به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، مطالعات متعددی وجود دارد که تایید میکند رژیم غذایی سالم میتواند تاثیر مثبتی بر سلامت ذهن و جسم داشته باشد و خلق و خو و شخصیت فرد تحت تاثیر نوع خوراکی مصرفی است. برهمین اساس مصرف غذاهای ناسالم و فستفودها با افزایش خطر بروز افسردگی همراه است.
از سوی دیگر، مصرف مواد مغذی و رعایت رژیم غذایی سالم می تواند به طور چشمگیری خطر بروز علائم افسردگی را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. با مصرف مواد غذایی سالم، نسلی از باکتریهای سالم در بدن شکل میگیرند که به تولید هورمونهای شادی مانند سروتونین و دوپامین کمک میکند.
به گزارش هندوستان تایمز، مصرف مواد غذایی سالم برای تغذیه مغز، بهبود حافظه و مدیریت اختلالات مرتبط با مغز مانند زوال عقل، پارکینسون، آلزایمر و اختلال کمتوجهی و بیشفعالی حائز اهمیت است. زمانی که فرد غذای مناسبی مصرف نکند، در انتقالدهندههای عصبی، عدم تعادل بوجود میآید که میتواند به تغییرات خلقی، افت خلق و همچنین میل به مصرف مواد غذایی ناسالم منجر شود.
خوراکیهایی که مصرفشان در دوران افسردگی توصیه میشود
افراد مبتلا به افسردگی با احساس غم، نداشتن انگیزه به انجام فعالیتهای روزمره، بیاشتهایی و مشکلات خواب روبرو میشوند. رعایت رژیم غذایی غنی از مواد مغذی میتواند به آنها کمک کند تا از نظر عاطفی مقاوم بوده و در برابر تاثیر استرس و اضطراب، آسیبپذیری کمتری داشته باشند. از جمله مواد خوراکی که مصرفشان در دوران افسردگی توصیه میشود میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
گردو: خوردن گردو می تواند به کاهش علائم اضطراب کمک کند زیرا یکی از غنی ترین منابع اسیدهای چرب امگا ۳ به حساب میآید که نقش آن در حمایت از عملکرد مغز و کاهش علائم افسردگی شناخته شده است.
لوبیا: این ماده خوراکی منبع عالی از پروتئین و فیبر است که هر دو به حفظ سطح قند خون کمک کرده و بنابراین بر خلق و خو تاثیر مثبت میگذارد.
غذاهای تخمیرشده: مواد غذایی تخمیرشده همچون ماست سرشار از پروبیوتیکها هستند که سلامت روده و خلق و خوی را بهبود میدهد.
کربوهیدراتهای پیچیده و تصفیهنشده: کربوهیدراتهای خوب موجود در غلات سبوسدار و سبزیجات میتوانند بر خلق و خوی فرد تاثیر آرامبخشی داشته باشند. کربوهیدراتها با ماده شیمیایی مغز موسوم به سروتونین که باعث تقویت خلق و خو میشود، در ارتباط هستند.
شکلات تلخ: شکلات تلخ سرشار از آنتیاکسیدانها، فلاونوئیدها و منیزیم است و میتواند برای جلوگیری از نوسانات خلقی مرتبط با یائسگی و سندرم پیش از قاعدگی مفید باشد.
سلنیوم و روی: از آنجا که اغلب در صورت افزایش اختلالات خلقی مانند اضطراب، میزان التهاب در بدن در سطوح بالا قرار میگیرد، این دو ماده معدنی نیز با کاهش التهاب، خلق و خو را بهبود میدهند.
خوراکیهایی که مصرفشان در دوران افسردگی توصیه نمیشود
- خوراکیهای سرشار از مواد قندی: مصرف مواد قندی میتواند علائم افسردگی را با افزایش ناگهانی قند خون و به دنبال آن احساس خستگی و ناراحتی، تشدید کند.
- نان سفید: آرد سفید بسیار فرآوریشده بهسرعت به قند خون تبدیل میشود، بنابراین باعث افزایش انرژی میشود که میتواند اضطراب را تشدید کند.
- قهوه: کافئین ترکیبی است که مصرف آن فرد را عصبی میکند، علاوه بر آن الگوی خواب را بر هم زده و بیشتر میتواند به تشدید افسردگی کمک کند.
- خودداری از رژیمهای غذایی شدید: افراد مبتلا به افسردگی ممکن است تمایل به افراط و تفریط داشته باشند، بنابراین رعایت رژیم غذایی متعادل و سالم به این اشخاص توصیه میشود.
نظر شما