناس ارشد تغذیه درباره بهترین مواد غذایی برای صبحانه دانش آموزان گفت:« غذاهایی مثل فرنی، شیربرنج، حلیم و عدسی اغلب مورد علاقه کودکان است و ارزش غذایی بالایی نیز دارند که میتواند صبحانه خوبی برای کودکان در سن مدرسه باشد علاوه براین، نان و پنیر و گردو، یا تخم مرغ، کره و مربا و یا عسل و به همراه یک لیوان شیر به عنوان یک صبحانه سالم و مغذی برای کودکان سنین مدرسه به شمار میآید.»
وی درباره میان وعدههای مناسب برای دانش آموزان گفت:« دانش آموزان باید میان وعدههای مناسبی برای دریافت ریزمغذیها و رفع ضعف استفاده کنند که بهتر است بیشتر از گروههای غذایی سالم مختلف و لقمههای خانگی و تنقلات سنتی برای رفع گرسنگیاشان استفاده شود.»
زارعی ادامه داد:« انوع مغزها، برگهها، نخود و کشمش، گروه میوهها و سبزیها و شیرپاکتی میان وعدههای مناسبی برای دانش آموزان محسوب میشوند که جایگزینهای مناسبی برای ساندویچهای فست فودی و تنقلات نامناسبی است که در بوفه مدارس به فروش میرسد. همچنین باید آب میوههای طبیعی و آب معدنی و یا دوغ کم نمک را جایگزین نوشابههای گازدار در میان وعدهها در کنار ساندویچهای خانگیاشان کنیم.»
وی خاطرنشان کرد:« متاسفانه کودکان بیشتر به غذاهای پرنمک، شیرین ، پرچرب، نوشابههای گازدار و آب میوههای صنعتی علاقه دارند که مصرف آنها موجب کمبود ریزمغذیها و چاقی و اضافه وزن و افزایش فشارخون و چربی خون میشود بنابراین لازم است دانش آموزان را به مصرف میان وعدههای سالم تشویق کنیم و میان وعدههایی که حاوی آهن و روی هستند را در برنامه غذایی روزانه آنها جای دهیم چرا که کمبود این ریزمغذیها در بدن کودک باعث کاهش قدرت یادگیری و افت تحصیلی دانش آموز میشود.»