فرح روشن پور در گفت وگو با ایسنا، درباره میان وعده و خوراکی دانشآموزان در مدرسه اظهار داشت: این تفکر که در هر بار زنگ تفریح دانش آموز باید یک میان وعده استفاده کند اشتباه است. بهتر است برای خوراکی دانش آموزان یک بار از غلات و در سایر زنگهای تفریح از میوه تازه و یا میوه خشک استفاده کرد.
وی معتقد است: استفاده از مواد حاوی نشاسته در میان وعده دانش آموزان میتواند نشاسته خون آنها را برای ساعات طولانی تامین کند.
برگه قیسی، مغز دانههای روغنی، یک ماده شیرین از جمله خرما و کشمش نیز از دیگر مواد غذایی است که این کارشناس تغذیه از آنها به عنوان میان وعدهای مناسب برای زنگ تفریح دانش آموزان یاد کرد.
روشن پور تصریح کرد: مصرف مواد نشاستهدار و شیرین افت قند خون ساعت 10 صبح کودکان را جبران میکند و تاثیر بسزایی در بهبود یادگیری آنها و افزایش درک مطالب دارد.
وی در خصوص فواید استفاده از مغزها برای زنگ تفریح دانش آموزان هم یادآوری کرد: این دانهها به دلیل داشتن چربی تا مدتی کودک را سیر نگه میدارد و به افزایش یادگیری وی کمک میکند. به علاوه اسید چرب موجود در آنها برای سلامت قلب دانشآموزان مفید است.
به گفته این کارشناس تغذیه، برای سایر زنگهای تفریح میتوان از میوه تازه استفاده کرد که علاوه بر تامین قند بدن دانش آموزان، ویتامینها، املاح و فیبر مورد نیاز وی را نیز تامین خواهد کرد.
روشن پور با تاکید بر لزوم مصرف دو لیوان شیر برای دانش آموزان در هر روز، خاطرنشان کرد: این شیر یا از طریق مدارس تامین میشود و یا والدین میتوانند به عنوان یک میان وعده برای فرزند خود از آن استفاده کنند.
وی ادامه داد: مصرف تنقلات صنعتی از جمله چیپس و پفک برای دانش آموزان باید محدود شود، اما ممنوع کردن کامل آن باعث میشود کودک برای مصرف تنقلات سالم نیز با والدین خود همکاری نکند.
این کارشناس تغذیه اظهار داشت: میان وعده و تنقلاتی که برای زنگ تفریح دانش آموز استفاده میشود نباید خیلی زیاد باشد و نهایتا باید در سه لقمه تمام شود.