رژیم غذایی مدیترانهای شامل مقادیر بالاتر روغن زیتون، سبزیجات، میوه و ماهی است. رعایت این رژیم غذایی شامل مصرف بیشتر میوه و سبزی و ماهی و مصرف کمتر گوشت و لبنیات میشود.
به گزارش هلث دی نیوز پژوهشگران انگلیسی اطلاعات به دست آمده 11 بررسی مشاهدهای و یک کارآزمایی کنترلشده تصادفیشده در این مورد را تجزیه و تحلیل کردند. 9 بررسی نشان داده بود که در افرادی که بیشتر رژیم غذایی مدیترانهای را رعایت میکنند، کارکرد مغزی بهتر، میزان افت تواناییهای ذهنی کمتر و خطر دچار شدن به آلزایمر پایینتر است.
البته این بررسی نتوانست تاثیر رژیم غذایی مدیترانهای بر "نقصان شناختی خفیف" (مرحله بینابینی میان کارکرد سالم ذهنی و زوال عقل) در سنین بالا را ثابت کند.
بررسیهای زیادی رابطه میان رژیم غذایی مدیترانهای و خطر پایینتر بیماریهای مربوط به سن مانند زوال عقل (دمانس) را نشان دادهاند، اما پژوهشگران انگلیسی در دانشگاه اکستر برای اولین بار بازبینی سیستماتیکی بر روی این بررسیها انجام دادند.
گرچه این بررسی جدید رابطه میان رژیم غذایی مدیترانهای و سلامت مغز را نشان میدهد، رابطه سببی مین این دو را ثابت نمیکند. این پژوهشگران میگویند لازم است پژوهشهای بیشتری برای روشن شدن رابطه میان رژیم غذایی و "نقصان خفیف شناختی" و نیز زوال عقل ناشی از سکته مغزی به عمل آید.