این روغن مایع شفاف و زرد رنگ حاوی برخی از "اسیدهای چرب ضروری" است که خطر بیماری قلبی را کاهش میدهند و منافع بهداشتی دیگری هم دارند.
روغن بَزرَگ مملو از اسید چرب ضروری آلفا- لینولنیک یا ALA است که یک اسید چرب اومگا-3 محسوب میشود.
چربیهای اومگا-3 و اومگا-6 اسیدهای چرب ضروری هستند که در بسیاری از فرآیندهای بدن دخیل هستند، و در عین حال در بدن تولید نمیشوند.
برای مثال اسیدهای چرب ضروری برای تشکیل غشای سلولی، تولید هورمونهایی که فشار خون و التهاب را کنترل میکنند و نیز کارکرد دستگاه عصبی مورد نیاز هستند.
به خصوص نشان داده شده است که اسیدهای چرب اومگا-3 به پایینآوردن کلسترول، بهبود سلامتی قلب و کاهش التهاب مفاصل همراه با درد، سفتی و تورم مفصل کمک میکنند.
اما از آنجایی که این مواد در بدن تولید نمیشوند، باید مواد غذایی حاوی آنها را خورد. روغن بَزرَگ و برخی ماهیها مانند تون و قزلآلا مملو از اسیدهای چرب اومگا-3 هستند.
LiveScience,10 Oct., 2007