اراضی نزدیک به بوستان سرخه حصار که آخر هفته‌ها پاتوق گردشگران و طبیعت‌دوستان است، روزگاری شکارگاه شاهان قاجار بود. مظفرالدین‌شاه و ناصرالدین‌شاه با خدم و حشم خود در آبادی دوشان‌تپه چادر می‌زدند تا خرگوش و گاهی پلنگی خوش خط و خال نصیب‌شان شود.

شکار

همشهری آنلاین حسن حسن‌زاده: شاهان قاجار به ویژه مظفرالدین‌شاه و ناصرالدین‌شاه شیفته شکار بودند. می‌گویند ناصرالدین‌شاه هر وقت که خلقش تنگ می‌شد، خدم و حشم دربار می‌دانستند که باید بساط شکار را برای سلطان صاحبقران فراهم کنند.

قصه‌های خواندنی‌تهران را اینجا دنبال کنید

شاه قاجار تفنگ بر دوش با کاروانی طویل از خدم و حشم راهی شکارگاه‌های خود می‌شد. یکی از شکارگاه‌های محبوب او روستای «دوشان تپه» در شرق دارالخلافه بود که ناصرالدین‌شاه به هوای شکار خرگوش و گاهی هم پلنگ‌های خوش خط و خال آن راهی آن محدوده می‌شد. «دوشان» در زبان ترکی به معنای خرگوش است و چون  تپه‌های این اراضی پر از خرگوش بود به آن دوشان‌تپه می‌گفتند. شاه قاجار به جز فراهم کردن بساط شکار به دعوت و پذیرایی از مهمان‌های خارجی هم در اراضی دوشان‌تپه علاقه داشت. وقتی قرار بود ناصرالدین‌شاه راهی دوشان تپه شود، اول صبح خدم و حشم شاه و شکارچیان زبده و چیره‌دست او از دارالخلافه مسیر دوشان‌تپه را پیش می‌گرفتند. اردوگاه شاه با ده‌ها چادر در دوشان‌ تپه برپا می‌شد و پس از شکار هم بساط خوشگذرانی درباریان در کاخ فرخ‌آباد دوشان تپه برپا بود. شاه و ملازمانش تا چند روز در این محدوده چادر برپا می‌کردند تا علاوه بر آب و هوای خوش دوشان‌تپه، شکار خرگوش‌های وحشی، آهو و حتی شکار پلنگ، مقدمات انبساط خاطر سلطان صاحبقران را  فراهم کند.

تصویری تاریخی از شکارگاه ناصرالدین‌شاه در شرق دارالخلافه | شاه قاجار چطور خرگوش و پلنگ شکارمی‌کرد؟

کد خبر 744285

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha