به گزارش همشهریآنلاین، زمانی که کربوهیدرات را از طریق منابع گیاهی وارد بدن میکنیم، از گروه مهمی از انواع مواد مغذی و ارزشمند بهرهمند میشویم. میوهها و سبزیجاتی که منبع کربوهیدرات محسوب میشوند، حاوی فیتونوترینتهای کلیدی مانند بتاکاروتن و لیکوپن هستند که نمیتوانید آنها را از طریق منابع دیگر کربوهیدرات مانند غلات یا لبنیات به دست بیاورید. فیتونوترینتها نقش کلیدی در افزایش قدرت دفاعی بدن و مبارزه با التهاب دارند و قند خون را نیز کاهش میدهند. در ادامه بهترین منابع کربوهیدرات که به هیچ وجه نباید از رژیمتان حذف کنید، معرفی شدهاند:
سیبزمینی شیرین: یک سیبزمینی شیرین که در اجاق کبابی شده ۳۰ درصد کمتر از سیبزمینی معمولی قند خون را افزایش میدهد زیرا حاوی فیبر بالا و ریزمغذیهایی است که ۴۰ درصد آنها از نوع حلال بوده و سبب کاهش کلسترول و کندی هضم غذا میشوند. در ضمن سیبزمینی شیرین غنی از کاروتنوئید و رنگ دانههای زرد و نارنجی است که به ارگانیسمها اجازه عکس العمل در برابر انسولین را میدهد. سیبزمینی شیرین همچنین سرشار از اسید کتوژنیک است. این ترکیب گیاهی طبیعی میتواند به کاهش مقاومت در برابر انسولین کمک کند.
لوبیا: مصرف لوبیا خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش میدهد ضمن اینکه کاهنده کلسترول بد و افزایش دهنده کلسترول خوب است. لوبیا حاوی ترکیبات آلفاآمیلاز است که باعث جلوگیری از جذب و تجزیه نشاسته میشود و کاهش وزن را به همراه دارد. هر ۱۸۴ گرم لوبیا، ۱۱۳ گرم کربوهیدرات دارد.
موز: هر ۲۲۵ گرم از موز حاوی ۵۱ گرم کربوهیدرات است. موز یک منبع فوق العاده انرژی محسوب میشود و استفاده از آن قبل از تمرینات ورزشی سبب تقویت عضلات خواهد شد. موز غنی از پتاسیم است و مصرف آن برای حفظ سلامت قلب ضروری است.
پرتقال: هر ۱۸۰ گرم از این میوه ۲۱ گرم کربوهیدرات دارد. پرتقال منبع عالی ویتامین سی است و ۱۳۰ درصد از نیاز روزانه شما به این ویتامین را تامین میکند. مصرف پرتقال پیشگیریکننده از سرطان است و افزایش سلامت قلب را به دنبال دارد. بهبود سلامت پوست از نتایج مصرف منظم این میوه است.
گریپ فروت: در هر ۲۳۰ گرم، ۱۹ گرم کربوهیدرات دارد. گریپ فروت کم کالری بوده و ارزش ویتامین سی آن بسیار بالا است. مصرف گریپ فروت باعث بهبود سیستم ایمنی بدن شده و فیبر موجود در آن به کاهش وزن کمک میکند. این میوه مانع مقاومت به انسولین شده و از ابتلا به دیابت پیشگیری میکند. گریپ فروت همچنین حاوی اسید سیتریک است که میتواند به جلوگیری از سنگ کلیه کمک کند.
سیب: در هر ۱۲۵ گرم، ۱۷ گرم کربوهیدرات دارد و غنی از انتی اکسیدانها و فیبر است. مصرف منظم سیب از سلامت مغز محافظت میکند و مانع ابتلا به بیماریهای جدی مغزی مانند زوال عقل و سکته مغزی میشود. مصرف سیب نقش پیشگیریکننده از سرطان سینه را دارد.
چغندر قند: در هر ۱۳۶ گرم، ۱۳ گرم کربوهیدرات دارد و حاوی نیترات است و مصرف آن منجر به بهبود قدرت عضلانی میشود؛ بخصوص در مبتلایان به نارسایی قلبی. نیترات همچنین عملکرد ورزشی را افزایش میدهد و میتواند از ابتلا به زوال عقل جلوگیری کند.
هویج: در هر ۱۲۸ گرم، ۱۲ گرم کربوهیدارت دارد. هویج غنی از آنتی اکسیدانها بهویژه بتاکاروتن است و به جلوگیری از انواع سرطانها کمک میکند. مصرف هویج خام یا بخار پز بیشترین مزایای تغذیهای را دارد.
زغال اخته: این میوه نیز یک منبع سالم کربوهیدارت است. زغال اخته دارای آثار هیپوگلیسمیک بوده است و میتواند سبب بهبود تغییرات بافتی پانکراس در جریان بیماری دیابت گردد که شاید این آثار به خاطر وجود آنتوسیانینها و سایر ترکیبات آنتی اکسیدانی موجود در میوه باشد.
منبع: readersdigest ترجمه از ایرنا
نظر شما