سوپر خوراکیهای فصل سرما میتوانند پاییز و زمستان را برای شما جذابتر از همیشه کنند. میوهها و سبزیهایی که مختص این فصول هستند، اتفاقا بهراحتی هم در دسترس شما خواهند بود. کافی است سبد خرید را بردارید و البته فهرست موادغذاییای که قرار است تهیه کنید با فهرستی که پیشرویتان قرار گرفته تطبیق دهید.
این سوپر خوراکیهای پاییزی جزو آن دسته مواد غذایی هستند که بهتر است در این فصل همواره از آنها بهطور منظم و چه بسا روزانه استفاده کنید.
سیب
1. منبع غنی از آنتیاکسیدان است.
2. هر یک عدد سیب 4 گرم فیبر موردنیاز روزانه بدن افراد را تامین میکند.
تفاوتی نمیکند سیب را در قالب پای بخورید یا اینکه به شکل تارت نوشجان کنید یا اینکه آن را پخته میل کنید یا خام بخورید. تنها مهم این است که مطمئن باشید سیب را با پوست میل میکنید چه اینکه فلاوونویید موجود در پوست سیب با خاصیت آنتیاکسیدانی محافظت از سلامت قلب، این میوه را در جمع فهرست برترین خوراکیهایی پاییزی جای میدهد.
کلم فندقی
1. یکدوم پیمانه از این کلم بهطور روزانه حتی بیشتر از نیاز روزمره شما به ویتامین K را تامین میکند.
2.منبع بسیار غنی از آهن است، پس مصرف آن بهخصوص به خانمها توصیه میشود.
کلم فندقی خصوصیات بسیار مشابهی با هویج دارد اما در طعم، اصلا شباهتی ندارند. کلم فندقی نرمتر و البته کمی تلختر از هویج است بنابراین هنگام سرو این کلم در قالب سالاد یا کنار غذا بهتر است از برخی سسها به عنوان چاشنی روی آن استفاده کنید. توصیه ما البته ترکیب سرکه بالزامیک با کلم فندقی است که مزه آن را برایتان جاودانی میکند!
هویجفرنگی یا زردک
1. این نوع سبزی منبع بسیار قوی از پتاسیم است.
2. فیبر را به فراوانی میتوانید در هویجفرنگی یا زردک پیدا کنید.
هویجفرنگی یا همان زردک خودمان به لحاظ بهرهمندی از مواد مغذی مانند هویج معمولی است با این تفاوت که رنگ آن روشنتر است و البته طعمش هم شیرینتر. ترکیب هویجفرنگی با سیبزمینی بهخصوص وقتی داخل سوپ ریخته شود توصیهای است که بهتر است یک بار آن را امتحان کنید و از مزه بینظیرش لذت ببرید. در ضمن میتوانید هویجفرنگی را همراه سیبزمینی بپزید و با رنده ریز کنید و داخل سسی بریزید که قرار است سالاد را با آن سرو کنید. به این ترتیب مهمانانتان را با یک طعم جدید و البته خوشمزه شگفتزده خواهید کرد.
گلابی
1. منبع غنی از ویتامین C و سولفات مس است.
2. هر عدد گلابی 4 گرم از فیبر موردنیاز بدن شما را تامین میکند.
جماعت زیادی هستند که این میوه شیرین و آبدار را به هر میوه دیگری ترجیح میدهند، اما شاید تا به حال این میوه را صرفا خام نوش جان کرده باشید. خب، حالا وقت آن رسیده که با یک تغییر کوچک تجربه جدیدی را درباره خوردن این میوه به دست بیاورید و البته آن را سالمتر نوشجان کنید؛ با پختن گلابی میتوانید طعم افسانهای آن را هم تجربه کنید. حالا انتخاب با خودتان است. به یکبار امتحانش میارزد.
گلکلم
1. اگر ترکیبات موجود در گلکلم با مصرف مرتب این نوع سبزی همراه شود میتواند مانعی در برابر انواع سرطانها باشد.
2. گلکلم میتواند چربی خون بالا را پایین بیاورد و آن را تنظیم کند.
این سبزی شیرین و سبک با طعم بینظیرش میتواند یکی از مناسبترین گزینههای فصل زمستان برای سرو شدن کنار غذا باشد. اگرچه گل کلم را میتوانید بهراحتی بخارپز و کنار غذا نوش جان کنید اما ترکیب آن با سیبزمینی پخته هم برای قرار گرفتن کنار بشقاب غذا بسیار خوشمزه خواهد شد. ضمن اینکه گلکلم در کشور ما وقتی در قالب شور یا ترشی درمیآید بسیار خواستنیتر خواهد شد.
کدوتنبل
1. امگا3 را بهراحتی میتوانید با خوردن کدوتنبل به بدن خود منتقل کنید.
2. این کدو منبع غنی از ویتامین A است.
3. پتاسیم به فراوانی در کدو تنبل پیدا میشود.
4.. بیش از 20 درصد از نیاز روزانه شما به فیبر را تامین میکند.
5. ویتامین B را هم میتوانید به راحتی در این نوع از کدو پیدا کنید.
اگر تا به حال از این نوع سبزی استفاده چندانی نمیکردهاید بهتر است نظرتان را تغییر بدهید و آن را به خانهتان بیاورید چون این روزها کدوتنبل به شدت مورداستفاده طبخ انواع خوراکیهای خوشمزه قرار میگیرد. کدو تنبل به واسطه پوست ضخیمی که دارد میتواند حتی برای یکی، دو ماه قابل نگهداری در یخچال باشد.
شلغم
1. این سبزی ریشهای منبع بسیار غنی از ویتامین C است.
2. برگهای شلغم منابع قوی از ویتامین A ، K و فولیکاسید هستند.
ترد و سبک، این نوع از سبزیها میتواند بهترین جایگزین برای ترب و البته کلم باشد. اگر میخواهید شلغم را به تنهایی و صرفا به عنوان کنار غذا سرو کنید میتوانید آن را بپزید و با رازیانه یا حتی شکر این نوع از سبزی را مزهدار کنید تا خوشمزهتر سرو شود.
هرگز برگهای شلغم را دور نریزید چون وقتی پخته و خورده شوند انواع بیشماری از مواد مغذی را به بدنتان میرسانند که شاید هیچوقت فکرش را هم نمیکردید. میتوانید از برگهای پختهشده شلغم در سوپ سبزیها هم استفاده کنید.
1. آب انار بیشتر از خود آن آنتی اکسیدان به بدن میرساند. پس در خوردن آب انار تردید نکنید.
2. ویتامین C و فولیکاسید را میتوانید به میزان بسیار زیاد در انار پیدا کنید.
این میوه محبوب گاهی ترش و البته گاهی هم شیرین همواره به عنوان یکی از منابع بسیار غنی انواع آنتیاکسیدانها شناخته میشود. این را بدانید که با خوردن هر یک عدد انار گویی که دانه دانه آنتیاکسیدان را قورت میدهید. از دانههای انار میتوانید برای خوشمزهتر کردن هر چه بیشتر انواع سالاد استفاده کنید.
خرما
1. جزو میوههای کمچرب است.
2. یکی از منابع قوی فیبر است.
3. پتاسیم را بهراحتی میتوانید در خرما هم پیدا کنید.
خرما به عنوان یک میوه شیرین شرقی شناخته میشود که به جز مصارف معمول در آسیا در کشورهای اروپایی برای تهیه انواع دسرها هم کاربرد دارد و حتی در مواردی همراه غذا طبخ و سرو میشود. در فصل سرما، خرما نوعی گرمی مناسب برای افرادی است که تحمل هوای سرد برای آنها مشکل خواهد بود.
کیوی
1. اگر دنبال منبعی بسیار غنی از ویتامین C هستید کیوی را انتخاب کنید زیرا ویتامین C را در کیوی بیشتر از پرتقال پیدا خواهید کرد.
2. پتاسیم و سولفات مس از دیگر مواد مغذیای هستند که به فراوانی میتوانید آنها را در کیوی پیدا کنید.
اضافه کردن این میوه مناطق گرمسیری به دستورهای غذایی میتواند طعم و مزه خوراکیهایی که تا به حال میخوردهاید را کاملا متفاوت و البته بینظیر کند. ترکیب کیوی، آناناس و پرتقال به عنوان سالاد میوه علاوه بر زیبایی ظاهری بسیار خوشمزه خواهد شد. البته کسانی که به کیوی حساسیت دارند بهتر است عطای خوردن این میوه را با وجود همه ویژگیهای منحصربفردش به لقای آن ببخشند.
گریپفروت
1. خوردن گریپفروت بیشتر از 75 درصد از ویتامین C روزانه مورد نیاز بدن شما را تامین میکند.
2. گریپ فروت با بهرهمندی از پکتین مانع بالا رفتن کلسترول بد خون میشود.
افرادی که فشارخون پایینی دارند بهتر است گریپفروت را ناشتا میل نکنند چون تا حدودی باعث افت فشارخون میشود. با این حال خوردن گریپفروت با توجه به خواص آنتیاکسیدانیاش به همه توصیه میشود. البته باید بدانید اگر آب گریپفروت را به جای خودش میل کنید قطعا آنتیاکسیدان بیشتری به بدن خود رساندهاید.
نارنگی
1. نارنگی یکی از دیگر منابع ویتامین C است.
2. نارنگی یکی از منابع بتاکاروتن است که در بدن به ویتامین A تبدیل میشود.
این نوع از مرکبات، با طعم ترش و شیرین و البته در قالب میوهای آبدار، یکی از محبوبهای پاییزی محسوب میشوند. البته از نارنگی استفادههای دیگری جز خوردن خشک و خالی خود این میوه هم میتوانید بکنید. مثلا ترکیب آب نارنگی با روغن زیتون یا سرکه میتواند یک سس سالاد بینظیر را که تا به حال امتحانش نکردهاید، بسازد.
منبع: هفته نامه زندگی مثبت