یکشنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۶:۴۳
۰ نفر

تغذیه سالم در هر سنی مهم است، اما با رسیدن به میانسالی اهمیت تغذیه سالم حتی بیشتر می‌شود. با این حال به گفته کارشناسان تغذیه، سالم غذا خوردن، نیازی به قربانی کردن خود با رژیم‌های غذایی خاص ندارد.

nutrition

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از دویچه‌وله، متخصصان تغذیه تاکید می‌کنند که با افزایش سن، هر روز باید برخی ریزمغذی‌ها را وارد رژیم غذایی‌تان کنید که از این قرارند:

فیبر: غذاهای سرشار از فیبر مانند میوه‌ها و سبزیجات، بلغور جو، آجیل و حبوبات، می‌توانند به رفع یبوست کمک کنند که با افزایش سن رایج می‌شود. آنها همچنین می‌توانند به کاهش سطح کلسترول، مدیریت قندخون و حفظ وزن سالم کمک کنند. اگر شما یک مرد ۵۱ ساله یا بزرگتر هستید، سعی کنید روزانه ۳۰ گرم فیبر بخورید. اگر زن هستید، حدود ۲۱ گرم فیبر در روز را امتحان کنید.

غلات کامل: آنها منبع عالی فیبر و سرشار از ویتامینB هستند که با بالا رفتن سن به آنها بیشتر نیاز خواهید داشت. آنها سرشار از ویتامینB6 و فولات هستند که کلیدی برای حفظ سلامت مغز محسوب می‌شوند و شانس ابتلا به بیماری‌های قلبی، سرطان و دیابت را کاهش می‌دهند. با این‌حال فقط به نان سبوس‌دار اکتفا نکنید. کینوا، گندم و کوسکوس گندم کامل نیز گزینه‌های خوشمزه‌ای هستند.

آجیل و خشکبار: مغزهای درختی مانند بادام، گردو، بادام‌هندی، هل و پسته دارای قدرت ضدپیری زیادی هستند. این میان‌وعده‌های ترد حاوی مواد مغذی خاصی هستند که می‌توانند به تاخیر یا جلوگیری از بیماری‌های قلبی مرتبط با سن، سکته مغزی، دیابت نوع ۲، بیماری‌های عصبی و برخی از انواع سرطان کمک کنند.

ماهی: ماهی‌های چرب مانند ماهی آزاد، ماهی تن، شاه ماهی و ماهی قزل آلا باید دوبار در هفته در منوی شما باشد. چون آنها سرشار ازDHAهستند؛ یک اسید چرب امگا ۳ که برای مغز شما مفید است. سطوح پایینDHAبا بیماری آلزایمر مرتبط است. جلبک، گردو، دانه کتان و دانه‌های چیا نیز منابع خوبی ازDHAهستند.

میوه‌های قرمز و نارنجی‌رنگ: هندوانه، گوجه‌فرنگی، فلفل دلمه‌ای قرمز و نارنجی سرشار از یک ترکیب طبیعی به نام لیکوپن هستند. غذاهایی که دارای لیکوپن هستند، می‌تواند خطر ابتلا به برخی از انواع سرطان را کاهش داده و از شما در برابر سکته مغزی نیز محافظت کند.

سبزیجات چلیپایی: هرچه شمع‌های بیشتری روی کیک تولد شما وجود داشته باشد، سیستم ایمنی بدن شما ضعیف‌تر می‌شود. ولی سبزیجات چلیپایی مانند کلم بروکلی، کلم بروکسل و گل کلم می‌توانند به تقویت سیستم ایمنی کمک کنند. آنها یک ماده شیمیایی به نام سولفورافان دارند که سلول‌های ایمنی بدن شما را فعال می‌کند، بنابراین بهتر می‌توانند به سمومی که به سلول‌های شما آسیب می‌رسانند و به مرور زمان باعث بیماری می‌شوند حمله کنند.

سیب‌زمینی شیرین: سیب‌زمینی شیرین دارای مقدار زیادی بتاکاروتن است که بدن شما آن را به ویتامینA تبدیل می‌کند. این ویتامین برای سلامت بینایی و پوست مهم است. همچنین سیستم ایمنی بدن شما را قوی نگه می‌دارد. شما باید ۲۳ فنجان کلم بروکلی پخته بخورید تا به اندازه یک سیب‌زمینی شیرین متوسط، ​​ویتامینAدریافت کنید.

کد خبر 621939

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تغذیه و آشپزی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 1
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۰۸:۴۷ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۲
    0 1
    از همش استفاده می کنیم ناشکری نکنیم ولی خیلی از سیب زمینی هم راحت‌تره هم به صرفه تر