یک بررسی پژوهشگران دانشگاه هاروارد نشان می‌دهد که مصرف زیاد نوشابه‌های شیرین‌شده با قند با افزایش خطر مرگ زودرس در میان مبتلایان به دیابت نوع ۲ همراهی دارد.

beverage

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از یواس‌ای تودی بررسی منتشر شده بوسیله دانشکده بهداشت عمومی تی‌اچ‌چن دانشگاه هاروارد نشان می‌دهد که مصرف زیاد نوشابه‌های شیرین‌شده مانند نوشابه‌های گازدار، پانج میوه‌ای و لیموناد با افزایش خطر مرگ زودرس و بیماری قلبی-عروقی در میان افراد مبتلا دیابت نوع ۲ همراهی دارد.   

این پژوهشگران می‌گویند که این گزارش که شامل داده‌هایی از ۱۹۰۸ تا ۲۰۱۸ می‌شود در میان نخستین بررسی‌های با مقیاس بزرگ برای بررسی رابطه میان مرگ یا بیماری و نوشابه‌ها در میان افراد دچار دیابت نوع ۲ است.

به گفته این پژوهشگران نوشابه‌ها بخش مهمی از رژیم غذایی هستند و کیفیت آنها بسیار متفاوت است. این پژوهشگران می‌گویند افراد دیابتی از نوشیدن نوشابه‌های سالم می‌توانند بسیار سود ببرند- اما داده‌ها در این باره بسیار اندک بوده‌اند  واین یافته‌ها به برطرف کردن کمبود دانش در این مورد کمک می‌کند.

این بررسی نشان داد که جایگزین کردن یک نوشابه شیرین‌شده با قند در روز با یک نوشیدنی شیرین‌شده با شیرین‌کننده‌های مصنوعی نیز با کاهش ۸ درصدی خطر مرگ و میر به همه علت‌ها و ۱۵ درصد کاهش خطر مرگ و میر ناشی از بیماری قلبی- عروقی همراهی دارد؛ جایگزین کردن یک نوشیدنی‌شیرین‌شده با یک نوشیدنی شیرین‌نشده مانند قهوه، چای، آب یا شیر کم‌چربی با سودمندی‌های بهداشتی حتی بیشتری همراهی داشت.

کد خبر 755533

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha