به گزارش همشهری آنلاین به نقل از اکالا، قورمهسبزی یکی از غذاهای محبوب و خوشمزه در سفره غذایی ایرانیان است. قورمهسبزی با سبزیجات معطری همچون شنبلیله، تره، گشنیز و جعفری و بعضی از سبزیجات محلی دیگر تهیه میشود. البته برای ایجاد تنوع در طعم این غذا میتوان از سبزیهای ترکیبی استفاده کرد و همچنین آن را میتوان با گوشت گوسفندی یا گوشت مرغ پخت. اما بعضی مواقع در شرایطی قرار میگیرید که توانایی یا زمان کافی برای تهیه این سبزیجات را ندارید، بنابراین شما باید از سبزیجات خشکشده برای تهیه قورمه سبزی استفاده کنید. در ادامه به آموزش طرز تهیه قورمهسبزی با سبزی خشک میپردازیم و نکات کلیدی آن را ذکر میکنیم.
- طرز تهیه سبزی قورمهسبزی و فوتوفن خوشمزه شدن آن
- چطور تلخی سبزی قورمه را بگیریم؟
- ترفندهایی برای روغن انداختن خورش قورمهسبزی
مواد لازم برای قورمهسبزی با سبزی خشک
سبزی خشک؛ ۵۰ گرم که معادل یک کیلو سبزی تازه است
گوشت فیله یا ران؛ ۳۰۰ گرم
لوبیا قرمز یا چیتی؛ یک پیمانه
پیاز؛ ۲ عدد متوسط
لیمو عمانی؛ ۳ عدد
آبلیمو؛ دو قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
روغن سرخکردنی به میزان لازم
طرز تهیه قورمه سبزی با سبزی خشک
در ابتدا لوبیا را کاملاً شستشو میدهیم و آن را در یک قابلمه میریزیم و با حرارت ملایم میگذاریم تا کاملاً پخته شود.
اولین گام برای استفاده از سبزی خشک در تهیه این غذا، شستوشوی آن است. بنابراین سبزی را به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در آب تقریبا گرم قرار میدهیم تا خیس بخورد. مشکل سبزیجات خشکی که از بیرون تهیه میشوند، کثیف بودن زیاد آنهاست. پس در این مرحله، حوصله و دقت زیادی به خرج دهید و دو تا سه بار آب آن را عوض کنید. سپس سبزیها را جمع آوری کنید و آبکش کنید و سپس آن را در یک ماهیتابه بریزید و با حرارت کم آن را تفت دهید تا آب آن خارج شود. سپس به ماهیتابه روغن سرخ کردنی اضافه میکنیم و سبزیجات خشک را به خوبی و تا وقتی که به رنگ تیره دربیایند، سرخ میکنیم.
در مدت زمانی که سبزیها در حال سرخ شدن هستند، میتوانیم پیازها را بشوریم و با یک چاقوی تیز، آنها را بسیار ریز کنیم. سپس پیاز خرد شده را در یک قابلمه ریخته و روغن سرخ کردنی را به آن اضافه میکنیم و تفت میدهیم. کمی بعد از طلایی شدن پیاز میتوانیم مقداری سیر خرد شده نیز برای ایجاد طعم و عطر دلپذیر به آن اضافه کنیم و قبل از این که پیاز و سیر کاملا سرخ شوند، گوشتها را به همراه نمک، فلفل و زردچوبه به قابلمه اضافه میکنیم.
گوشتها در قورمه سبزی باید به یک اندازه خرد شده باشند و همچنین گوشت قورمه سبزی با سبزی خشک نباید زیاد سرخ شود و آب آن گرفته شود. به همین دلیل گوشتها را به همراه خورش تا زمانی که پوست لوبیا چروکیده نشده باشد، تفت میدهیم. سپس سبزیهای سرخ شده را به آن اضافه میکنیم و بعد از مقداری تفت دادن به اندازه سه چهارم قابلمه آب میریزیم و بعد از جوش آمدن آن، شعله حرارت را کم میکنیم تا قورمه سبزی شروع به جا افتادن بکند.
بعد از آن که گوشت و لوبیا نیمپز شد میتوانیم لیمو عمانیها را با چنگال سوراخ کنیم و به قابلمه قورمه سبزی اضافه کنیم. همچنین در این مرحله میتوانیم از آبلیمو تازه استفاده کنیم تا عطر و طعم بهتری به خورش قورمه سبزی با سبزی خشک بدهد.
بعد از آن که قورمه سبزی کاملا جا افتاد، شعله گاز را خاموش میکنیم و قورمه سبزی را به همراه پلو ساده و در کنار ماست، سالاد شیرازی، پیاز، سبزی خوردن، ترشی و دوغ سرو می کنیم.
نکات کلیدی در دستور تهیه قورمه سبزی با سبزی خشک
– بهتر است برای پختن خورشهای ایرانی و مخصوصا قورمه سبزی با سبزی خشک از قابلمه با اندازه و سایز کوچکتر استفاده کنید تا با اضافه کردن آب کمتری بتوانید ظرف را پر کنید. چون امکان دارد گوشت و لوبیا پختهشده باشند ولی آب باقی مانده در ظرف، باعث له شدن گوشت و لوبیا شوند.
– هنگام خرد کردن پیازها به این نکته دقت کنید که خیلی باید ریز خرد شوند به طوری که وقتی غذا آماده شد، پیاز در غذا دیده نشود.
– گوشت قرمز در قورمه سبزی با سبزی خشک باید درشت خرد شود و بسیار کم تفت داده شود تا آب آن خارج نشود و در خورش آبدار باقی بماند.
– میتوانید به قورمه سبزی با سبزی خشک شنبلیله خشک نیز اضافه کنید تا عطر بینظیری به خورش شما بدهد ولی اضافه کردن بیش از حد آن باعث تلخ شدن قورمهسبزی میشود.
– به این نکته دقت کنید که سبزیهای خشک باید کاملا سرخ شوند تا قورمه سبزی به خوبی روغن بیندازد.
– دستور پخت قورمه سبزی با سبزی خشک که در بالا به آن پرداختیم برای چهار نفر مناسب است و در صورت کم یا زیاد شدن افراد نسبتها را تغییر دهید.
نظر شما