به گزارش همشهری آنلاین، عدس پلو در میان پلوهای ایرانی جایگاه خاصی دارد چون هم سرشار از آهن و مقوی است و هم با مخلفات خوشمزه مختلفی سرو میشود و میتوان آن را به شکلهای مختلف برای مهمانیها تزیین کرد. مثلاً میتوان عدس پلو را با زعفران و گوشت قلقلی تهیه کرد و آن را با کشمش و خلال پسته تزیین کرد. دستوری که در ادامه میخوانید دستور تهیه عدس پلو سنتی با گوشت چرخکرده است.
مواد لازم
برنج: ۳ پیمانه
عدس: یک پیمانه
گوشت چرخکرده: ۲۰۰ گرم
کشمش پلویی: یک پیمانه
پیاز متوسط: ۲ عدد
زعفران: یک قاشق غذاخوری
کره: یک قاشق غذاخوری
روغن مایع به میزان لازم
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به میزان لازم
طرز تهیه و دستور پخت عدس پلو
۱. پیاز را خرد کرده و سرخ کنید؛ سپس در حین سرخشدن نمک، زردچوبه و فلفل را به آن اضافه کنید. گوشت را به پیاز اضافه و صبر کنید تا رنگ گوشت سفید و خوب پخته شود. مقداری رب گوجهفرنگی و هر ادویه دیگری که دلخواهتان هست را به گوشت اضافه کنید و اجازه دهید تا روغن بیندازند.
۲. عدس پختهشده را با برنج آبکش کنید.
۳. در ظرف جداگانهای کشمش و مقداری پیاز سرخشده را با زعفران و مقداری شکر تفت دهید.
۴. در مرحله آخر مایه گوشت و کشمش را به صورت جداگانه لابهلای برنج دم کنید.
نکتههای کلیدی دستور پخت عدس پلو
- میتوانید به جای گوشت چرخکرده از قارچ یا گوشت پخته خلال شده یا مرغ پخته قطعه شده استفاده کنید.
- همچنین میتوانید هنگام تهیه عدس پلو با گوشت چرخکرده آن را به شکل کوفته قلقلی درآورید.
- اگر از برنج ایرانی استفاده میکنید لازم است برنج را کمی زندهتر بردارید. وقتی برنج را با دست نصف میکنید باید یک نقطه سفید وسط آن دیده شود.
- عدس پلو با گوشت چرخکرده نذری هم میتوانید با همین روش تهیه شود. کافی است مقدار مواد اولیه را به تناسب تعداد نفرات بیشتر کنید.
- بهتر است عدس را از ۲۴ ساعت قبل خیس کنید.
- در حال جوشاندن عدس کمی زیره به آن اضافه کنید. به این ترتیب عدس پلو شما طعمی عالی پیدا میکند.
- وقتی عدس را لا به لای برنج میدهید میتوانید با هر لایه کمی دارچین هم به عدس پلو اضافه کنید.
منابع: ایرنا، ایرانکوک
نظر شما