روزی امیرکبیر که از حیف و میل سفره‌های خوراکِ درباری به تنگ آمده بود به شاه پیشنهاد داد که برای یک روز آنچه رعیت می‌خورند میل فرمایند! شاه پرسید که مگر رعیت ما چه میل می‌کنند؟ امیر گفت: ماست و خیار!

آشپزي

همشهری‌آنلاین - نصیبه سجادی: شاه سرآشپزباشی‌ را صدا زد و فرمان داد برای ناهار فردایش ماست و خیار درست کند. سرآشپزباشی‌ به تدارکات‌چی دستور تهیه مواد زیر را داد؛ ماست پرچرب اعلا یک من، خیار نازک و قلمی ورامین ۲ من، گردو مغز سفید بانه ۳ کیلو، پیاز اعلای همدان یک من، کشمش اعلا و مویزِ شاهانی بدون هسته یک کیلو، نان مرغوب مغزدار خاش‌خاش‌دارِ دو آتیشه ۳ من و نعنای باغی اعلا و سبزی‌های بهاری یک کیلو.

ناصرالدین‌شاه بعد از اینکه یک شکم سیر ماست و خیار تناول کرد، فرمان یک کاسهِ اضافه داد و در حالی‌که ترید می‌فرمودند برگشت و به امیرکبیر گفت: «رعایای ما چه غذاهایی می‌خورند و ما بی‌خبر بودیم، هر کس نارضایتی کرد و کفران نعمت، به چوب و فلک ببندینش

قصه‌های خواندنی تهران را اینجا دنبال کنید

عجب غذای گرانی می‌خورد این رعیت

از این داستان طنز که بگذریم این غذای اصیل که تهرانی‌ها مبدع آن هستند و در روزهای گرم تابستان در وعده‌های عصرانه یا نهار آن را میل می‌کنند شهرت جهانی دارد. روزنامه معتبر نیویورک تایمز که هر از گاهی دستور پخت یک غذا را از سراسر جهان می‌گذارد این غذا را در چند نوبت، هم در بخش آشپزی و هم در سایت اصلی روزنامه به مخاطبانش (صفحه آشپزی این روزنامه در اینستاگرام بیش از ۴ میلیون دنبال کننده دارد) معرفی کرده‌است.

این روزها آبدوغ خیار در رستوران‌های بالای شهر هم سرو و کاسه‌ای تا ۱۰۰ هزار تومان هم فروخته می‌شود، اگر ناصرالدین شاه می‌توانست از تاریخ بیرون بیاید و سری به رستوران‌های لاکچری بزند این طنز تاریخ را با اندکی تغییر دوباره تکرار می‌​​​​کرد رعیت عجب غذای گرانی می‌خورد.

