به همين علت در اين مطلب ، به چند ماده غذايي که مصرف زياد آن ميتواند سمي باشد، اشاره ميشود. (البته در مصارف دارويي از همين مواد موثره گياهي وبه ميزان مناسب براي درمان بيماريهاي خاص استفاده ميشود. )
ريواس : اگرچه ساقه آن سرشار از آنتي اکسيدان و کلسيم است اما ريشه و برگهاي آن حاوي اسيداکساليک است که حتي مصرف کم آن حالت تهوع، استفراغ و ضعف ايجاد ميکند. مصرف آن به کبد و کليه آسيب ميرساند. بنابراين ريشه و برگهاي آن را مصرف نکنيد و ساقه آن را کاملا بپزيد.
سيب زميني : همه انواع سيب زميني مسموم کننده نيست اما وقتي سيب زميني خام بيش از حد در معرض نور قرار ميگيرد، ماده شيميايي سمي به نام سولانين توليد ميکند که باعث اسهال و حالت تهوع ميشود. «سولانين» باعث سبز شدن لايه سطحي سيب زميني ميشود. با کندن جوانهها و برداشتن قسمت سبز سيب زميني، مصرف آن اشکالي ندارد. سيب زمينيها را در يک مکان خنک نگه داريد.
دانه بعضي از ميوهها : برخي دانهها و تخمها از جمله سيب درختي، گلابي، انبه، زردآلو، شليل و گيلاس حاوي ماده شيميايي و سمي به نام آميگدالين است که به ماده سمي ديگري به نام هيدروژن سيانيد تبديل مي شود. مقدار زياد اين سم ميتواند ناراحتي هاي متعددي از جمله سردرد، صرع، حالت تهوع، استفراغ، افزايش ضربان قلب و فشارخون ايجاد کند. البته در صورت نجويدن و باز نشدن هسته خطر مسموميت ايجاد نمي کند و دفع مي شود. در صورت مصرف يک يا ۲عدد جاي نگراني وجود ندارد.
قارچ هاي وحشي : اگرچه قارچهايي که در سوپرها عرضه ميشود کاملا بيضرر است اما آن نوعي که به صورت وحشي در محيط زيست رشد ميکند،ممکن است سمي باشد. هزاران نوع مختلف از اين قارچها وجود دارد و به سختي ميتوان قارچهاي مضر را تشخيص داد. اين قارچهاي سمي، باعث اسهال و استفراغ ميشود.
لوبياقرمز : لوبياي خام حاوي سمي به نام لکتين است که باعث ناراحتي معده ومسموميت ميشود. بنابراين قبل از پخت، لوبيا را به مدت ۵ساعت در آب خيس کنيد و آب را دور بريزيد. سپس به مدت ۱۰دقيقه بجوشانيد و آب آن را نيز دور بريزيد.
باقلا : اين دسته از حبوبات، منبع عالي پروتئين، فولات و فيبر است اما حاوي سمي به نام کومارين است که حالت تهوع، استفراغ و معده درد ايجاد مي کند. پس قبل از پخت باقلا را خيس کنيد.
منبع: khorasannews.com
نظر شما