به گزارش هلث دی نیوز اصول راهنمای جدید این آکادمی:" از مصرف لبنیات به عنوان منبع مهم کلسیم برای سلامتی استخوانها و سایر مواد مغذی که رشد کودکان و نوجوانان را تقویت میکند، حمایت میکند."این راهنمای جدید به طور خاص حذف لبنیات از رژیم غذایی برای درمان عدم تحمل به لاکتوز را توصیه نمیکند.
دکتر ملوین بی هیمن، عضو کمیتهای که این اصول راهنما را نوشته است، گفت که از لحاظ عملی والدین کودکان مبتلا به عدم تحمل لاکتوز باید با هماهنگی متخصصان اطفال :" دستگاه گوارش کودک را امتحان کنند و ببینند که کودک چه مقدار شیر ،پنیر، بستنی یا سایر مواد لبنی را میتواند تحمل کند."
به گفته دکتر هیمن نیاز کودک به کلسیم موجود در لبنیات به همان اندازه عدم تحمل به لاکتوز اهمیت دارد، او افزود:" کودکان و نوجوانان باید هر اندازه که می توانند کلسیم دریافت کنند تا خطر عوارض استخوانی در سنین بالا در آنها کاهش یابد."
این اصول راهنمای جدید در شماره سپتامبر(شهریور) مجله Pediatrics،نشریه آکادمی اطفال آمریکا، به چاپ رسیده است.
افراد دچار عدم تحمل به لاکتوز، که ماده قندی اصلی موجود در لبنیات است، به علت نقصان آنزیم لاکتاز، که این قند را در دستگاه گوارش تجزیه میکند، در صورت مصرف زیاد لاکتوز دچار علائم ناخوشایندی مانند تهوع، دردهای چنگهای شکم، نفخ و آروغ زدن، و اسهال میشوند. شروع ظهور علائم این بیماری معمولا از 2 سالگی به بعد است.
به گفته دکتر هیمن اولین قدم در برخورد با این عارضه این است که مطمئن شد بیماری زمینهای دیگری مانند سندروم روده تحریکپذیر، بیماری سلیاک، آلودگی انگلی عامل ایجاد آن نیست.
او افزود که در صورتی که تشخیص عارضه عدم تحمل لاکتوز قطعی شود، باید در نظر داشت که این عارضه باعث آسیب جسمی خاصی نمیشود، هرچند که علائم آن آزارنده است.
دکتر هیمن میگوید که با امتحان کردن فراوردههای لبنی مختلف میتوان پی برد که کدامیک از آنها مشکل کمتری ایجاد میکند. ممکن است برخی از این افراد ماست را تحمل کنند اما با شیر مشکل داشته باشند.مسئله مهم دریافت کلسیم به مقدار کافی است.
اصول راهنمای جدید آکادمی متخصصان اطفال آمریکا میگوید:" اگر رژیم غذایی عاری از لاکتوز برای عدم تحمل به لاکتوز تجویز شود، این رژیم غذایی باید حاوی یک منبع جایگزین کلسیم و/یا مکملهای کلسیم باشد تا میزان توصیهشده روزانه کلسیم به بدن فرد برسد."