کد خبر 702699

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار دروازه طهرون

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 34
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 7
  • IR ۱۵:۱۱ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۲
    41 1
    چقدر حال میده،😃😃،سرد و خنک می‌کنه ادمو
    • حسن IR ۰۷:۱۱ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۳
      11 1
      آبدوغ خیار با ماست و خیار فرق میکنه
  • IR ۱۵:۵۷ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۲
    32 1
    من عااااشق آبدوغ خیارم😋😋😋😋😋😋
  • real IR ۱۵:۵۸ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۲
    30 1
    بامزه بود داستانش نشنیده بودم😂😂😂
    • IR ۱۰:۲۴ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۳
      2 2
      جدی میگی.. حالا اخساساتی نشو.. ماست ابدوغ همه جا پیدا میشه..
  • بینامونشان IR ۱۶:۰۲ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۲
    26 3
    واقعا فصول گرم می‌چسبه
  • طاهر IR ۱۶:۱۶ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۲
    23 1
    بسی خنده کردیم 😆😆
  • م IR ۱۶:۱۸ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۲
    26 4
    هر روز حاضرم آبدوغخیار بخورم من
  • IR ۱۶:۲۴ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۲
    26 2
    واقعا غذای گرونی الان دیگه غذای لاکچری تا غذای رعیت🙄
  • IR ۱۷:۲۴ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۲
    13 2
    رعایا عجب غذایی می خورند😁😁
  • IR ۱۷:۲۷ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۲
    16 1
    من عاشق آبدوغ خیارم😋😋😋
  • IR ۱۷:۲۸ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۲
    19 2
    البته با این قیمتا دیگه به صرفه نیست😂
  • IR ۱۷:۲۸ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۲
    11 2
    ناصرالدین شاه بره این لاکچری بازها رو که آبدوخیار می خورن فلک ببنده
  • IR ۱۷:۲۹ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۲
    5 8
    فقط کوکوسبزی
    • هوا IR ۲۳:۵۲ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۲
      11 6
      ناصرالدین شاه بره دردل تاریخ گم شه گوربه گورشه اگه صداوسیما بذاره این همه فیلم وسریال ازش نسازند
  • IR ۱۷:۲۹ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۲
    22 8
    نیویورک تایمز قرمه سبزی رو ندیده پس
  • رضاشیرازی IR ۱۸:۰۶ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۲
    13 4
    نگو که دلم آب شد .
  • علی ۲۲ IR ۱۸:۵۷ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۲
    27 3
    از این دست خبرها بنویسید نه از خبرهای بیخودی مثل زایمان فلان بازیگر سگ فلان خانم زایید لباس فلانی و غیره
  • IR ۱۹:۲۳ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۲
    17 3
    واقعا دیگه خبری مسرت بخش تر از این هم وجود داره که نیویورک تایمز یادی از فقیر فقرا کرده باشه ؟
  • IR ۱۹:۴۷ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۲
    11 4
    سلام فک کنم در متن به جای سیر همدان پیاز نوشته شده
  • نارنج جادو NL ۲۱:۵۸ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۲
    14 3
    تهرانی‌ها مبدع آن هستند؟ در کدام مقیاس تاریخی صحبت می‌فرمایید؟ ضمنا غذاهای سنتی به ندرت ابداع می‌شوند. آنها به مرور زمان شکل می‌گیرند و دوره به دوره و محل به محل در معرض تغییرند.
    • بهجت IR ۰۶:۵۵ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۳
      7 1
      خیر در آبدوغ سیر نمی‌ریزد همان پیازچه یا پیاز میریزند
  • Yasa IR ۲۲:۲۴ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۲
    14 0
    وای وای هوس کردم😢
  • اقدس IR ۲۲:۲۶ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۲
    6 0
    😍😍
  • IR ۲۲:۴۰ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۲
    10 0
    عجب غذای ماورایی میخورد این رعیتِ
  • IR ۲۳:۳۱ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۲
    12 0
    حکایت همچنان باقی است
  • IR ۰۰:۰۲ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۳
    7 1
    انسان باید خودش تجربه کسب کنه نباید زود رس ! باشه ، اگر تغییر نکرده علامت اینه که هنوز وقتش نرسیده
  • IR ۰۰:۰۵ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۳
    7 1
    سواد تزریقی و زود رس خطرناکه !
  • رهگذر IR ۰۱:۰۱ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۳
    7 0
    تازه زمان ناصرالدین شاه این اقلام گران بوده..... الان کوبیده سلطانی کمتر دستت رو میگیره تا اگه بخوایی این اقلام رو تهیه کنی
  • IR ۰۲:۵۰ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۳
    9 0
    همین الان شانسی درحال خوردن آب دوغ خیار بودم که متن خوندم
  • محسن IR ۰۸:۰۱ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۳
    6 0
    این یک غذای سنتی هستش ودرتمام اقوام مخصوصا آذریها رسم بوده مخصوصا وقتی تابستانها سرمزارع وزمینهای کشاورزی کار میکردن ومحصولات لبنیاتی زیاد داشتن ابدوغ خیار میخوردن نه ماست وخیار و سرشار بودن از ویتامینها.
  • رضا زاده IR ۱۰:۲۰ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۳
    2 2
    ناصر یا مظفر؟
  • مریم IR ۱۱:۳۳ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۳
    3 0
    چه خبره صد تومن
  • سودابه IR ۰۷:۵۴ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۴
    0 0
    عالی