به گزارش همشهری آنلاین به نقل ازرویترز اطلس ۲۰۲۳ فدراسیون جهانی چاقی پیشبینی میکند که ۵۱ درصد از جهان یا بیش از ۴ میلیارد نفر در طول ۱۲ سال بعدی دچار اضافهوزن یا چاقی خواهند بود.
بر اسسا این گزارش میزان چاقی به خصوص در میان کودکان و در کشورهای کمدرآمد در حال افزایش است.
لوئیس باوئر، رئیس فدراسیون جهانی چاقی با توصیف این دادهها به عنوان «هشداری روشن» گفت لازم است سیاستگذاران برای پیشگیری از بدتر شدن موقعیت هم اکنون عمل کنند.
او دربیانیهای گفت:«مشاهده اینکه میزانهای چاقی به خصوص در میان کودکان و نوجوانان با بیشترین سرعت در حال افزایش است، به خصوص نگرانکننده است.»
او افزود: مدولتها و سیاستگذاران در سراسر جهان باید همه کاری را که میتوانند انجام دهند تا از تحمیل کردن هزینههای بهداشتی، اجتماعی و اقتصادی بر نسل جوانتر پرهیز کنند.»
این گزارش نشان میدهد که چاقی دوران کودکی نسبت به میزانهایش در سال ۲۰۲۰ میتواند بیش از دو برابر شود و بیش از ۲۰۸ میلیون پسر و ۱۷۵ میلیون دختر را تا سال ۲۰۲۳۵ درگیر کند.
در گزارش فدراسیون چاقی آمده است که هزینههایی که جامعه در نتیجه مشکلات بهداشتی مربوط به اضافه وزن متحمل خواهد شد، قابلتوجه است: بیش از ۴ تریلیون دلار در سال تا ۲۰۳۵ یعنی معادل ۳ درصد تولید ناخالص داخلی (GDP) جهانی.
یا این حال این پژوهشگران میگویند افراد را مقصر این وضعیت نمیدانند، بلکه خواستار تمرکز بر عوامل اجتماعی، محیط و زیستی دخیل در این وضعیت هستند.
این گزارش از «شاخص توده بدنی» یا BMI برای ارزیابی چاقی استفاده میکند و بر اساس راهنمای سازمان جهانی بهداشت BMI بالای ۲۵ را اضافه وزن و Bmi بالای ۳۰ را چاق میشمارد.
۲/۶ میلیارد نفر یعنی ۳۸ درصد جمعیت جهان در این دو رده یعنی دارای اضافه وزن و دچار چاقی قرار میگیرند.
نظر شما