مجموع نظرات: ۱۱
سه‌شنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۲ - ۱۵:۲۹
۰ نفر

سازمان امور مالیاتی برای تسهیل روند محاسبه تکالیف مالیاتی، صاحبان کسب‌وکارهای مختلف را به ۳ گروه تقسیم‌بندی کرده است. طبق قانون تصویب‌شده سازمان مالیات، صاحبان مشاغل مالیاتی از ۳ گروه اول، دوم و سوم تشکیل می‌شوند.

image-20230704141118-1.png

گروه‌های مشاغل مالیاتی باید در زمان مقرر اقدام به ارسال مدارک مالیاتی کرده و از طریق سامانه پرداخت مالیات، مبالغ مالیاتی تعیین‌شده را پرداخت کنند. در این مقاله قصد داریم در رابطه با بخشنامه گروه بندی مشاغل مالیاتی صحبت کنیم و اشاره‌ای به ۳ گروه مشاغل مالیاتی خواهیم داشت. برای آشنایی بیشتر با گروه‌بندی مشاغل مالیاتی، مطالعه این مقاله را از دست ندهید.

گروه بندی مشاغل مالیاتی ۱۴۰۲؛ بررسی گروه اول مشاغل مالیاتی

بخشنامه گروه بندی مشاغل مالیاتی در سال ۱۳۹۴ با تغییرات جدیدی کار خود را آغاز کرد. بر اساس قوانین مندرج در این بخش‌نامه صاحبان مشاغل باید نسبت به فعالیت و حجم معاملات خود، مبلغ مالیات را پرداخت کنند. مشاغل گروه ۱، ۲ و ۳ مالیاتی هر کدام مبلغ مشخصی را باید به سازمان امور مالیاتی بپردازند. طبق قانون، کلیه اشخاص حقیقی یا صاحبین مشاغلی که اظهارنامه مالیاتی آن‌ها در ۲ سال گذشته با عدد بیشتر از ۱۵ میلیارد تومان رد شده باشد، در گروه اول مشاغل مالیاتی قرار خواهند گرفت. در واقع صاحبان کسب‌وکارهایی که درآمد حاصل از خدمات یا فروش آن‌ها بیشتر از مبلغ ۱۵ میلیارد تومان باشد، از جمله مشاغل مالیاتی گروه اول محسوب می‌شوند. همچنین برخی صاحبان مشاغل بدون در نظر گرفتن درآمدشان در گروه اول مشاغل مالیاتی قرار دارند که عبارت‌اند از:

  • افرادی که کارت بازرگانی داشته و اقدام به صادرات و واردات می‌کنند

  • صاحبان صرافی و هتل‌های ۳ ستاره و بالاتر

  • صاحبان فروشگاه‌های زنجیره‌ای بزرگ در سراسر کشور که مجوز فعالیت دارند

  • مدیران بیمارستان‌ها، کلینیک‌های تخصصی پزشکی و زایشگاه‌ها

  • صاحبان تولیدی و کارخانه‌های بزرگ

  • صاحبان شرکت‌های حمل‌ونقل هوایی، دریایی و زمینی

  • مدیران موسسات حسابداری، حسابرسی و امور مشاوره‌ای

گروه اول مشاغل مالیاتی افرادی هستند که درآمد بسیار بالایی دارند و باید مدارک درآمدی را نزد خود نگهداری کنند و همچنین کلیه تراکنش‌های مالی را در دفاتر قانونی به ثبت برسانند.

بخشنامه گروه بندی مشاغل مالیاتی

گروه دوم مشاغل مالیاتی؛ صاحبین کسب‌و‎کارهایی که درآمد متوسطی دارند

طبق بخشنامه گروه بندی مشاغل مالیاتی، گروه دوم افرادی هستند که درآمدشان از فروش کالا و خدمات در ۲ سال مالیاتی بیشتر از ۵ میلیارد تومان و کمتر یا برابر با ۱۵ میلیارد تومان باشد. مشمولان مالیاتی می‌توانند برای مشاهده سوابق مالیاتی با کد ملی به سامانه my.tax.gov.ir  مراجعه کنند.
به‌علاوه، صاحبان مشاغلی که درآمد قطعی آن‌ها بر طبق برگ قطعی مالیاتی تا دی ماه سال گذشته مالیاتی، بین ۵ تا ۱۵ میلیارد بوده است نیز در گروه دوم مشاغل مالیاتی قرار می‌گیرند. صاحبین مشاغل مالیاتی که در گروه دوم قرار گرفته‌اند، مانند مشاغل گروه ۱ مالیاتی باید کلیه مدارک را نزد خود نگهداری کنند تا در زمان مقرر به سازمان امور مالیاتی ارائه دهند.

مشاغل مالیاتی گروه سوم؛ کسب‌وکارهای کوچک و تازه تاسیس

در بخشنامه گروه بندی مشاغل مالیاتی، گروه سوم یا «ج» متعلق به افرادی خواهد بود که کسب‌وکارهای کوچکی دارند و شرکت آن‌ها تازه تاسیس است. شرکت‌هایی که از ابتدای تاسیس آن‌ها ۳ سال نمی‌گذرد، در گروه سوم مالیاتی قرار می‌گیرند. اغلب کسب‌وکارها برای شروع فعالیت باید کد مالیاتی مربوط به کسب‌وکارشان را دریافت کنند. طبق این کد مالیاتی مشخص می‌شود که کسب‌وکارهای کوچک درآمد بسیار کمتری نسبت به گروه‌های اول و دوم مشاغل مالیاتی دارند. گروه‌بندی مشاغل مالیاتی در سال‌های مختلف معمولا تغییراتی به خود نمی‎بیند. به‌عنوان مثال گروه بندی مشاغل مالیاتی ۹۹ با گروه بندی مشاغل مالیاتی ۱۴۰۰ تفاوت چندانی ندارد. فقط مبالغ پرداختی در سال‌های مختلف متوجه تغییرات خواهد شد.

بخشنامه گروه بندی مشاغل مالیاتی

محاسبه مبالغ مالیاتی با استفاده از نرم‌افزار حسابداری سپیدار سیستم

در این مقاله در رابطه با بخشنامه گروه بندی مشاغل مالیاتی صحبت کردیم و اشاره‌ای به ۳ گروه مشاغل مالیاتی داشتیم. صاحبین کسب‌وکارها و اشخاص حقیقی که در این ۳ گروه شغلی مالیاتی قرار دارند، کلیه مدارکشان را می‌باسیت حفظ کرده و داخل دفاتر قانونی برای ارائه به سازمان امور مالیاتی ثبت کنند.

 برای محاسبه مبلغ دقیق مالیات پیشنهاد می‌کنیم از نرم‌افزار حسابداری سپیدار سیستم استفاده کنید. نرم‌افزار مالی سپیدار سیستم قابلیت وصل شدن به سیستم‌های امور مالیاتی را داشته و از این طریق محاسبه و پرداخت مالیات برای کارشناسان حسابداری و مدیران راحت‌تر خواهد بود. در حال حاضر شرکت سپیدار سیستم نمایندگی‌های مختلفی در سراسر کشور دارد و پشتیبانی بسیار ویژه‌ای از نرم‌افزار سپیدار سیستم انجام می‌شود. برای مشاهده کلیه خدمات شرکت سپیدار سیستم به نشانی sepidarsystem.com مراجعه کنید.

کد خبر 771484

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 10
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • احمد IR ۲۰:۱۴ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۳
    45 1
    تمام‌منابع‌خدادادی‌در‌دست‌دولت‌است‌میفروشد‌وخرج‌‌خود‌میکند‌.و پرداخت مالیات‌ جایز نیست