عدس‌پلو معمولا از آن غذاهایی است که برای لذیذ شدنش باید خلاقیت زیادی به کار ببریم وگرنه برنج و عدس خالی جذابیت زیادی ندارد. به همین منظور دستور پخت یک عدس‌پلوی جذاب و متفاوت را برای شما آماده کرده‌ایم.

عدس پلو

به گزارش همشهری آنلاین، عدس پلو در میان پلوهای ایرانی جایگاه خاصی دارد چون هم سرشار از آهن و مقوی است و هم با مخلفات خوشمزه مختلفی سرو می‌شود و می‌توان آن را به شکل‌های مختلف برای مهمانی‌ها تزیین کرد. مثلاً می‌توان عدس پلو را با زعفران و گوشت قلقلی تهیه کرد و آن را با کشمش و خلال پسته تزیین کرد. دستوری که در ادامه میخوانید دستور تهیه عدس پلو سنتی با گوشت چرخ‌کرده است. 

مواد لازم

برنج: ۳ پیمانه
عدس: یک پیمانه
گوشت چرخ‌کرده: ۲۰۰ گرم
کشمش پلویی: یک پیمانه
پیاز متوسط: ۲ عدد
زعفران: یک قاشق غذاخوری
کره: یک قاشق غذاخوری
روغن مایع به میزان لازم
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه عدس پلو | نکاتی برای خوشمزه شدن این غذای ایرانی

طرز تهیه و دستور پخت عدس پلو

۱. پیاز را خرد کرده و سرخ کنید؛ سپس در حین سرخ‌شدن نمک، زردچوبه و فلفل را به آن اضافه کنید. گوشت را به پیاز اضافه و صبر کنید تا رنگ گوشت سفید و خوب پخته شود. مقداری رب گوجه‌فرنگی و هر ادویه دیگری که دلخواهتان هست را به گوشت اضافه کنید و اجازه دهید تا روغن بیندازند.

۲. عدس پخته‌شده را با برنج آبکش کنید.

۳. در ظرف جداگانه‌ای کشمش و مقداری پیاز سرخ‌شده را با زعفران و مقداری شکر تفت دهید.

۴. در مرحله آخر مایه گوشت و کشمش را به صورت جداگانه لابه‌لای برنج دم کنید.

نکته‌های کلیدی دستور پخت عدس پلو

  • می‌توانید به جای گوشت چرخ‌کرده از قارچ یا گوشت پخته خلال شده یا مرغ پخته قطعه شده استفاده کنید.
  • همچنین می‌توانید هنگام تهیه عدس پلو با گوشت چرخ‌کرده آن را به شکل کوفته قلقلی درآورید.
  • اگر از برنج ایرانی استفاده می‌کنید لازم است برنج را کمی زنده‌تر بردارید. وقتی برنج را با دست نصف می‌کنید باید یک نقطه سفید وسط آن دیده شود.
  • عدس پلو با گوشت چرخ‌کرده نذری هم می‌توانید با همین روش تهیه شود. کافی است مقدار مواد اولیه را به تناسب تعداد نفرات بیشتر کنید.
  • بهتر است عدس را از ۲۴ ساعت قبل خیس کنید.
  • در حال جوشاندن عدس کمی زیره به آن اضافه کنید. به این ترتیب عدس پلو شما طعمی عالی پیدا می‌کند.
  • وقتی عدس را لا به لای برنج می‌دهید میتوانید با هر لایه کمی دارچین هم به عدس پلو اضافه کنید.

منابع: ایرنا، ایران‌کوک

کد خبر 531864

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تغذیه و آشپزی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha