اضطراب، افسردگی، وابستگی، فوبیا، وسواس، سوگواری و اختلاف‌های زوجین مشکلاتی هستند که برای حل آنها باید از روانشناسان و مشاوران حرفه‌ای کمک گرفت.

وسواس

همشهری آنلاین - حق شهروندی: زندگی بدون فراز و فرود نیست فراز و فرودهایی که حال افراد را دست خوش تغییر قرار می دهد، حال ناخوشی که گاهی با کمک دوست و فامیل از پس آن بر می آییم اما زمان هایی هم هست که گره روی ناخوش زندگی چنان می شود که  روند طبیعی زندگی را مختل می کند و فرد را بی قرار و آشفته در این شرایط فقط  کمک حرفه ای از مشاوران یا روانشناسان می تواند گره گشا باشد.

مشکلاتی که اگر اقدام جدی برای حل آن ها نشود، درمان نخواهند شد و حتی به مرور زمان شدیدتر می شوند. ویژگی مشترک تمامی این مشکلات این است که زندگی عادی فرد را تحت تأثیر قرار می دهد و خود فرد به تنهایی قادر به حل آن ها نیست. در این گزارش فهرستی از این مشکلات خزنده  که تهدید جدی سلامت روان هستند را گرد آوری کردیم ، فهرستی که بنا به توصیه کارشناسان حوزه سلامت روان افراد باید با دیدن آنها به روان شناس مراجعه کرده و تحت درمان قرار گیرند. این ۷ مشکل زیر شایع ترین و پرمراجع ترین مشکلاتی هستند که سلامت روان  فرد را تهدید می کنند و می توانند مقدمه ای برای بروز مشکلات بیشتر روانی و جسمی افراد باشند

 اول؛ استرس و اضطراب شدید

استرس و اضطراب جزء جدایی ناپذیر زندگی مدرن شده است. تجربه استرس و اضطراب طولانی مدت یا شدید می تواند اثرات جسمی (مشکلات گوارشی، مشکلات قلبی و غیره) و روانشناختی (عدم تمرکز، کاهش بهره وری، بی خوابی و …)  برای ما ایجاد کند (متأسفانه در سال های اخیر شمار سکته قلبی افراد کمتر از ۴۰ سال بالا رفته است). به همین دلیل بهتر است در صورت تجربه چنین شرایطی تا قبل از شدید و مزمن شدن آن، از یک روانشناس کمک بگیریم.

۷ مشکل خزنده ای که باید جدی گرفت؛چه زمانی باید به روانشناس مراجعه کنیم ؟
غمگینی، بی علاقگی و نداشتن انرژی برای انجام کارهای روزمره از نشانه های افسردگی است

دوم ؛افسردگی شدید و مزمن

غمگینی، بی علاقگی و نداشتن انرژی برای انجام کارهای روزمره از نشانه های افسردگی است. معمولاً همه ما چنین علایمی را در مقطعی از زندگی خود تجربه کرده ایم ولی اگر شدت یا طول مدت آن زیاد باشد به حدی که روند زندگی روزمره ما را مختل کند نشانه افسردگی متوسط تا شدید خواهد بود. برخی افراد، سال ها درگیر مشکل افسردگی هستند و احساس می کنند در چاهی افتاده اند که توان خارج شدن از آن را ندارند. خوشبختانه روش های مطمئن و تأیید شده ای برای درمان افسردگی وجود دارد.

سوم؛ وسواس شدید

وسواسی که زندگی عادی فرد را مختل کرده باشد و باعث ایجاد مشکلاتی برای او یا اطرفیانش شده باشد نیازمند درمان توسط روانشناس است. کسی که حمامش خیلی طول می کشد یا در زمان خروج از خانه درب ها، پنجره ها و اجاق گاز را چندین بار چک می کند و یا مدام افکار آزار دهنده ای به ذهنش می آید که زمان زیادی از روز با آن ها کلنجار می رود و تمرکز و روند عادی زندگی اش را به هم ریخته است، دچار وسواس شدید است و باید برای درمان از دکتر روانشناس کمک بگیرد.

چهارم؛ فوبیا و ترس شدید

اکثر افراد از چیز خاصی می ترسند مثلاً ترس از مار، عقرب یا ارتفاع زیاد که این ترس ها غیر طبیعی نیستند. اما اگر ترس ها شدید و یا غیر عادی باشند به آن فوبیا می گویند مانند ترس از بالا رفتن از نردبان کوتاه یا ترس شدید از خون به حدی که مانع از مراجعه به پزشک شود. فوبیا نیازمند درمان است و خوشبختانه درمان اکثر فوبیاها ساده و در چند جلسه امکان پذیر است.

 پنجم؛ سوگ عزیزان

مرگ جزء جدایی ناپذیر زندگی است اما این سخن به این معنی نیست که روبرو شدن با مرگ عزیزان ساده باشد. اکثر افراد پس از مرگ عزیزی بعد از گذشت چند ماه با این مسأله کنار می آیند و زندگی عادی خود را از سر می گیرند. اما برای برخی افراد شرایط سخت و پیچیده می شود و با گذشت ماه ها هنوز حالت عادی پیدا نمی کنند که به چنین شرایطی اصطلاحاً «سوگ حل نشده» می گویند (یعنی پس از گذشت ۶ ماه هنوز فرد به زندگی عادی خود برنگشته است). روانشناس خوب می تواند در چنین شرایطی به فرد کمک کند تا بتواند این مشکل را حل کند.

ششم؛ اختلافات میان زوج‌ها

تحقیقات نشان می دهد زوج ها حدودا ۶ سال بعد از بروز مشکلات در زندگی مشترک به مشاور مراجعه می کنند زمانی که خیلی دیر شده است و نسبت به یکدیگر بی تفاوت شده اند. پس قبل از اینکه مشکلات زندگی مشترک شما، شدید و حاد شود بهتر است از یک دکتر روانشناس متبحر برای حل آن کمک بگیرید. دعوا و اختلاف زن و شوهر تا حدی طبیعی است اما اگر میزان و شدت دعواها زیاد باشد به حدی که باعث کاهش رضایت از زندگی (طلاق عاطفی) و یا مشکلات دیگر شود نیازمند کمک گرفتن از روانشناس یا مشاور است.

هفتم؛ ترک وابستگی‌ها

به هر رفتاری (چه خوب چه بد) که کنترل آن در دست ما نباشد،  وابستگی ،عادت یا اعتیاد گفته می شود. حال اگر این عادت روند عادی زندگی ما را دچار اختلال کند نیازمند درمان و گرفتن کمک از یک دکتر روانشناس است. عادت هایی مثل ناخن جویدن، مو کندن و اعتیاد به سیگار و مواد مخدر و غیره

کد خبر 657256

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha