برنج به دو صورت آبکش و کته تهیه می‌شود که هرکدام خواص مربوط به خود را دارد. برای اینکه برنج آبکش قد کشیده و نرم باشد و یا برنج کته شفته نشود، دانستن یک سری نکات و فوت و فن‌ها ضروری است. در این مطلب فوت و فن‌های پخت برنج را به شما می‌گوییم.

برنج - دم کردن برنج - پختن برنج - Rice - آشپزی - تغذیه

به گزارش همشهری آنلاین، برنج در برنامه غذایی ایرانیان جایگاه ویژه‌ای دارد و از محبوبیت زیادی برخوردار است. برنج به دو صورت آبکش و کته تهیه می‌شود که هرکدام خواص مربوط به خود را داراست. برای اینکه برنج آبکش قد کشیده و نرم باشد و یا برنج کته شفته نشود، دانستن یکسری نکات و فوت و فن‌ها ضروری است. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا فوت و فن‌های پخت برنج را همراه با نکات مهم و طلایی درباره پخت برنج با شما کاربران گرامی به اشتراک بگذاریم.

روش درست پخت برنج که نمی‌دانستید | راز قد کشیدن و شفته نشدن برنج کته | اگر برنج کم نمک شد چه کنیم؟

۱ـ حتما برنج را بعد از پاک کردن با آب ولرم بشویید. توجه داشته باشید که باید آنقدر برنج را بشویید تا رنگ آب شفاف شود. در حین شستشو از چنگ زدن برنج خودداری کنید؛ زیرا باعث خرد شدن برنج می‌شود. برنج باید حدودا ۴ ساعت خیس بخورد. البته این مدت زمان در مورد برنج نو که تازه از شالیزار آمده است و آن را خریداری کرده‌اید، کمتر است. برنج نو را بهتر است نیم ساعت بیشتر خیس نکنید. بعد از خیس کردن برنج با آب ولرم حتما به آن نمک اضافه کنید. اگر قرار است برنج را آبکش کنید، نمک بیشتری بریزید و اگر برنج شما کته است، خیلی کم نمک اضافه کنید.

۲ـ برای آبکش کردن برنج ابتدا داخل یک قابلمه مناسب را آب بریزید. توجه داشته باشید که میزان آبی که باید برای جوشاندن برنج داخل قابلمه بریزید، به ازای هر یک لیوان برنج یک و نیم لیوان آب است. وقتی آب جوش آمد، حتما آب برنج را خالی کنید و بعد برنج را داخل قابلمه بریزید. وقتی برنج جوشید، یک دانه برنج را بین دو انگشت خود له کنید و اگر نرم شده بود، بلافاصله آبکش کنید.

اگر می‌خواهید برنج شما بیشتر قد بکشد، یک لیوان آب یخ داخل قالبمه برنج بریزید و سی ثانیه بعد برنج را آبکش کنید. بعد از آبکش کردن حتما روی برنج کمی آب ولرم بریزید تا نمک اضافه آن گرفته شود.

۳ـ بعد از اینکه ته دیگ مورد نظرتان را کف قابلمه گذاشتید، برنج را طوری داخل قابلمه بریزید که مانند قله کوه بالا بیاید و به دیواره‌های قابلمه نچسبد. حالا مقداری روغن یا کره را به دو سوم لیوان آب جوش اضافه کنید و دورتادور برنج بریزید.

در این مرحله با قاشق چند سوراخ رو و اطراف برنج ایجاد کنید و بعد در قابلمه را ببندید و حرارت اجاق گاز را زیاد کنید تا دم برنج بالا بیاید؛ سپس حرارت را کم کنید و روی در قابلمه دمکنی بگذارید. حدودا یک ساعت زمان لازم است تا برنج دم بکشد.

برای دم کردن برنج حتما به اندازه قابلمه و میزان برنج توجه کنید. اگر قابلمه شما نسبت به میزان برنج خیلی کوچک باشد، برنج جای کافی برای دم کشیدن ندارد؛ درنتیجه شل و لهیده خواهد شد.

۴ـ برای پخت برنج به شیوه کته ابتدا آب برنج را خالی کنید و آن را داخل قابلمه بریزید و کمی آب اضافه کنید، به اندازه‌ای که یک بند انگشت روی برنج را آب گرفته باشد. دو قاشق روغن و کمی نمک اضافه کنید و حرارت را زیاد کنید تا برنج جوش بیاید. در قابلمه را در این مرحله نگذارید تا آب برنج کم کم کشیده شود؛ سپس با قاشق آرام برنج را هم بزنید و در قابلمه را بگذارید. حرارت را کم کنید و اجازه بدهید برنج به مدت ۴۵ دقیقه دم بکشد.

۵ـ اگر بعد از پخت و دم کشیدن برنج متوجه شدید که برنج کم نمک شده است، کمی نمک را داخل آب ولرم حل کنید و روی برنج بریزید و در صورتی که دوست دارید برنج شما بعد از پخت سفید باشد، هنگام جوشیدن برنج با آب یک قاشق آبلیمو یا آب نارنج به آن اضافه کنید.

منبع: فرادید

کد خبر 734484

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تغذیه و آشپزی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 18
  • نظرات در صف انتشار: 1
  • نظرات غیرقابل انتشار: 4
  • AU ۰۸:۴۹ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۳
    9 1
    روش درست پخت برنج که نمی‌دانستید! این روش برای برنج ایرانی یا برنج آمریکایی است نه نوع پلاستیکی هندی، پاکستانی و یا افغانی
  • AU ۰۸:۵۲ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۳
    6 1
    یک لیوان آب یخ داخل قالبمه برنج بریزید؟قالبمه ؟ یا قابلمه؟
  • IR ۰۹:۵۷ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۳
    8 1
    این همه وقت بذاریم، با آبکش خواصشو بگیریم، که چی؟ خوشگل بشه؟ درجه اول اهمیت غذا خواص و بهداشتشه درجه دوم رخش برای اشتها والسلام
  • IR ۱۱:۰۷ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۳
    3 3
    من فقط یکبار برنج رو آب میگیرم .خالی میکنم اصلا برنج رو نمیشورم ..اب میریزم .نمک میریزم .میزارم ۲۴ ساعت بمونه ..بعد آبکش میکنم ..فقط باید با آب سرد شسته وخیس بشه .چون آب ولرم نشاسته برنج رو خارج میکنه
  • IR ۱۲:۱۹ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۳
    8 1
    همشو می دونستیم!!!!!
  • سامانی از. اصفهان IR ۱۲:۲۶ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۳
    3 1
    زیاد چیز تازه ای نداشت . قدیمی و تاریخ گذشته بود .خیلی نکات کلیدی هست که باید یاد بگیره
  • کاوس IR ۱۲:۵۲ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۳
    3 2
    مفید بود
  • سلام ی نظر در مورد خیس کردن برنج کهنه اینکه اب نم IR ۱۲:۵۵ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۳
    4 3
    سلام ی نظر در مورد خیس کردن برنج اینکه به اب نک ی تیکه زاغ اضافه شود در ریل برنج و سفید شدن برنج تاثیر داره
  • IR ۱۳:۰۸ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۳
    2 1
    دوسوم لیوان آب بریزیم تو برنج که شفته میشه
  • رحمان اصل IR ۱۸:۲۰ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۳
    26 2
    کاش روش خرید برنج وقتی درآمد نداریم یا درآمد کم هست رو هم به مردم یاد بدین
    • IR ۲۲:۳۸ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۳
      9 1
      کاش نه باید
  • IR ۲۳:۲۵ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۳
    2 0
    اگرآب راجوش اورده وبعدبرنج رادرقابلمه بریزیم ،کته بهترومانند برنج آبکش درمیاید.
    • امید IR ۲۳:۵۸ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۴
      4 12
      امروزه مردم خیلی نا شکر هستید قدیمها ماهی یکبار برنج نبد مردم بخورن سطح توقع بالا رفته همیشه مینالید الان همه برنج میخورند به هر طریقی شده ی مقدار بفکر معنوعیات باشید
  • لیلی IR ۰۲:۲۷ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۴
    6 1
    مفید بود نکات ریزی داشت
  • صبا IR ۰۸:۳۷ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۴
    4 0
    نکات مفیدی بود
  • IR ۰۹:۱۴ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۵
    6 1
    خیلی ها خیلی وقت هست برنج نخوردن اگه از همین برنج پلاستیکی هندی یکی براشون نذری ببره پخت برنج یادشون رفته چه بودیم چی شد چی برسر مردم آوردن
  • م IR ۱۵:۰۲ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۵
    4 0
    کاملا نادرست بود . فقط دوست دارید یکی بازدید کنه از مطلبتون و به خواستو ن برسید .
    • ف س IR ۱۵:۳۳ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۵
      7 8
      چرا ناشکری فقط مینالید خارجی‌ها دونه ای می‌خرن میوه رو